Μην φοβάσαι να αγαπήσεις ξανά! Και αν δεν μας πιστεύεις, εδώ θα βρείς πέντε λόγους!

0

Σου αρέσει η κοινωνική ζωή , και ο φιλικός σου κύκλος είναι αρκετά μεγάλος. Έχεις φίλους άντρες και γυναίκες, αλλά αποφεύγεις να γνωρίσεις κάποιον για να βγείς ραντεβού. Απλά δεν μπορείς να δείς τον εαυτό σου να ζεί ξανά, ρομαντικά με κάποιον. Προτιμάς να είσαι μόνη σου!

Το καταλαβαίνουμε, πραγματικά, τίποτα δεν είναι καλύτερο από τον προσωπικό χρόνο. Το να γυρνάς σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα, να φοράς τις πυτζάμες σου, να καταλήγεις στον καναπέ με ένα ποτήρι κρασί και να  βλέπεις την αγαπημένη σου σειρά, είναι μια απόλυτη ευχαρίστηση.

Θέλω να πω, ποιά θα τα άφηνε όλα αυτά για να κάνει μια σχέση με έναν άντρα; Ειδικά αν η σχέση αυτή είναι τοξική, και δεν σε ικανοποιεί καθόλου. Και ας είμαστε ειλικρινείς, μετά το διαζύγιο εάν υπάρχει κάτι που ξέρεις καλά, είναι ότι οι σχέσεις που ξεκινάνε γεμάτες όνειρα καταλήγουν συνήθως χωρίς αυτά.

Οπότε, αντί για την αγάπη, αφοσιώνεσαι στα παιδιά σου, στην καριέρα σου και στους φίλους σου. Και έχεις κάθε δίκιο να θες να μείνεις μακρυά από ραντεβού και σχέσεις. Έτσι όμως νιώθεις πραγματικά; Αυτό πραγματικά θες; Διώχνεις μακρυά την επιθυμία να αγαπήσεις και να αγαπηθείς; Ίσως απλά να φοβάσαι να αγαπήσεις ξανά γιατί είσαι προκατειλημμένη με όσα συνέβησαν στο παρελθόν και φοβάσαι μην συμβεί πάλι το ίδιο.

Εάν ερωτευτείς και η κατάσταση γίνει πιο σοβαρή,  φοβάσαι ότι θα γίνεις πιο ευάλωτη. Πράγμα που σημαίνει ότι θα πληγωθείς ξανά, θα χάσεις πάλι στην αγάπη και θα βρείς  τον εαυτό σου εκεί που ξεκίνησες. Το καταλαβαίνουμε!

Μπορείς να πείς ψέμματα στον εαυτό σου, να πείς ότι σου αρέσει η ανεξαρτησία σου, ο χρόνος που περνάς μόνη και δεν χρειάζεσαι να ανέχεσαι όσα γίνονται σε μια σχέση. Ή απλά μπορείς να ομολογήσεις ότι φοβάσαι να αγαπήσεις ξανά.

5 σημάδια ότι φοβάσαι να αγαπήσεις:

  1. Δεν έχεις αφήσει το παρελθόν σου πίσω.

Φρικάρεις και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να ξαναερωτευτείς γιατί δεν έχεις ξεπεράσει όσα συνέβησαν. Όταν σκέφτεσαι την πιθανότητα να γνωρίσεις κάποιον , ξαφνικά στο μυαλό σου εμφανίζεται ο πρώην σου. Αντί να συγκεντρωθείς στις πιθανότητες της καινούριας σχέσης, επικεντρώνεσαι στα αρνητικά που έγιναν στην προηγούμενη.

Καταλαβαίνουμε πόσο σκληρό έιναι να προχωρήσεις, ειδικά όταν οι σκέψεις του παρελθόντος σε κατακλύζουν. Είναι σημαντικό να δείς πως θα προχωρήσεις, αλλά είναι επίσης σημαντικό να αφήσεις το παρελθόν στη θέση του. Το ότι συνέβη μια φορά κάτι στραβό, δεν σημαίνει ότι το σενάριο θα επαναληφθεί. Για να διώξεις τους φόβους σου, θα πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση και θέληση. Μπορείς να το κάνεις!

  1. Φοβάσαι να μείνεις ξανά μόνη σου.

Ο γάμος σου τελείωσε επειδή εκείνος έφυγε. Σε άφησε, πήρες μια βαλίτσα, λίγα χρήματα, τα παιδιά και μια πληγωμένη καρδιά που έπρεπε να σώσεις. Υπάρχει μια σκέψη που σε εμποδίζει να ξεπεράσεις το παρελθόν, « τι θα κάνω αν αγαπήσω κάποιον και με αφήσει ξανά;» , είναι απολύτως λογικό.

