Μήπως το παιδί σου είναι στόχος παιδόφιλου;

0

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι οι παιδόφιλοι,  βάζουν στόχο όχι μόνο το παιδί αλλά και την οικογένειά του και ότι η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών δεν έχει κοινωνικούς φραγμούς.

Το 95% των παιδόφιλων είναι άντρες, ενώ μπορεί να είναι ελεύθεροι, παντρεμένοι ακόμη και να έχουν δική τους οικογένεια και παιδιά. Το 1/3 των αδικημάτων παιδοφιλίας, έχουν διαπραχθεί ενώ το 95% είναι γνωστοί της οικογένειας, κάποιος έμπιστος φίλος ή και συγγενής.

Οι παιδόφιλοι είναι ειδικευμένοι στην εξαπάτηση και εθελοτυφλούν στις ανώμαλες ορέξεις τους. Αυτό σημαίνει ότι o παιδόφιλος:

Πάντοτε σχεδιάζει τη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού. Στη πραγματικότητα, μπορεί να το σχεδιάζει πολλά χρόνια πρίν καν προσεγγίσει το παιδί. Σχεδιάζει με κάθε λεπτομέρεια το πώς θα περάσει χρόνο με το παιδί και την οικογένειά του, πώς θα βρεθεί μόνος του με το παιδί και ιδιαίτερα, τι απειλές θα χρησιμοποιήσει ώστε το παιδί να μην αποκαλύψει τη κακοποίηση. Η σιωπή του παιδιού είναι πολύ σημαντική για έναν παιδόφιλο, διότι αν το παιδί μιλήσει, τις συνέπειες τις γνωρίζουμε όλοι και τις γνωρίζει κι εκείνος. Επομένως, θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να κάνει το παιδί να το κρατήσει μυστικό και σε πολλές περιπτώσεις, προσπαθεί να δείξει στους άλλους ότι το παιδί λέει ψέμματα για διάφορα άλλα θέματα που δήθεν τα βγάζει από το μυαλό του, ώστε αν το παιδί μιλήσει να μην το πιστέψει κανείς.

Επιλέγει προσεκτικά τα θύματά του. Πρώτα θα δοκιμάσει να δεί πώς ανταποκρίνεται το παιδί στο άγγιγμα και στις αγκαλιές, και μετά θα προχωρήσει. Συνήθως τα παιδιά που είναι δεκτικά στις πολύ σφιχτές αγκαλιές και στα χάδια, γίνονται τα επόμενα θύματά του.

Κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του να γίνει αγαπητός στο παιδί και στην οικογένειά του. Ο παιδόφιλος, θα είναι πάντα κοντά στην οικογένεια όποτε τον χρειαστεί, πλάθοντας έτσι την εικόνα του αξιόπιστου και καλού φίλου.

Θα προγραμματίσει σιγά-σιγά, πώς θα μείνει μόνος του με το παιδί, ξεκινώντας να πηγαίνει μαζί του σε δραστηριότητες εκτός σπιτιού. Λόγω του ότι πρόκειται συνήθως για γνωστό άτομο τόσο στην οικογένεια όσο και στο παιδί, το να μείνουν μόνοι μαζί του, είναι κάτι σχετικά εύκολο, επομένως η κακοποίηση επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Η κακοποίηση αυτή, σπάνια περιλαμβάνει βία διότι εκτός από εξαναγκασμό, ο παιδόφιλος χρησιμοποιεί υποσχέσεις, απειλές και δωροδοκίες προκειμένου να επωφεληθεί τόσο από τη σχέση εμπιστοσύνης με την οικογένεια του παιδιού, όσο και από την αδυναμία του ίδιου του παιδιού. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό μπορεί να συμβαίνει για χρόνια.

Ο παιδόφιλος, βάζει στόχο πολυάσχολους γονείς με αυξημένες επαγγελματικές ή άλλες υποχρεώσεις, γονείς που χρειάζονται βοήθεια ανάμεσά τους και μονογονείς. Επιπλέον, στοχεύει σε ευάλωτους γονείς και γονείς μειονεκτικών περιοχών.

