fbpx

6 τρόποι με τους οποίους μπορεί να κρατήσει επαφή με τα παιδιά του ένας μόνος μπαμπάς!

| 3 Μαρτίου 2016
ADVERTISEMENT

H τακτική επαφή με τα παιδιά του, ενώ δεν είναι μαζί του, είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο ένας διαζευγμένος μπαμπάς μπορεί να δείξει την αγάπη του και την έννοια του για εκείνα. Είναι, επίσης, ένας τρόπος για να μαθαίνει τι κάνουν στην καθημερινή τους ζωή, ενώ είναι χώρια.

Το διαζύγιο δεν πρέπει να σε κάνει επισκέπτη στη ζωή των παιδιών σου. Αν είσαι σε θέση να τα δεις μια φορά την εβδομάδα ή κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο είναι δυνατό να διατηρήσεις έναν ισχυρό δεσμό μαζί τους μετά το διαζύγιο.


ADVERTISEMENT

6 τρόποι με τους οποίους μπορείς να διατηρήσεις την επαφή σου με τα παιδιά σου μετά το διαζύγιο:

Να τους τηλεφωνείς καθημερινά
Όταν θα είναι μακριά σου, το τηλέφωνο θα είναι το κύριο μέσο επαφής σας. Ένα καθημερινό τηλεφώνημα στο τέλος της ημέρας θα δώσει σε όλους σας την ευκαιρία να μιλήσετε για τα γεγονότα της ημέρας. Όσο μεγαλύτερο είναι το παιδί, τόσο πιο ανοιχτά θα σου μιλήσει για την ημέρα του και θα ενδιαφερθεί περισσότερο ν’ ακούσει και τα δικά σου νέα. Τα τηλεφωνήματα είναι καλό να γίνονται σε κατάλληλες ώρες. Καλό είναι να μην καλέσεις κατά τη διάρκεια του φαγητού ή όταν κάνουν τα μαθήματα τους. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, βεβαιώσου ότι τα καθημερινά τηλεφωνήματα με τα παιδιά σου είναι καταγεγραμμένα στην τελική απόφαση του διαζυγίου.

Αγόρασε τους κινητά τηλέφωνα
Εάν μπορείς να το αντέξεις οικονομικά, και αν η ηλικία τους είναι κατάλληλη, μπορείς να τους αγοράσεις κινητά τηλέφωνα. Αυτό θα τους δώσει την ευκαιρία να επικοινωνούν μαζί σου με την άνεσή τους. Και, με τα smartphones μπορείς να έχεις πρόσβαση στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσής που έχουν, έτσι ώστε ακόμα κι αν δεν μιλάς μαζί τους, να ενημερώνεσαι για ό, τι συμβαίνει στη ζωή τους. Τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να βοηθήσουν και με την ασφάλεια των παιδιών. Οι γονείς δεν μπορούν να είναι όλη την ώρα με τα παιδιά τους αλλά χάρη στα κινητά τηλέφωνα μπορούν να είναι ήσυχοι επειδή γνωρίζουν ότι εκείνα μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί τους ανά πάσα στιγμή (και το αντίστροφο).


ADVERTISEMENT

Χρησιμοποίησε το Skype για να τα δεις
Αν τα παιδιά σου δεν μένουν σε κοντινή απόσταση, το Skype είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μιλάτε και να αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο. Μπορείς”σχεδόν” να διαβάσεις παραμύθια στα παιδιά σου ή να τα βάλεις για ύπνο μέσω του Skype. Ναι, το να δεις τα παιδιά σου αυτοπροσώπως είναι το καλύτερο, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό, το Skype είναι η καλύτερη εναλλακτική.

Δείτε σχετικά: Συνεπιμέλεια: Τί ορίζει ο νόμος και πότε μπορείς να τη διεκδικήσεις.

Να επικοινωνείτε γραπτώς τακτικά
Αν δεν έχουν κινητά τηλέφωνα ή το Skype δεν είναι διαθέσιμο, ένα email θα τους δείξει ότι τα σκέφτεσαι. Θα τους δείξει ότι νοιάζεσαι αρκετά ώστε να διατηρήσεις την επαφή μαζί τους. Μια συμβουλή:κάνε στα παιδιά σου συγκεκριμένες ερωτήσεις ώστε να διευκολύνεις την απάντηση τους και να μάθεις τί γίνεται στη ζωή τους.

Μοιραστείτε κοινά ενδιαφέροντα
Ο γιος σου είναι φανατικός αθλητής; Βρες κάποια παιχνίδια που θα παρακολουθήσετε και οι δυο τις μέρες που θα είστε χώρια, ώστε να μπορέσετε να συζητήσετε γι’ αυτά την επόμενη φορά που θα μιλήσετε. Η κόρη σου έχει μια αγαπημένη εκπομπή κινουμένων σχεδίων; Να της πεις ότι και εσύ την παρακολουθείς! Δεν μπορείς να είσαι παρών όλες τις φορές που τα παιδιά σου π.χ. βλέπουν κινούμενα σχέδια το Σάββατο το πρωί, αλλά μπορείτε να συζητήσετε γι ‘αυτά την επόμενη φορά που θα βρεθείτε.

Διεκδίκησε τη κοινή επιμέλεια
Στις μέρες μας πλέον, πολλοί είναι οι μπαμπάδες που επιζητούν την από κοινού επιμέλεια προκειμένου να έχουν ίσο χρόνο με τα παιδιά τους. Το πιο συνηθισμένο επιχείρημα που ακούω από όσους δεν τη διεκδικούν, είναι το κόστος της δικαστικής διαμάχης. Ναι, ίσως να πρέπει να δαπανήσεις περισσότερα χρήματα αν θέλεις τη συνεπιμέλεια των παιδιών σου αλλά μπορείς να σκεφτείς μια οικονομική επένδυση στην οποία θα έχεις μεγαλύτερη απόδοση;

Αν ήσουν ενεργός στη ζωή των παιδιών σου πριν το διαζύγιο, λίγοι δικαστές θα σε κάνουν επισκέπτη στη ζωή των παιδιών σου μετά από αυτό. Καλό είναι γενικότερα, να μην υποχωρήσεις και δώσεις στη μητέρα την επιμέλεια από φόβο ότι θα χάσεις το δικαστήριο. Τα παιδιά σου χρειάζονται μαζί σου όσο χρόνο χρειάζονται και με τη μητέρα τους.

Πηγή: http://divorcesupport.about.com/

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