fbpx

Μια μόνη μαμά δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να αντλεί δύναμη μόνο από τα παιδιά της (+ διαγωνισμός)

| 21 Φεβρουαρίου 2018
ADVERTISEMENT

20180217_094835Τον τελευταίο καιρό, μ’ έχουν πιάσει οι φιλοσοφίες μου. Ποιοί είμαστε, πού πάμε, γιατί θέλουμε να πιστεύουμε το παραμύθι, γιατί οι μητέρες πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε τα παιδιά σαν τη μόνη μας χαρά.

Τα πράγματα βέβαια αλλάζουν όταν είσαι μόνη μαμά. Εκεί αγαπητή μου, τα λάθη δεν σου “επιτρέπονται”. Έχεις ένα παιδί (ή δύο).
Εκεί δεν “επιτρέπεται” να τρως το παραμύθι, έχεις ένα παιδί (ή δύο).
Εκεί δεν “επιτρέπεται” να έχεις σχέση ή έχε την αλλά μακριά από το σπίτι, έχεις ένα παιδί να φροντίσεις (ή δύο).
Εκεί δεν “επιτρέπεται” να βγαίνεις, να πηγαίνεις κομμωτήριο, να ψωνίζεις και να χαλάς λεφτά για σένα, έχεις ένα παιδί (ή δύο).


ADVERTISEMENT

Βρες με στο facebook

Βρες με στο Instagram


Ποιός νορμάλ κόσμος είναι αυτός όμως, που δεν σε αφήνει να χαρείς επειδή έγινες μαμά και δη μόνη; Και πώς θα αντέξει, από πού θα αντλήσει δύναμη ένας άνθρωπος που παλεύει μόνος του 18 ώρες τη μέρα, διακοπές γιορτές και αργίες, non stop; Από μόνη της η μητρότητα, δεν αρκεί. Δεν γίνεται να αντλείς συνέχεια δύναμη από τα παιδιά σου γιατί και εκείνα χρειάζονται να είναι παιδιά. Η γυναίκα-γιατί δεν σταματάς να είσαι γυναίκα-θέλει κι άλλα πράγματα για να δυναμώσει και να χαρεί.

20180217_094107Το παραπάνω “κήρυγμα”, μου το έκανε ένας φίλος πρόπερσι τέτοια εποχή, σε ένα μικρό καφέ. Στην αρχή απαντούσα με ένα “ναι, ναι” γιατί βαριόμουν να του εξηγώ πως όταν περνάνε όλα από το χέρι σου, δεν προλαβαίνεις ούτε να φτύσεις. Βέβαια αυτό το “δεν προλαβαίνω” ήταν και μια καλή δικαιολογία για να κλειστώ στον εαυτό μου και να μην κάνω τίποτα, από φόβο μην ξαναπληγωθώ.
20180217_094925


ADVERTISEMENT

Άρχισα από μικρά πράγματα. Γράφτηκα γυμναστήριο και πήγαινα 2 φορές την εβδομάδα. Όχι περισσότερες, δύο μόνο. Τί στο καλό, δεν είχα δύο μισάωρα ελεύθερα την εβδομάδα; Θα έβρισκα! Το πρωί ξυπνούσα δέκα λεπτά νωρίτερα για να κάνω μάσκα προσώπου ή να βάλω ενυδατική κρέμα, γιατί έλεγα συνέχεια “μετά, μετά” και δεν έβαζα ποτέ. Τα Σαββατοκύριακα τηρούσα ευλαβικά ένα πρόγραμμα καθαρισμού/ενυδάτωσης στο σπίτι (πού χρήματα για αισθητικούς και ινστιτούτα;) ακόμα και με τον Γιώργο να τσιρίζει έξω από τη πόρτα, έμπαινα στη φόρτιση.

20180217_094934
Η αγορά έχει τεράστια ποικιλία από καλλυντικά γι’ αυτό το σκοπό, αλλά εγώ διάλεξα τα Dalon Cosmetics. Αφενός μεν διότι είναι ποιοτικά και Ελληνικά, αφετέρου διότι έρχονται σε μια πολύ προσιτή τιμή που αντέχει η τσέπη κάθε μητέρας. Επίσης είναι απολύτως φυσικά, κάνουν σε όλους τους τύπους δέρματος, η συσκευασία τους με αντλία που ανοίγει και κλείνει με βολεύει απίστευτα -ειδικά όταν μετακινούμαι για δουλειά-ενώ το δέρμα μου λάμπει σαν να είμαι συνεχώς ερωτευμένη (ή μήπως είμαι; :p :p ).

