Γιατί ο φίλος μου, αρνείται να οριστικοποιήσει το διαζύγιό του;

0

Είμαι με κάποιον εδώ και έξι μήνες. Ταιριάζουμε πολύ και περνάμε τέλεια μαζί. Ο φίλος μου έχει δύο παιδιά τα οποία λατρεύω. Όμως το πρόβλημα είναι ότι νομικά είναι ακόμη…παντρεμένος!

Ο φίλος μου χώρισε από τη γυναίκα του πρίν 3 χρόνια επειδή εκείνη τον απάτησε. Εκείνος λέει πως θέλει διαζύγιο αλλά εδώ και 3 χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα για να ξεκινήσει τη διαδικασία. Μέχρι πρίν λίγο καιρό εκτός από τη διατροφή, πλήρωνε τους λογαριασμούς του σπιτιού της διότι η πρώην γυναίκα του, που έχει την επιμέλεια των παιδιών, αρνείται να βρεί δουλειά. Ο φίλος μου το μόνο που λέει είναι ότι θέλει να πάρει εκείνος την επιμέλεια αλλά δεν μπορώ να τον κάνω να ξεκινήσει έστω τη τυπική διαδικασία για να πάρει όπως λέει, αυτό που θέλει.

Το αποκορύφωμα είναι ότι κάθε φορά που το αναφέρω, με κατηγορεί ότι ανησυχώ πως θέλει να γυρίσει στη γυναίκα του. Κι αυτό είναι τεράστιο ψέμα. Εγώ το μόνο που θέλω είναι να τον δω ευτυχισμένο διότι βλέπω πως τον τελευταίο καιρό με όλη αυτή τη κατάσταση, δεν είναι. Εγώ το μόνο που θέλω είναι να πάρει διαζύγιο. Ζητάω πολλά;

Αγαπητή φίλη,

Δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τον σύντροφό σας να πάρει διαζύγιο. Η ιστορία σας μου θύμισε ένα παρόμοιο περιστατικό όπου η κοπέλα ζητούσε από τον φίλο της να πάρει διαζύγιο, εφόσον ήταν χρόνια σε διάσταση, και εκείνος επικαλούνταν το γεγονός ότι είχε τη πρώην γυναίκα του ασφαλισμένη στο βιβλιάριο υγείας του ως προστατευόμενο μέλος στην και φοβόταν πως αν έπαιρνε διαζύγιο, εκείνη θα έμενε χωρίς περίθαλψη.Και σε αυτό το περιστατικό πράγματι πήρα το μέρος του διότι η πρώην γυναίκα του είχε την επιμέλεια των παιδιών τους και όντως αν πάθαινε κάτι, χωρίς να έχει καν τη στοιχειώδη περίθαλψη,  αυτό θα είχε αντίκτυπο στα παιδιά. Όχι πως αυτός ο λόγος είναι αρκετός για να μην προχωρήσει κανείς σε διαζύγιο αλλά τέλος πάντων, οι ισχυρισμοί του είχαν μία βάση.

Στη δική σας όμως περίπτωση, η διαφορά είναι ότι τίποτα δεν εμποδίζει τον σύντροφό σας να πάρει διαζύγιο. Απολύτως τίποτα. Κι εδώ προκύπτει και το ερώτημα: «Γιατί ένας άντρας που βρίσκεται σε διάσταση εδώ και τρία χρόνια, και που η πρώην γυναίκα του τον απάτησε, δεν θέλει να πάρει διαζύγιο από εκείνη;». Αυτή είναι η ερώτηση που πρέπει να κάνετε στο σύντροφό σας, ο οποίος είναι και ο μόνος που μπορεί να απαντήσει ξεκάθαρα. Εάν, όταν σας λέει ότι φοβάστε πως θέλει να επιστρέψει στη πρώην γυναίκα του, η απάντηση που μπορεί να τον αφοπλίσει και να πετάξει τη μπάλα στο δικό του γήπεδο, είναι «Όχι δεν φοβάμαι ότι θες να επιστρέψεις. Φοβάμαι ότι αν δεν πάρεις ποτέ διαζύγιο, κι εμείς δεν θα μπορέσουμε ποτέ να παντρευτούμε!». Επιπλέον μια άλλη ερώτηση που μπορείτε να του κάνετε είναι «Γιατί δεν ξεκινάς τις διαδικασίες, τι σε κρατάει;».

Η απάντησή του μπορεί να είναι ότι η γυναικα του και τα παιδιά του εξαρτώνται οικονομικά από εκείνον, μέχρι και το ότι ελπίζει μια μέρα να τα ξαναβρούν.Μπορεί να σας πεί ότι το διαζύγιο θα του κοστίσει μια περιουσία ή ότι θα του κοστίσει την επικοινωνία του με τα παιδιά. Ή μπορεί να μάθετε ότι ο σύντροφός σας είναι το χαλάκι της πρώην γυναίκας του, δηλαδή πρόθυμος να πληρώνει τους λογαριασμούς της και να παίζει με τους όρους της. Όποια κι αν είναι η απάντηση, τουλάχιστον θα έχετε ξεκάθαρη εικόνα προκειμένου να προχωρήσετε. Διότι αν ο γάμος είναι η κατάληξη που θέλετε με αυτόν τον άνθρωπο και εκείνος αρνείται να σας ακολουθήσει στο τέρμα, τότε ίσως ήρθε η ώρα να φύγετε!

Πηγή: http://www.evanmarckatz.com

Περιμένουμε και τη δική σας εμπειρία με email, στο info@singleparent.gr
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας θα παραμείνει μυστική.