Αλλάζει δουλειές και σπίτια προκειμένου να μην τον βρίσκουν.

Προσπαθεί να αποκτήσει δύναμη επάνω στο παιδί ώστε να σιγουρευτεί ότι δεν θα πεί τίποτα σε κανέναν ενώ ο παιδόφιλος μπορεί να προετοιμάζει το έδαφος για χρόνια. Αυτή η προετοιμασία, ενισχύει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στον παιδόφιλο και στο παιδί όπως επίσης και στην οικογένειά του. Αυτή η εμπιστοσύνη δίνει στον παιδόφιλο, πολλαπλές ευκαιρίες να κακοποιεί τακτικά το παιδί ενώ άλλες τεχνικές του, περιλαμβάνουν:

Κάνει το παιδί να νιώθει μοναδικό, του κάνει δώρα, του παίρνει παιχνίδια, το πηγαίνει σε παιδότοπους, σε πάρτυ, σε λούνα πάρκ. Το παιδί νιώθει κολλητός φίλος με τον παιδόφιλο.

Αντί για απειλές, πολλές φορές χρησιμοποιεί τρόπους προκειμένου να ενισχύσει τους συναισθηματικούς δεσμούς με το παιδί. Πολλές μη σεξουαλικές σωματικές προσεγγίσεις, προηγούνται των σεξουαλικών συνευρέσεων με το παιδί.

Βοηθάει την οικογένεια ειδικά σε ό,τι αφορά τη φύλαξη του παιδιού, για την οποία είναι πάντοτε διαθέσιμος. Με αυτό τον τρόπο περνάει περισσότερο χρόνο μόνος του με το παιδί χωρίς να τον υποπτεύονται.

Η «αθώα» σωματική επαφή όπως το να πιάνει το παιδί από τον ώμο ή να του χαϊδεύει τα μαλλιά για να τσεκάρει αντιδράσεις. Εάν το παιδί φαίνεται να το αποδέχεται, το άγγιγμα θα συνεχιστεί στην αρχή σαν ένδειξη στοργής ή σαν παιχνίδι (π.χ. γαργαλητό) και αργότερα σαν σεξουαλική πράξη.

Ενθαρρύνει το παιδί να κρατήσει μυστικά που δεν έχουν σχέση με τη σεξουαλική φύση. Αυτά τα μικρά «αθώα» ψεματάκια, ουσιαστικά προετοιμάζουν το έδαφος για πιο ένοχα και μεγαλύτερα.  Επιπλέον ο παιδόφιλος θα χρησιμοποιήσει τις ενοχές εναντίον του παιδιού, κάνοντάς το να νιώσει συνένοχο σε ό,τι έγινε μεταξύ τους, σε σημείο να το κάνει να πιστέψει πως εκείνο προέτρεψε αυτή την επαφή. Λόγω αυτών των ενοχών, το παιδί δεν λέει τίποτα σε κανέναν κι αυτός είναι και ο στόχος του παιδόφιλου.

Χρησιμοποιεί απειλές και εκβιάζει το παιδί προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιωπή του. Απειλές όπως ότι αν το πεί το παιδί θα πάει φυλακή και δεν θα ξαναδεί την οικογένειά του, ότι κανείς δεν θα το πιστέψει, ότι θα καταστρέψει την οικογένειά του κλπ.

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι ενδεικτικές του γιατί θα πρέπει να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας στη σωματική τους ασφάλεια πρίν γίνουν στόχος παιδόφιλου ή θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και σε πολλές περιπτώσεις, για πολλά χρόνια. Επιπλέον, τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν τους 3 απαράβατους κανόνες που ακολουθούν:

  • Το σώμα τους είναι δικό τους και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το αγγίζει.
  • Δεν πρέπει ποτέ και για κανένα λόγο να κρατούν μυστικά που τα κάνουν να νιώθουν άσχημα και άβολα.
  • Εάν κάποιος αγγίξει το σώμα τους, πρέπει να μιλήσουν  και να συνεχίσουν να μιλάνε μέχρι να τα πιστέψουν!

Πηγ: http://singlemum.com.au/