fbpx

Ήθελα να πεθάνω γιατί δεν άντεχα να πονάω. Γιατί παραλίγο να τα έχανα όλα. Το παιδί με κράτησε στη ζωή…

| 6 Απριλίου 2021
ADVERTISEMENT

Δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε να έχουν γίνει τόσες αυτοκτονίες μαζεμένες. Το ερώτημα που βλέπω πιο συχνά μπροστά μου “Γιατί έφτασε ως εκεί;” και το ακόμα πιο συχνό περισπούδαστο συμπέρασμα-διάγνωση του πληκτρολογίου “Ψυχολογικά προβλήματα”.

Όχι. Δεν είναι τα ψυχολογικά προβλήματα που σπρώχνουν τους ανθρώπους απ’ την ταράτσα στο υπόγειο.
Οι ίδιοι οι άνθρωποι είναι.
Η παρτακίλα είναι.
Ο φιλοτομαρισμός είναι.
Τα λαϊκά δικαστήρια του facebook είναι.
Η άποψη όλων για όλα, είναι.
Πρίν κάποια χρόνια ήμουν κι εγώ εκεί και ξέρω…
Από την Κυριακή Χαριτάκη
Για το Singleparent.gr
Βρες με στο facebook Βρες με στο Instagram


ADVERTISEMENT


Ξέρω το μούδιασμα, την σκέψη που γυρίζει, την μέρα που κυλά μηχανικά. Ξέρω πως είναι να μην βλέπεις τίποτα μπροστά σου. Γιατί ήθελα να το κάνω; Γιατί δεν άντεχα άλλο να πονάω. Ο λόγος; Παραλίγο να τα έχανα όλα. Και όταν λέμε όλα, εννοούμε ΟΛΑ. Εκτός απ’ το παιδί. Αυτό με κράτησε στη ζωή χωρίς να το ξέρει.

Αυτή την ιστορία λίγοι την γνωρίζουν, πολύ λίγοι. Δεν την ξέρει ούτε ο υπαίτιος αλλά και να τη μάθαινε, θα την αμφισβητούσε κι αυτή, όπως τόσα άλλα εξάλλου. Δεν με νοιάζει αν θα με πεις τρελλή, φαντασιόπληκτη ή ψεύτρα κι ότι το κάνω για να κερδίσω τις εντυπώσεις. Αυτός που φτάνει τόσο κοντά στον θάνατο, έχει απομυθοποιήσει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο που η μιζέρια σου, παύει να τον αφορά. Αποφάσισα να το μοιραστώ μαζί σου, όχι για να κλαφτώ, να με λυπηθείς ή να με χειροκροτήσεις. Αλλά γιατί κάποιους ανθρώπους δεν τους κρατάει ούτε παιδί, ούτε Ο Θεός ο ίδιος.

Κάποιοι πονούν μέσα τους τόσο πολύ κι είναι η ανάγκη τους τόσο μεγάλη να “πετάξουν” , που δεν μετανιώνουν ούτε την ώρα που απ’ τον 5ο βρίσκονται στον 1ο. Το αντίδοτο; Να μην κρίνεις, να μην χλευάζεις, να μην δείχνεις. Το χειρότερο πράγμα να έρθει κάποιος να σου πει-ότι πήγε με παντρεμένο/η ότι έκλεψε ότι κι εγώ δεν ξέρω τί είναι τόσο αντίθετο στο σύστημα αξιών σου-σκέψου δυο φορές πριν το ανοίξεις. Γιατί χωρίς να το ξέρεις ή να το θέλεις, μπορεί μόνο με τη γλώσσα να τον σπρώξεις στη βουτιά. Κι ίσως αύριο αν βρεθείς κι εσύ σ’ αυτή τη θέση, να είναι αυτό το χέρι που θα σε κρατήσει.


ADVERTISEMENT

Γιατί πάντα πίστευα πως το καλό -όπως και το κακό-γυρίζει πάνω σου.

Τώρα φεύγω, πάω να ανοίξω το τάμπλετ να κάνει τηλεκπαίδευση το παιδί. Αυτό το πλάσμα που χωρίς να το ξέρει, κάποτε με τα μικρά χεράκια του, με κράτησε στη ζωή…

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!

Στείλε μας την ιστορία σου με email στο info@singleparent.gr κι εμείς θα τη δημοσιεύσουμε εντελώς ανώνυμα!
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Στοιχεία της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!
Για λόγους προστασίας των αναγνωστών μας, δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους όρους χρήσης μας εδώ

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...