fbpx

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσω στα παιδιά μου τον νέο μου σύντροφο;

| 12 Φεβρουαρίου 2016
ADVERTISEMENT

“Καλημέρα. Είμαι μία μαμά δύο αγοριών 6 και 9 χρονών αντίστοιχα. Πρόσφατα χώρισα με τον πατέρα τους και στη ζωή μου μπήκε ξανά ο έρωτας.

Ήρθε πολύ γρήγορα, πολύ σύντομα, πολύ δυνατά από έναν άνθρωπο των παιδικών μου χρόνων, φίλο, έρωτα και πολλά παραπάνω. Είχαμε χαθεί πολλά χρόνια αλλά η μοίρα τον έφερε κοντά μου όταν είχα ήδη απομακρυνθεί από τον πατέρα των παιδιών μου. Η ηλικία μας δεν μας επιτρέπει να αφήσουμε άλλο χρόνο να χαθεί μιας και η σχέση αυτή είναι κάτι που και οι δύο ίσως θέλαμε πάντα.


ADVERTISEMENT

Το θέμα μου όμως είναι τα δύο αντράκια μου. Θέλω να τον γνωρίσουν το συντομότερο δυνατό, με το λιγότερο επώδυνο για αυτά τρόπο. Θέλω να τους δώσω τη δυνατότητα να δουν την πραγματική αγάπη και έρωτα σε μία οικογένεια λίγο διαφορετική, αλλά που δε θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις άλλες.

Σκέφτηκα μία βόλτα στα χιόνια, ώστε να τον γνωρίσουν χωρίς να ξέρουν ήδη τη μεταξύ μας σχέση, απλά να τους τον παρουσιάσω σα φίλο και μετά να προσπαθήσω να τους εξηγήσω κάποια πράγματα.

Εδώ θα ήθελα τη βοήθειά σας. Είναι καλή σκέψη η μονοήμερη που σκέφτηκα; Και το κυριότερο καλύτερα να τους μιλήσω μετά την εκδρομή ή πριν από αυτή; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων”.


ADVERTISEMENT

Απαντά η ψυχολόγος κυρία Γιούλη Μπαλίκου

Θα σας πρότεινα αρχικά να αφήσετε χρόνο στη νέα σας σχέση εφόσον λέτε ότι χωρίσατε πρόσφατα. Εφόσον τη θεωρείτε σταθερή προχωράτε στη γνωριμία με τα παιδιά σας.

Πριν γίνει οποιαδήποτε συνάντηση με το νέο σύντροφο, ενημερώστε τα παιδιά σας για τη σχέση σας, επιβεβαιώστε τους ότι δεν αντικαθιστά τον μπαμπά τους και ότι θα χρειαστεί χρόνος για να γνωριστούν.

Η πρώτη γνωριμία θα ήταν καλύτερα να είναι σύντομη σε χρόνο και σε ανεξάρτητο χώρο (όχι πχ στο σπίτι σας). Δεν γνωρίζω ωστόσο, τι δουλειά έχετε κάνει αναφορικά με το διαζύγιο και τα παιδιά σας. Το έχουν αποδεχτεί; Μήπως υπάρχουν ακόμη προσδοκίες για εσάς και τον πατέρα τους; Είναι θέματα που αρχικά θα πρέπει να λυθούν.

Τέλος, θα ήταν χρήσιμο να έχετε “σύμμαχο” στην προσπάθεια σας τον πατέρα των παιδιών.

Να είστε καλά!

Γιούλη Μπαλίκου
Υποψήφια Διδάκτωρ Ψυχολογίας ΕΚΠΑ
Email: psychologiapaidiou@gmail.com
Web: http://psychologiapaidiou.blogspot.gr/

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