Να προειδοποιήσω τη γυναίκα του πρώην άντρα μου;

0

«Κατά τη διάρκεια του γάμου μου, ο άντρας μου καταχράστηκε αρκετά από τα χρήματά μου για να πληρώσει τα χρέη του, να διασκεδάσει με φίλους-πιθανόν και με ερωμένες- ώσπου μόλις τελείωσαν τα χρήματα, μου ανακοίνωσε ότι χωρίζουμε και έφυγε. Ήμουν η δεύτερη σύζυγός του και όσο βγαίναμε, ήταν πολύ ευγενικός και περιποιητικός, δεν μου έδειχνε δηλαδή ότι ήταν τέτοιος άνθρωπος. Τώρα που πήραμε διαζύγιο, βγαίνει με μια άλλη. Και δεν είχα καμία πρόθεση να ανακατευτώ, αν δεν με έπαιρνε η μητέρα της καινούριας του συζύγου που με παρακάλεσε να μιλήσω στη κόρη της για τον πρώην άντρα μου και για το πώς μου φέρθηκε. Εσείς τι λέτε;»
Χριστιάννα

Αγαπητή αναγνώστρια,

Από τη μία, η νέα σύντροφος του πρώην συζύγου σου θα μπορούσε πράγματι να ωφεληθεί αν ήξερε τι σου είχε κάνει. Θα μπορούσε για παράδειγμα να μαθει κάτι και να αποφύγει να κάνει κάποιο λάθος που θα την έπληττε οικονομικά στο μέλλον. Από την άλλη όμως, τόσο εκείνη όσο και ο πρώην σύζυγος, θα μπορούσαν να σε αποδοκιμάσουν που ανακατεύεσαι στο γάμο τους και να σε κατηγορήσουν ότι προσπαθείς να τους σαμποτάρεις, ειδικά αν σκεφτείς πως υπάρχει έστω μια πιθανότητα ο πρώην άντρας σου να έχει αλλάξει και τελικα να φερθεί καλά στη νέα του σύζυγο.

Εάν αισθάνεσαι ενός είδους «υποχρέωση» να προειδοποιήσεις αυτή τη γυναίκα για τον πρώην άντρα σου, κοίτα τι σου προτείνω: Πες στη μητέρα της γυναίκας του, ότι ευχαρίστως να ενημερώσεις τη κόρη της αλλά μόνο αν θελήσει να σε πάρει εκείνη. Με τον τρόπο αυτό, δεν επεμβαίνεις στη ζωή της αλλά ταυτόχρονα δεν αρνείσαι να την ενημερώσεις αν το ζητήσει η ίδια. Σε περίπτωση που τελικά έρθει σε επαφή μαζί σου και της μιλήσεις για τον άντρα της, και πρώην σύζυγό σου, περιέγραψε την εμπειρία σου όσο πιο αντικειμενικά μπορείς, χωρίς κριτική, βρισιές, προσβολές ή ψυχολογικές ερμηνείες της συμπεριφοράς του.

Για παράδειγμα, αντί να πείς «Χρησιμοποίησε τη γοητεία του για να με ξεγελάσει που τον παντρεύτηκα και μετά μου έκλεψε τα λεφτά για να πληρώσει τα χρέη του» μπορείς να πείς «Μου φερόταν καλά ώσπου παντρευτήκαμε. Επίσης μετά το γάμο μας είχαμε κοινό λογαριασμό τον οποίο χρησιμοποίησε για να εξοφλήσει τα χρέη του. Μόλις τα εξόφλησε, μου ζήτησε να χωρίσουμε». Με λίγα λόγια, προσπάθησε να  μείνεις στα γεγονότα και κατόπιν, να αφήσεις εκείνη να τα ερμηνεύσει και να τα προσαρμόσει όπως θέλει στη περίπτωσή της!

Καλή τύχη!

Πηγή: http://www.divorce360.com/