fbpx

Γλυκό για χωρισμένους: Ένας άπιστος σύζυγος, δυο παιδιά και ένα σπίτι σε διάλυση!

| 18 Νοεμβρίου 2016
ADVERTISEMENT

Σήμερα φίλες μου, θα φτιάξουμε ένα γλυκό για χωρισμένους.

Υλικά που θα χρειαστείτε:
-Έναν άπιστο σύζυγο, ανεξαρτήτου ηλικίας
-2 παιδιά στην εφηβεία, που ρωτάνε και αντιδρούν από το πρωί μέχρι το βράδυ
-Μια σύζυγο σε έξαλλη κατάσταση, να ζητάει πίσω τα χρόνια της πρίν γίνει μαραμένη τουλίπα
-Ένα σπίτι σε διάλυση
-2 οικογένειες να παίρνουν θέση ανάλογα, με την ψυχολογία της στιγμής (προαιρετικά)
-Την ερωμένη του άπιστου συζύγου
Η πρώτη αρχική σκέψη είναι ότι τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ (με γάντια του μπόξ). Αλλά όχι! Εκειίιι! Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή, πως φτάσαμε ως εδώ.


ADVERTISEMENT

Το ζευγάρι παντρεύτηκε, έκανε όνειρα, έφτιαξε ένα σπίτι μαζί και απέκτησε δύο παιδιά. Όλα φαινόντουσαν ρόδινα, και η εικόνα προς τα έξω ήταν ειδυλλιακή. Ταξίδια, καθωσπρεπισμός και από πίσω το χάος. Δεν λέμε πως όλα τα χρόνια ήταν δύσκολα. Κάποια στιγμή όμως το γλυκό στραβώνει, αρχίζει γίνεται πικρό και ξαφνικά χαλάει. Τι πήγε στραβά;

Υπάρχει μια άδεια ψυχολογία, όταν πρέπει να καταλάβουμε τα λάθη. Ο χρόνος έφερε μια διαφορετική εξέλιξη. Δρόμοι παράλληλοι, που δεν γεφυρώθηκαν ποτέ. Κενά που δεν συμπλήρωσε κανείς, από τους δύο. Όσο λοιπόν το κενό μεγάλωνε, έγινε διαθέσιμο για να συμπληρωθεί από άλλους παράγοντες.

15139471_10210452813132504_1279210889_nΤότε εμφανίστηκε εκείνη. Νέα, όμορφη χωρίς υποχρεώσεις, έκανε το μέλλον να φαίνεται στρωμένο με ροδοπέταλα. Εκείνος αποφάσισε να ρισκάρει τα πάντα, χωρίς να το πολυσκεφτεί. Και έτσι, μια όμορφη μέρα μετά από αρκετούς μήνες παράλληλης σχέσης, τα πάντα μαθαίνονται από ένα λάθος της στιγμής.

Μηνύματα που δεν σβήστηκαν κάνουν την ζημιά, και η έννοια «χάος» αποκτά νέα μορφή. Ο «πόλεμος των Ρόουζ» ξεκινά, και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τέλος!

Τα παιδιά, είναι στην εφηβεία και πρέπει να καταλάβουν τι έχει συμβεί (κάποιος από τους δύο πρέπει να εξηγήσει) και όχι με τον χλιαρό τρόπο, ξέρετε η μαμά και ο μπαμπάς σας αγαπούν, αλλά δεν αγαπούν ο ένας τον άλλο πια! Πόσο κλισέ!


ADVERTISEMENT

Τα πεθερικά αρχίζουν να αντεπιτίθενται σαν νέοι Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες, και τα νεύρα όλων… τσατάλια!

Εκείνος : Θεωρεί πως έχει κάνει το σωστό. Πως σαν αρσενικό έχει την ανάγκη να επιβεβαιωθεί. Ε.. και αν έκανε και μια κουτσουκέλα σιγά μωρέ και τι τρέχει, τόσα χρόνια τρέχω από το πρωί μέχρι το βράδυ για εσάς, δεν μπορείτε να το κάνετε χάπατο να ησυχάσουμε.

Εκείνη : Είναι θιγμένη, και όσο περισσότερο το σκέφτεται, τόσο περισσότερο στο κεφάλι της φέρνει επεισόδια της 10ης εντολής για παραδειγματισμό. Παρόλα αυτά επειδή κυρία με γνώρισες και κυρία θα μείνω, συνεχίζει να ζητά το διαζύγιο επίμονα, ελπίζοντας πως έτσι θα διατηρήσει την αξιοπρέπεια, που θεωρεί πως χάθηκε.

Τα παιδιά : Είναι στη μέση και προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη. Προφανώς και είναι τα μόνα που δεν φταίνε, αλλά δυστυχώς απορροφούν τις πληροφορίες σαν σφουγγάρια, που δεν έχουν φίλτρο.

Οι οικογένειες : Θα τσακώνονται στην αιωνιότητα, αλλά δεν νοιάζει κανέναν η γνώμη τους, γι αυτό δεν θα ασχοληθούμε με την κατηγορία (καλύτερα να επιλέξουμε Γεωγραφία).

Η ερωμένη : Όποιο και να είναι το κίνητρο της, μπήκε σε μια κατάσταση που θεωρητικά γνώριζε. Ήταν μια επιλογή της , την οποία αποφάσισε να στηρίξει μέχρι το τέλος. Είτε συνεχίσει μαζί του είτε όχι, θα είναι πάντα το τρίτο πρόσωπο της ιστορίας μας, η κλασσική πέτρα του σκανδάλου.
Ηθικό δίδαγμα : Για κάποιο λόγο φταίνε σχεδόν όλοι, αλλά και κανένας. Έχουν όμως όλοι  πληγωθεί από αυτή την ιστορία. Και οι θύτες, αλλά και τα θύματα. Θα μπορούσαν όλα να είναι τόσο ήσυχα και τακτοποιημένα.

Η απιστία μπήκε από τα ραγίσματα, που υπήρχαν στην γυάλινη σχέση. Ραγίσματα που κανείς δεν μπόρεσε να ενώσει, έστω και επιφανειακά.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε μια θέση «αδυναμίας», αξιολόγησε τι έχεις να κερδίσεις, και τι να χάσεις. Γιατί δυστυχώς ο δρόμος δεν έχει γυρισμό.

Φρόντισε το γλυκό της ζωής σου να έχει τη γεύση που θες να δώσεις εσύ, γιατί το σίγουρο είναι ότι θα κεράσεις κόσμο μ’ αυτό!

Ντόλσε Βίδα

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