Επίσης μου αρέσει που διαθέτουν προϊόντα για ιδιαίτερες περιπτώσεις, π.χ. σπάνια συναντάς μάσκα αργίλου για ξηρά δέρματα, διότι ο άργιλος διατίθεται συνήθως για μικτά/λιπαρά. Βρίσκω λοιπόν ακριβώς αυτό που θέλω, κι αυτό για έναν άνθρωπο χωρίς καθόλου χρόνο, δεν είναι λίγο!

IMG_20180217_113833_759

Ακολουθούν μερικά δικά μου μυστικά για σούπερ καθαρό και λαμπερό δέρμα σε κάθε μάνα-κουράγιο:

Αν έχεις μικτή αλλά αφυδατωμένη επιδερμίδα, επίλεξε την μάσκα αργίλου για ξηρά δέρματα που αφαιρεί τη λιπαρότητα χωρίς να αφαιρεί την ενυδάτωση.
-Μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλη μάσκα στα μάγουλα και άλλη στο μέτωπο αν ο τύπος διαφέρει ανάμεσα στα δέρματα.
-Τη μάσκα δεν τη βγάζουμε στο πεντάλεπτο επειδή βαριόμαστε (το λέω για να τ’ ακούω κι εγώ). Ειδικά η Dalon χρειάζεται ένα 20λεπτο χωρίς φυσικά να περιμένεις καθιστή. Μέχρι να απλώσεις τα ρούχα και να ρίξεις μια ματιά στην κατσαρόλα, είναι έτοιμη να την αφαιρέσεις.
-Καλό είναι όλα τα προϊόντα που αγοράζεις να προέρχονται από μια συγκεκριμένη εταιρία. Πρώτον για να έχεις πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το αν σου ταιριάζει μια σειρά, δεύτερον γιατί τα προϊόντα του ίδιου brand συνήθως αλληλοσυμπληρώνονται και έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.
-Προσωπικά, μια φορά τον μήνα βάζω μάσκα, κοιμάμαι όλη νύχτα με αυτή και την ξεπλένω το πρωί. Επειδή όμως δεν ξέρω κάθε μία από εσάς τί αλλεργίες μπορεί να έχει, καλό είναι να ρωτήσετε πρώτα τον δερματολόγο σας γι’ αυτό. Επίσης δεν το προτείνω σε όσες δεν κοιμάστε μόνες :p
-Μετά τον καθαρισμό ή την ενυδάτωση, έχουμε την τάση να αγγίζουμε το πρόσωπό μας και να του μεταφέρουμε με τα χέρια μας, 5 εκατομμύρια μικρόβια. Χεράκια μακριά λοιπόν, τουλάχιστον όχι το πρώτο 24ωρο. Το ίδιο ισχύει και για όταν πηγαίνει το παιδί να μας πιάσει το πρόσωπο.

Και για να διαπιστώσετε και μόνες σας, πόσο καλά είναι τα Ελληνικά προϊόντα ομορφιάς της Dalon Cosmetics, “τρέχει” αυτό τον καιρό διαγωνισμός στη σελίδα μας στο facebook και στο προφίλ μου στο Instagram.


Γιατί θέλω τα κορίτσια μου, όλες εσείς οι μαμάδες που αντιμετωπίζετε τα πάντα μόνες σας, να είστε όμορφες και λαμπερές και να φροντίζετε τον εαυτό σας, γιατί κανείς άλλος δεν πρόκειται να το κάνει. Τουλάχιστον όχι καλύτερα από εσάς.

Σας φιλώ!


*Το παραπάνω άρθρο, αποτελεί κομμάτι της συνεργασίας μας, με τη Dalon Cosmetics. Στο Singleparent.gr, διαλέγουμε τις εταιρίες που συνεργαζόμαστε με σεβασμό στην εμπιστοσύνη σας, και χρησιμοποιούμε τη φωνή μας, μόνο για πράγματα που μας αρέσουν και θεωρούμε ότι έχουν κάτι να σας προσφέρουν.

Σύνταξη-Επιμέλεια κειμένου: Κυριακή Χαριτάκη
Photo Credit (non product): Singleparent.gr
©Singleparent.gr copyright | All rights reserved

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...