fbpx

Ο ρατσισμός της μάσκας

| 21 Αυγούστου 2020
ADVERTISEMENT

Update: Στόχος του άρθρου, ΔΕΝ είναι να σας παροτρύνει να φορέσετε μάσκα, καμία σχέση. Στόχος του άρθρου είναι να περάσει το μήνυμα ότι, ειδικά σε ζητήματα υγείας, καλό είναι να σεβόμαστε όλοι τις αποφάσεις των άλλων, όποιες και αν είναι αυτές, με μάσκα ή χωρίς.

Ο ρατσισμός της μάσκας: Έχει εδώ και αρκετό καιρό, που ο Γιώργος κυκλοφορεί ΠΑΝΤΟΥ με μάσκα από την καραντίνα ακόμη. Όσοι μας γνωρίζουν, γνωρίζουν και την κατάσταση. Ο πατέρας του εργάζεται στον τομέα της υγείας οπότε το παιδί έχει επηρεαστεί ακόμα περισσότερο και φοβάται. Στην αρχή ενοχλούμουν γιατί δεν έβρισκα τον λόγο της τόσης ανησυχίας δεδομένου ότι δεν έχει τον ιό και ότι έτσι όπως φέρεται, δίνει στους άλλους την εντύπωση ότι τον έχει. Με τον καιρό ωστόσο, το συνήθισα όπως και οι γύρω μας, ότι μέχρι να περάσει ο Κορονοϊός, ο Γιώργος όποτε βγαίνουμε έξω θα φοράει μάσκα. Καλά ως εδώ; Όοοοχι!

Από την Κυριακή Χαριτάκη
Για το Singleparent.gr
Βρες με στο facebook Βρες με στο Instagram


ADVERTISEMENT


Γιατί ειδικά τον τελευταίο καιρό, το κράξιμο που έχουμε φάει δεν λέγεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όταν πήγαμε να προσκυνήσουμε σε εκκλησία κοντά στο σπίτι μας, όπου την ώρα που βγαίναμε, ένας κύριος άρχισε να μας φωνάζει (!!) να μην φοράμε μάσκες γιατί δεν υπάρχει ιός. Χωρίς καμία επιστημονική/ιατρική ιδιότητα και χωρίς φυσικά να παίρνει την ευθύνη αν α) υπάρχει ιός και κολλήσουμε β) περάσει ένας αστυνομικός και μας κόψει 150 ευρώ πρόστιμο το οποίο θα πληρώσω εγώ και όχι εκείνος. Δεύτερο χαρακτηριστικό παράδειγμα, μια κυρία που όταν είδε τον Γιώργο στην παιδική χαρά, με απαξιωτικό ύφος μας ρώτησε “Γιατί το παιδάκι φοράει μάσκα;” (γιατί έτσι γουστάρει ξερωγω…).

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ιός, κατηγορούν τους άλλους για χούντα επειδή λέει προσπαθούν να τους επιβάλλουν τη μάσκα ενώ τη μεγαλύτερη χούντα τη ζούμε εμείς από εκείνους, που μας κράζουν όποτε μας βλέπουν να τη φοράμε, θεωρώντας ότι είμαστε συνομωσιολόγοι και φιλοκυβερνητικοί (χαχαχα).

Για να το κλείνουμε λοιπόν, δεν ξέρω αν υπάρχει ιός ή όχι, δεν είμαι γιατρός. Ξέρω μόνο πως το να παίρνεις τα μέτρα σου, υπάρχει δεν υπάρχει μια αρρώστια, είναι αναφαίρετο δικαίωμα και κοινή λογική, την οποία δυστυχώς βλέπω ότι πολλοί έχετε χάσει. Σε καμία χώρα του κόσμου αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν γονείς που να αρνούνται να λάβουν μέτρα προστασίας. Σε καμία. Φαίνεται οι Έλληνες είμαστε οι μόνοι γονείς στον πλανήτη που αγαπάμε τα παιδιά μας. Όλοι οι άλλοι τα μισούν…

Τέλος, όσον αφορά το “επιχείρημα”-καραμέλα, τάχα ότι υπάρχουν και άλλες επικίνδυνες θεωρητικά, ομάδες στο fb πχ vegans που προσηλυτίζουν τους άλλους και γιατί αυτούς δεν τους ανέλαβε η δίωξη, να σας ενημερώσω ότι σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται οι διατροφικές ή όποιες άλλες συνήθειες με μια παγκόσμια πανδημία. Σας παρακαλώ λοιπόν μην προσπαθείτε να μου αλλάξετε γνώμη, όπως εγώ δεν προσπαθώ να αλλάξω τη δική σας και μην μου ζητάτε να μπω μπροστά με τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα για να βγάλω εγώ το δικό σας φίδι από την τρύπα.

Δεν σας κρύβω δε, ότι αυτό που με ανησυχεί ακόμα περισσότερο είναι που έχετε ξεσηκωθεί για την…”χούντα” της μάσκας στα σχολεία και τόσα χρόνια δεν ξεσηκωθήκατε ούτε μισή φορά για τη χούντα στην εργασία του τύπου 300 ευρώ για 12ωρο, ούτε μισή φορά για τη χούντα των ελλιπών υποδομών στην παιδεία και στην υγεία, ούτε μισή φορά για τη χούντα του να γίνεσαι μάνα/πατέρας και να μην μπορείς να εργαστείς γιατί δεν έχεις που να αφήσεις το παιδί, ούτε μισή φορά για τη χούντα κατά των μονογονεϊκών που δεν παίρνουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ.


ADVERTISEMENT

Τα έχουμε λύσει όλα και η μάσκα είναι το πρόβλημα οκ….ας κάνει λοιπόν ο καθένας ό,τι καλύτερο μπορεί για την οικογένειά του και ας αφήσει τους άλλους να κάνουν το ίδιο.
Στην υγεία τη δική μου και του παιδιού μου, κουμάντο κάνω εγώ…

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...