fbpx

Αν ασχολείσαι συνεχώς με το πιπί σου, πότε θ’ ασχοληθείς με το παιδί σου;

| 22 Νοεμβρίου 2016
ADVERTISEMENT

Σήμερα φίλοι μου αγαπημένοι, θα σας μιλήσω για τη Μίνα. Mια πιστή μας αναγνώστρια που με βρήκε στο facebook, μου αφηγήθηκε την ιστορία της και μου έδωσε την άδεια να γράψω το πώς έχασε την επιμέλεια των παιδιών της. Επειδή, χωρίς να το καταλάβει, έχασε τη μπάλα….

Από τη Κυριακή Χαριτάκη


ADVERTISEMENT

Βρες με στο facebook

 

[divider]

Η Μίνα. Μια πολύ εμφανίσιμη κοπέλα, δυναμική και γελαστή, που ερωτεύτηκε τον Γιάννη και πρίν από 12 χρόνια αποφάσισαν να σφραγίσουν τον έρωτά τους με ένα γάμο. Η Μίνα με μια καλή δουλειά σε φαρμακευτική, το ίδιο και ο Γιάννης. Όταν όμως κάνεις παιδί και στο καπάκι έρχεται και το δεύτερο, συνήθως η παραίτηση της γυναίκας, είναι μονόδρομος. Ρατσιστικό και άνισο, αλλά συμβαίνει.


ADVERTISEMENT

Έτσι λοιπόν, αφού το ζευγάρι έβαλε τα οικονομικά του κάτω και τα ζύγισε, η Μίνα έκατσε στο σπίτι να μεγαλώνει τα παιδιά και να φροντίζει το νοικοκυριό. 12 χρόνια μετά, ο ένας δεν αναγνώριζε τον άλλον και η Μίνα είχε καταντήσει ημίτρελλη, απ’ την ανεργία και τη κλεισούρα. Οι καυγάδες πύκνωναν, τα ξενύχτια του Γιάννη στο γραφείο επίσης, κι έτσι έβαλαν μπρος το διαζύγιο. Ο Γιάννης έφυγε από το σπίτι τους και η Μίνα έμεινε πίσω, σχεδόν μόνη της πια, να συνεχίσει να κάνει αυτό που έκανε και πρίν: Να μεγαλώνει τα παιδιά τους. Κοίτα να δεις όμως τώρα τί γίνεται…

Όταν είσαι συμβιβασμένος/η σε ένα γάμο πάνω από μια δεκαετία, είναι σαν να σ’ έχουν χρόνια, κλεισμένο σε μαντρί. Αμέσως μόλις σου ανοίξουν τη πορτούλα, είναι θέμα χρόνου να χάσεις κάθε έλεγχο. Είσαι ικανός/ή ακόμα και τον λύκο να παρακαλέσεις να σε φάει, αρκεί να νιώσεις ότι έστω κι έτσι, η απόφαση ήταν ολότελα δική σου!

Όχι δύο παιδιά να έχει αλλά πενήντα δύο, ο διψασμένος μπορεί στο τέλος να πνιγεί απ’ το πολύ νερό. Κι η Μίνα δίψαγε. Δίψαγε γι’ αγάπη, για τρυφερότητα, για κατανόηση, για στήριξη στα όνειρα που άφησε να ξεραθούν όσο ήταν σύζυγος. Κι ο Στέφανος, έγινε η βρύση. Μια βρύση που ανοιγόκλεινε με τέτοια ορμή, που στο τέλος την “έπνιξε”!

Η Μίνα τον ερωτεύτηκε τρελλά ή καλύτερα, ερωτεύτηκε αυτό που νόμιζε ότι της έδινε και που στερήθηκε στο γάμο της. Καλό παιδί ο Στέφανος αλλά κομματάκι, άστατο. Ήθελε σχέση χωρίς δεσμεύσεις, να πηγαίνουν και με άλλους. Εκείνος βλέπεις δεν είχε υποχρεώσεις και παιδιά. Πότε εξαφανιζόταν και πότε ξαναρχόταν. Η Μίνα στο μεταξύ, βαρούσε όλη μέρα, καραούλι στο facebook. Να του πατήσει like, να σχολιάσει τα status του, να τον κάνει tag, να κόψει κίνηση, να δει που πάει και τί κάνει. Έγινε το παρατηρητήριό της, όταν εκείνος χάνονταν.

Ο λόγος να έχει όλη μέρα νεύρα αν τον έβλεπε να κάνει like σε άλλη, ο λόγος να χαμογελά όταν της έστελνε στο messenger αλλά και να τρώει τα νύχια της, όταν διάβαζε μήνυμά της και δεν της απαντούσε. Τα κέφια της δούλευαν με διακόπτη και το κουμπάκι on/off, το πάταγε ο Στέφανος! 

