fbpx

Μαμά γιατί δεν κάνεις μωρό με άλλον άντρα;

| 23 Σεπτεμβρίου 2015
ADVERTISEMENT

Η κλασσική ερώτηση που κάνουν άγνωστοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στον γιο μου,μετά φυσικά από όνομα,τάξη και τα σχετικά,είναι αν έχει αδελφάκια.

Δεν ξέρω γιατί οι κυρίες μεγάλων ηλικιών δε μπορούν να δεχτούν ότι δεν έκανα δεύτερο παιδί.
Με θεωρούν εγωίστρια και οτι αφήνω το παιδί μου να μεγαλώνει χωρίς παρέα.
Πόσο κακιά μητέρα!


ADVERTISEMENT

Τις προάλλες στο λεωφορείο μια γιαγιά μόνο που δεν με τράβηξε στη γωνία να μου αναλύσει με ακλόνητα επιχειρήματα τα υπέρ που έχουν τα αδελφάκια.Και φεύγοντας δεν παρέλειψε φυσικά να τον
παροτρύνει να μου πει να του κάνω ένα αδελφάκι!

Δείτε σχετικά: Μα μόνο με ένα παιδί θα μείνεις;

Το να έχουν παρέα τα παιδιά και να βιώνουν αυτού του είδους την αγάπη, είναι θησαυρός το ξέρω.Έχω κι εγώ αδέλφια και είναι ανεκτίμητο.Γιατί όμως πρέπει να εισβάλλουν έτσι στις επιλογές σου άνθρωποι που δε ξέρεις και σε κατακρίνουν από μια κατάσταση;


ADVERTISEMENT

Γιατί θα πρέπει να υπερασπιστώ τις επιλογές μου σε κάποιον ξένο; Στην αρχή έλεγα απλώς πως δεν έτυχε για να φανώ ευγενική και να λήξει το θέμα εκεί.Μετά με κούρασε όλη αυτή η ιστορία και πλέον χαμογελάω συγκαταβατικά προσπαθώντας να απομακρυνθώ διακριτικά.

Κι ύστερα όταν μένουμε μόνοι με τον μικρό με ρωτάει για άλλη μια φορά γιατί δεν κάνω άλλο ένα παιδί.Και παίρνει πάντα την ίδια απάντηση.
<….>

Η τελευταία του ερώτηση όμως με εξέπληξε.
Με ρώτησε γιατί δεν κάνω ένα μωρό με κάποιον άλλο άντρα!
Μου πήρε κάποια δευτερόλεπτα να οργανώσω τις σκέψεις μου σε μια κατάλληλη απάντηση και του είπα πως για να γίνει αυτό χρειάζεται καιρός. Για να κάνει ένα ζευγάρι μωράκι πρέπει να αγαπηθούν οι ίδιοι πολύ μεταξύ τους και να ολοκληρωθεί η αγάπη αυτή με ένα παιδί.
Και η κουβέντα μας έμεινε εκεί.

Δε ξέρω αν μετά το έφερε ξανά στο μυαλό του να το φιλτράρει αλλά έκτοτε δε μου έχει αναφέρει κάτι.Ίσως περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία.Την επόμενη γιαγιά στο τρένο που θα χώνει αδιάκριτα τη μύτη της, στις ζωές άλλων.

Μπορεί στο μακρινό μέλλον να θελήσω να κάνω δεύτερο παιδί. Προς το παρόν δε θέλω. Είναι από επιλογή. Από άποψη. Επιλέγω να μη φέρω στον κόσμο ένα παιδί για να κάνει παρέα στον γιο μου. Δεν έχει βρεθεί ίσως και ο άντρας που θα με κάνει να το σκεφτώ. Που θα με κάνει να τον εμπιστευτώ και να πάρω μια τόσο μεγάλη απόφαση.
Και κακά τα ψέματα εδώ με το ζόρι βγαίνουν τα λεφτά τώρα με το ένα!

Χαίρομαι εκ των υστέρων που τελικά δεν έκανα άλλο παιδί και φυσικά είμαι κατά του να κάνεις παιδιά μήπως σωθεί ο γάμος σου. Γιατί ο γάμος είναι μεταξύ δύο ενηλίκων και δεn μπορεί ένα παιδί να κολλήσει το γυαλί που ράγισε!

Αλίκη

[divider]Με τον πρώτο μου έρωτα ήθελα να τα ζήσω όλα.Και τα έκανα όλα γρήγορα. Αρραβώνα, εγκυμοσύνη, πολιτικό γάμο, συμβίωση, τη γέννηση του μικρού μου, θρησκευτικό γάμο. Για να βρεθώ στα 25 μου χωρισμένη με παιδί!  Ήταν δύσκολη απόφαση αλλά δε θα σπαταλούσα τη ζωή μου με κάποιον που ξαφνικά δεν ενδιαφερόταν για μας. Πέρασα λοιπόν πολλά στάδια σε αυτή τη σχέση και στο τέλος βγαίνω κερδισμένη. Δυνατότερη και περήφανη που βγήκα από αυτό το αδιέξοδο.  Και το μεγαλύτερο κατόρθωμα μου να είναι πως είμαι δίπλα στο αγοράκι μου και με ότι μέσα διαθέτω του προσφέρω το καλύτερο. Και πάνω από όλα αγάπη. Ατέλειωτη και χωρίς όρους.
Όσο για μένα κάθε τόσο βρίσκω και ενα από τα κομμάτια μου και φτιάχνω σιγά σιγά τον εαυτό μου απο την αρχή.
Το άλλο μου μισό δε το έχω βρει ακόμα και θέλω να πιστεύω πως δε το βρήκα λόγω προτεραιοτήτων και όχι επειδή δεν υπάρχει![divider]

Η Αλίκη είναι η νέα μας blogger και άρθρα της θα μπορείς να διαβάζεις στη κατηγορία Blogs, του SIngleparent.gr Περιμένουμε τα σχόλια και πάνω απ’ όλα το θερμό σου καλωσόρισμα!!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