fbpx

“Τον Αύγουστο που θα έχω εγώ το παιδί, γίνεται να μην δώσω διατροφή;” και άλλες απορίες. Για κουτουλιές…

| 13 Ιουλίου 2018
ADVERTISEMENT

“Τον Αύγουστο που θα έχω εγώ το παιδί, γίνεται να μην δώσω διατροφή;”.

ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ! Γιατί όταν παίρνεις το παιδί για διακοπές, σταματάει να έρχεται ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και η σπιτονοικοκυρά, μας χαρίζει το νοίκι. Άσε που όσο έχεις το παιδί, το πόδι του δεν μεγαλώνει, ούτε οι πλάτες του φαρδαίνουν μη σου πω πως γυρίζει πίσω και δύο χρόνια μικρότερο οπότε δεν χρειάζεται καινούρια ρούχα και παπούτσια. Ούτε σχολικά χρειάζεται όταν αρχίζουν τα σχολεία (ναι, τότε που δεν θυμάσαι αντίστοιχα να δώσεις παραπάνω) γιατί σαν δύο χρόνια μικρότερο που το φέρνεις πίσω, πάει (ξανά) νηπιαγωγείο.

Έχετε καταλάβει ότι γίνεστε ΓΥΦΤΟΙ με τα ίδια τα παιδιά σας ή πρέπει να σας το πει κάποιος;


ADVERTISEMENT

Από την Κυριακή Χαριτάκη
Βρες με στο facebook Βρες με στο Instagram Βρες με στο SinglemomTv


Ομοίως και με την εφορία. “Γιατί η διατροφή που παίρνει η πρώην σύζυγος για τα παιδιά, δεν θεωρείται εισόδημα και δεν φορολογείται;”. ΕΙΣΟΔΗΜΑ τα 200 και τα 300 ευρώ (κι αν τα δίνεις και αυτά) που πάνε στα παιδιά σου, όταν εσύ ο ίδιος σε πολλές περιπτώσεις-ειδικά αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας-φοροδιαφεύγεις χιλιάρικα πραγματικού εισοδήματος (πραγματικό=πουλάω προϊόντα-εισπράττω χρήματα). ΕΙΣΟΔΗΜΑ τα παπούτσια, τα ρούχα, το νοίκι, το φως, το νερό, το τηλέφωνο, το κρουασάν στο κυλικείο.


ADVERTISEMENT

Εγώ στη θέση σου πάντως, θα έδινα διατροφή με αντάλλαγμα τιμολόγια βενζίνης που εκπίπτουν κιόλας. Aπό εδώ και πέρα αντί να στέλνεις τα παιδιά σου για παγωτό στο περίπτερο, να τα στέλνεις στο βενζινάδικο να σου “κόβουν” το χωνάκι για τιμολόγιο diesel, μη σου πω και μαζούτ. Γιατί κάτι τέτοιο καις μάλλον… (σ.σ. κλαίγεστε στα δικαστήρια ότι δεν “βγαίνετε” με εκκαθαριστικά των 12 και των 16 χιλιάδων ευρώ, όταν όμως δίνετε 100 και 200 ευρώ το μήνα για τα παιδιά σας, τότε είναι εισόδημα. Δύο μέτρα και δύο σταθμά…).

Αγαπημένο και πάντοτε διαχρονικό, το επίδομα παιδιού. Κάθε φορά που είναι να πληρώσει ο ΟΠΕΚΑ, η ίδια ερώτηση. “Πώς θα γίνει να παίρνω εγώ το επίδομα παιδιού;” ή πιο τελεσίδικα “Αφού πληρώνω διατροφή, δικαιούμαι και εγώ το επίδομα παιδιού!”. Λες και το παιδί είναι δωροκάρτα σουπερ μάρκετ με bonus points, στις 10 διατροφές η μία δώρο. Στο μεταξύ, αν είσαι τρίτεκνος και σου έχει επιδικαστεί 400 ευρώ διατροφή-δηλαδή 4800 το χρόνο-και για τα 3 παιδιά, αξιώνεσαι να παίρνεις εσύ το επίδομα τριτέκνου δηλαδή τα 2500. Άρα 3 παιδιά να ζουν με 2.300. Τον χρόνο (με γαριδάκια ίσως…).

Τελευταίο αλλά πάντοτε διαχρονικό, το “Πώς θα ξέρω που πάει η διατροφή;”. Ξέρω γω; Την ημέρα που θα έχεις καταθέσει τα χρήματα, στήσου απέναντι από το σπίτι των παιδιών σου και μόλις δεις τη διατροφή να βγαίνει, πάρ’ την στο κατόπι. Ή όχι, σου’χω καλύτερο:

Πήγαινε στο φροντιστήριο των παιδιών σου, μπες μέσα, ρώτα πόσο κοστίζουν τα δίδακτρα και πολλαπλασίασέ τα επί 10. Ή μπες στο σχολείο των παιδιών σου, ρώτα τη γυναίκα στο κυλικείο πόσο κοστίζει η τυρόπιτα και πολλαπλασίασέ τη επί 20. Ή πήγαινε μια μέρα στο σπίτι των παιδιών σου ενώ λείπει η μητέρα τους, ρώτα τη γυναίκα που τα φυλάει πόσα παίρνει την ώρα και πολλαπλασίασέ τα επί 300.

Ή απλά βγάλε τον σκασμούλη και γίνε άνθρωπος.

Υ.γ Να σημειωθεί ότι και η μητέρα δίνει διατροφή. Έχει δεν έχει, θέλει δεν θέλει. Απλά δεν φαίνεται. Όπως δεν φαίνονται και όλα όσα κάνει, αρκετά από τα οποία, δεν πληρώνονται με τίποτα. 

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...