Όταν δεν ήταν στο facebook, ήταν στο τηλέφωνο. Που μου είπε αυτό, που έκανε το άλλο κι εγώ του είπα εκείνο. Κοιμόταν και ξυπνούσε με το νταλκά του. Μόνο που και τα παιδιά είχαν νταλκά και μάλιστα πολύ πιο σοβαρό. Κι αυτός ο νταλκάς, λεγόταν φαί, σχολείο και Αγγλικά.
Η Μίνα είχε παρατήσει το σπίτι και σιγά σιγά παρατούσε και τα παιδιά. Το σπιτικό φαγητό έγινε τοστ και ντελίβερι. Τα μαθήματα του σχολείου έγιναν πασάλειμμα στις 11 το βράδυ για να τα βάλει γρήγορα να κοιμηθούν ώστε να μπει στο facebook να δεί τί κάνει ο Στέφανος. Πολλές φορές αργούσε να τα πάρει από το μάθημα γιατί την έπαιρνε ο ύπνος αφού το προηγούμενο βράδυ είχε ξημεροβραδιαστεί στο ίντερνετ.

Το σπίτι το καθάριζε μια φορά στις 15 και όλη η διατροφή του πρώην άντρα της πήγαινε σε σουβλάκια (γιατί δεν μαγείρευε σχεδόν καθόλου πια) και στις χαρτορίχτρες, να της πουν αν έχει μέλλον με τον Στέφανο. Παρέλειψαν να της πουν όμως, ότι δεν θα είχε μέλλον με τα ίδια της, τα παιδιά!

Ο πρώην άντρας της, καλός χρυσός, αλλά άρχισε να φορτώνει. Δεν τον ενοχλούσε που είχε προχωρήσει τη ζωή της, τον ενοχλούσε που όλο αυτό ήταν εις βάρος των παιδιών τους. Της είχε μιλήσει πολλές φορές κι εκείνη είτε τον αγνοούσε ή θεωρούσε ότι ζήλευε γιατί μέσα στη τύφλα της, η ζήλια ήταν η μόνη “λογική” εξήγηση για εκείνη.

Έτσι, μια ωραία μέρα, μετά από ακόμα έναν καυγά, ο Γιάννης απηύδησε και διεκδίκησε την επιμέλεια των παιδιών. Κι ο δικαστής, δέχτηκε να ακούσει τα παιδιά της, που μεν δεν είπαν ότι τα κακοποιούσε, είπαν όμως ότι δεν τα φρόντιζε. Και αυτό πιστέψτε με, δεν διαφέρει και πολύ. Το ξύλο αφήνει σημάδια στο κορμί κι η αδιαφορία στη ψυχή. Τα παιδιά πήγαν ομόφωνα και με τον νόμο, στον πατέρα τους. Γιατί όταν ασχολείσαι συνεχώς με το πιπί σου, δεν σου μένει χρόνος να ασχοληθείς με το παιδί σου!

Η Μίνα συνέχισε παρ’ όλα αυτά, να ζει στο σήμα της, ζώντας για τον Στέφανο. Στη περίπτωσή του όμως, δεν ίσχυσε το “Ο Στέφανος δεν θα το έκανε ποτέ αυτό” γιατί τελικά το έκανε! Και “την έκανε”. Οριστικά και αμετάκλητα. Ποιός θέλει μια γυναίκα τόσο απελπισμένη που να παρατάει τα παιδιά, τον εαυτό και τη ζωή της για κάποιον που γνώρισε χθες, ειδικά όταν αυτές τις αξίες δεν τις αφήνεις για κανέναν; Τότε άρχισε να καταλαβαίνει. Όταν ήταν πια πολύ αργά.

Σήμερα η Μίνα κάνει ψυχοθεραπεία. Προσπαθεί να βρει τον εαυτό της και τους φίλους της, να χτίσει ξανά τη καριέρα της και κυρίως, τη σχέση της με τα παιδιά της. Θέλω να ξέρει πως όχι μόνο δεν τη κρίνω αλλά θα είμαι εδώ για εκείνη. Προσωπικά, συνεχίζω να τη θεωρώ μια καλή μάνα που σαν άνθρωπος-γιατί και οι γονείς είναι άνθρωποι-έχασε το δρόμο της και το ίδιο θα έγραφα αν ήταν πατέρας. Όλοι σφάλουμε, ανεξαρτήτως φύλου. Η διαφορά είναι ότι κάποια λάθη είναι τόσο κομβικά, που δεν υπάρχει γυρισμός μετά. Η Μίνα, η κάθε Μίνα, μπορεί να φτιάξει τη σχέση της με τα παιδιά της. Δεν μπορεί όμως να τα έχει όπως παλιά. Κι αυτό θα ‘ναι για πάντα!

*Ευχαριστώ απ’ τη καρδιά μου, την αναγνώστρια και φίλη Μίνα, που με εμπιστεύτηκε και μοιράστηκε την ιστορία της, μαζί μας και της εύχομαι να ξαναβρεί τη χαμένη μάνα, μέσα της.

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Άφησε το σχόλιό σου, στείλε μας email στο 
info@singleparent.gr ή βρες  μας, στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Στοιχεία της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!
Για λόγους προστασίας των αναγνωστών μας, δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους όρους χρήσης μας εδώ

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...