10 τρόποι να γνωρίσετε κάποιον στις γιορτές (και όχι μόνο!)

0

Οι γιορτές αποτελούν εξαιρετική ευκαιρία για να γνωρίσετε ανθρώπους είτε για σχέση είτε για μια απλή φιλία. Εξαιτίας της κρίσης, οι συγκεντρώσεις στα σπίτια φίλων έχουν αυξηθεί και παρά την ανεργία και τις οικονομικές δυσκολίες, τις μέρες αυτές υπάρχει ένα πιο αισιόδοξο κλίμα στην ατμόσφαιρα. Φυσικά δεν είστε υποχρεωμένοι να γνωρίσετε κόσμο ούτε χρειάζεται να σκέφτεστε ότι θα συναντήσετε οπωσδήποτε κάποιον σε αυτά τα μέρη και να χάνετε έτσι τη στιγμή. Πιείτε το ποτό σας, γελάστε, μιλήστε, τραγουδήστε, ανοιχτείτε και ότι είναι να΄ρθει, θε να ρθεί. Παρακάτω θα βρείτε 10 τρόπους που θα αυξήσουν τις πιθανότητες να σας βρεί ο καινούριος χρόνος με καλή παρέα!

1. Δεχτείτε όλες τις προσκλήσεις: Μην αρνηθείτε καμία πρόσκληση σε πάρτυ ή οπουδήποτε αλλού το γιορτάζουν, ακόμη κι αν δεν γνωρίζετε κανέναν άλλον εκτός από αυτόν που σας καλεί. Είναι μια καλή ευκαιρία να κάνετε εντελώς καινούριες γνωριμίες!

2. Ταξιδέψτε: Τα ταξιδιωτικά γραφεία κάνουν συνεχώς προσφορές για εκδρομές και ταξίδια μέσα στις γιορτές. Δεν είναι ανάγκη να ξηλωθείτε ούτε να φύγετε εκτός Ελλάδος. Στο ταξιδιωτικό γραφείο Freeway travel, βρήκαμε προσφορά (την οποία μπορείτε να δειτε εδώ ) για διήμερη εκδρομή στον Μύλο των Ξωτικών, στα Τρίκαλα με τιμή που ξεκινάει από τα 69 ευρώ και περιλαμβάνει διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, μεταφορά με πούλμαν και συνοδό. Μπορείτε να πάρετε μια φίλη ή έναν φίλο σας, κι αν είστε τολμηροί να πάτε και μόνοι σας, και να γνωρίσετε εντελώς καινούρια πρόσωπα!

3. Βοηθήστε: Προσφερθείτε να βοηθήσετε εθελοντικά σε κάποιο φιλανθρωπικό bazaar ή οργάνωση. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα είστε κοντά σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη αλλά θα γνωρίσετε και αρκετό κόσμο που μοιράζεται το ίδιο ενδιαφέρον για τα κοινά!

4. Γραφτείτε στο γυμναστήριο: Λίγο μετά τις γιορτές, πολλοί από εμάς συνηθίζουν να γράφονται στο γυμναστήριο. Ζητήστε από τους γυμναστές να σας βγάλουν ένα -εφικτό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας- πρόγραμμα και συνδυάστε το τερπνόν μετά του ωφελίμου!

5. Ψωνίστε στα φυσικά καταστήματα: Αν θέλετε να γνωρίσετε κόσμο, το online shopping δεν θα σας βοηθήσει. Κάντε τη βόλτα σας, σε κάποιο μεγάλο εμπορικό κέντρο ή στα μαγαζιά της γειτονιάς σας, αγοράστε τα δωράκια σας και πιείτε τον καφέ σας. Όλο και κάτι θα παίζει τριγύρω. Φροντίστε να είστε πάντα περιποιημένοι γιατί ποτέ δεν ξέρετε πώς μπορεί να εξελιχθεί η βόλτα και με ποια ή ποιόν.

6. Εργασία στο καφέ: Αν ο υπολογιστής είναι σημαντικός για τη δουλειά σας, μπορείτε να πάρετε μαζί το laptop σας και να καθίσετε σε μια καφετέρια να πιείτε τον καφέ σας και να εργαστείτε. Πολύς κόσμος κάθεται στις καφετέριες και δουλεύει με τον υπολογιστή του, οπότε είναι και πιο εύκολο να πιάσετε την κουβέντα με κάποιον.

7. Δανειστική βιβλιοθήκη: Οι μέρες αυτές προσφέρονται για σκέψη και περισυλλογή. Οι περισσότεροι άνθρωποι τρέχουν όλη μέρα σαν τρελλοί και σπάνια ηρεμούν ή έχουν χρόνο να διαβάσουν ένα καλό βιβλίο. Όχι το μυστικό δεν είναι να πάρετε ένα βιβλίο στο σπίτι αλλά να πάτε να το διαβάσετε στη δανειστική βιβλιοθήκη της περιοχής σας. Εκεί θα βρείτε σίγουρα και βιβλία για το πνεύμα και συνοδό για το οινόπνευμα. Τη δανειστική βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων θα τη βρείτε εδώ και του δήμου Θεσσαλονίκης εδώ, ενώ αν μπείτε στο site του δήμου της περιοχής σας, θα βρείτε σίγουρα μία κοντά σας.

8. Κάντε ένα πάρτυ: Αν τα παιδιά σας, τα έχει ο άλλος γονέας και δεν έχετε πρόσκληση για το σπίτι κάποιου φίλου, γιατί να μην είστε εσείς οι οικοδεσπότες; Πείτε το σε 5 φίλους, ζητήστε τους να φέρουν κι από έναν φίλο ή συνάδελφο και να τος ο κόσμος μαζεύτηκε. Επίσης, αν σας αρέσει ο ξάδερφος ή η συνάδελφος μιας φίλης, μπορείτε να ζητήσετε από την φίλη σας, να τον/την φέρει μαζί της και να έρθετε έτσι πιο κοντά.

9. Παιδότοποι: Έχετε τα παιδιά για τις γιορτές; Κανένα πρόβλημα και ίσα ίσα που τα παιδιά θα το ευχαριστηθούν και πιθανόν και εσείς. Την ώρα λοιπόν που τα μικρά λυσσάνε, εσείς μπορείτε να βολιδοσκοπήσετε τον χώρο, να καθίσετε δίπλα σε κάποιον ή κάποια που σας αρέσει και να πιάσετε την κουβέντα. Ε, μην μας ρωτήσετε πώς να αρχίσετε. Υπάρχει πιο κοινό και ανεξάντλητο θέμα από τα παιδιά σας;

10. Μπαράκια: Παλιά καλή παραδοσιακή λύση. Πάρτε μια φίλη ή έναν φίλο, και μπείτε. Καθίστε, πιείτε το ποτό σας, μιλήστε, γελάστε, αφεθείτε. Μην είστε σφιγμένοι, μην περνάτε τους άλλους από κάστινγκ με τα μάτια, μην νιώθετε ότι περνάτε εσείς από κάστινγκ και αν κάποιος σας χαμογελάσει ή σας κεράσει ένα ποτό, μην αρχίσετε να σκέφτεστε μπομπονιέρες και ανθοστολισμούς. Μην ελπίζετε σε τίποτα και κυρίως μη φοβάστε τίποτα. Είστε ελεύθεροι!