Το να σε αφήσει είναι καταστροφικό, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν όσα νιώθεις. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι εκείνος μπορεί να σε άφησε, αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο. Εάν το κάνεις, κλείνεις τον εαυτό σου από πολύ κόσμο. Κανείς δεν μπορεί να σου δώσει εγγυήσεις, και αν δεν δώσεις μια ευκαιρία σε κάποιον , θα περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου χωρίς να γνωρίσεις κάποιον που ίσως σε αγαπήσει πραγματικά.

  1. Δεν μπορείς να εμπιστευτείς έναν άντρα.

Η εμπιστοσύνη σε μια σχέση είναι ότι πιο σημαντικό. Γίνεται ακόμα χειρότερο αν ο πρώην σου σε απάτησε με μια άλλη. Μετά από αυτό, το να εμπιστευτείς κάποιον από το αντίθετο φύλο και να μην πληγωθείς σου φαντάζει αδύνατο. Το τελευταίο που θες είναι να ερωτευτείς κάποιον και να σε διαλύσει ψυχολογικά. Έχεις βρεθεί εκεί, το έχεις ξαναζήσει και δεν θες να γυρίσεις πίσω!

Εδώ βρίσκεται και η ερώτηση μας: Πως γίνεται να μην εμπιστεύεσαι κανέναν, αν δεν δώσεις την ευκαιρία σε κάποιον να σου αποδείξει το αντίθετο;

  1. Νιώθεις ότι δεν θα σε αγαπήσει κανείς.

Ίσως έκανες το λάθος να εσωτερικεύσεις την κακή συμπεριφορά του πρώην σου, και να αμφιβάλεις για το αν αξίζεις να σε αγαπήσουν. Σε απέριψε σεξουαλικά; Σε κακοποίησε συναισθηματικά; Είναι εύκολο να δείς πως σου φέρθηκε και να αμφισβητήσεις τον εαυτό σου. Στο τέλος όμως, οι πράξεις που έκανε κάποιος εναντίον σου, δεν μπορούν να καθορίζουν αν αξίζεις να αγαπηθείς. Καθορίζουν το πρόβλημα που υπήρχε μέσα στη σχέση, όχι το πρόβλημα που έχεις εσύ.

Είσαι δυνατή, ανεξάρτητη , επιτυχημένη και περισσότερο από όλα άξια να αγαπηθείς ξανά – άσχετα τι λές ή σκέφτεσαι , επειδή κάποιος σου φέρθηκε άσχημα.

  1. Νιώθεις ευάλωτη.

Εδώ υπάρχει η εξής λέξη : ευάλωτη. Πολλοί άνθρωποι τη μισούν και δεν θέλουν καν να την ακούσουν. Κανείς δεν θέλει να νιώθει αδύναμος και τα αισθήματα του ότι είναι εκτεθειμένα. Είναι τρομακτικό να νιώθεις έτσι, και όταν είσαι σε μια σχέση , υπάρχει η πιθανότητα να βρείς τον εαυτό σου σε εκείνη τη θέση. Πρέπει να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο, και αυτό σημαίνει ότι θα νιώσεις ευάλωτη. Όχι μόνο όμως όταν θα βρεθείς σε μια σχέση. Είσαι ακόμα και στην αρχή, όταν θα πρωτοερωτευτείς. Είσαι τόσο ανασφαλής με τα αισθήματα σου, και με αυτά που εισπράτεις, που καταλήγεις να ξαγρυπνάς τα βράδια να τρομάζεις και μόνο στην ιδέα. Ξέρουμε ότι είναι τρομακτικό να νιώθεις έτσι, να αφήσεις δηλαδή τον εαυτό σου να αγαπήσει και να αγαπηθεί, αλλά το να νιώθεις ευάλωτη δεν είναι κακό, και δεν πρέπει να το φοβάσαι.

Το να είσαι ευάλωτη είναι ο δρόμος στα αληθινά αισθήματα και στη σεξουαλική έλξη που θα νιώσεις για κάποιον. Αν δεν αφεθείς, απλά δεν θα μπορέσεις να βιώσεις αληθινά τον έρωτα με κάποιον. Οπότε κατέβασε τον «τοίχο» σου και άσε την καρδιά σου ελεύθερη. Είναι ο μόνος τρόπος για να εκφράσεις και για να εισπράξεις αγάπη.

Πως θα ξεπεράσεις λοιπόν τον φόβο σου;  Δούλεψε για να αναπτύξεις θετικές σκέψεις για την αγάπη. Μπορείς να επωφεληθείς ακόμα και στην ιδέα του να περιμένεις την αγάπη. Προσπάθησε να κάνεις θετικές σκέψεις, που θα σε βοηθήσουν να διώξεις τα αρνητικά συναισθήματα, που μπορεί να είναι μέρος του φόβου σου. Μπορείς να πείς κάτι που πιστεύεις για την αγάπη ή κάτι που θα θες να πιστέψεις γι αυτήν.»

Με άλλα λόγια, άλλαξε την συμπεριφορά σου για την αγάπη και οι φόβοι σου απλά θα εξαφανιστούν.

Πηγή : http://divorcedmoms.com/