Αν έχω κάνει άδικα μήνυση για πλαστογραφία στον πρώην σύζυγο τί κυρώσεις έχω;

0

«Γεια σας ! Χώρισα τον Ιανουάριο του 2002 (πήγα δηλαδή σε δικηγόρο για αίτηση διαζυγίου στις 14 του μήνα ). Tον Ιούνιο είχαμε το δικαστήριο για την επιμέλεια των παιδιών. Mετά από κάτι χρόνια, το 2009, μου ήρθε χαρτί-ειδοποίηση από τράπεζα που ήμουν εγγυήτρια λέει του πρώην μου και δεν πλήρωνε. Tα έχασα. Πήρα τηλέφωνο στα κεντρικά της τράπεζας για να μάθω σε ποιο κατάστημα και ποτέ είχα υπογράψει. Όταν το βρήκα ( που ήταν και 170χιλ μακριά ) πήγα για να δω τι γίνεται. Ό διευθυντής μου είπε ότι θα μιλήσει με τον πρώην μου και θα με πάρει τηλέφωνο να μου πει τι θα κάνουμε.

Τελικά με τον κύριο αυτόν δεν είχαμε ποτέ ξανά επικοινωνία. Δεν ερχόταν στα τηλέφωνα και με αγνοούσε. Άφησα κι εγώ το θέμα γιατί λόγο δουλειάς και οικονομικών δεν μπορούσα να τρέχω. Είπα ότι αφού δεν ήρθε άλλο χαρτί όλα καλά. Το 2012 όμως, ήρθε ένταλμα πληρωμής για 32.000 ευρώ. Μου ήρθε τρέλα!

Πήγα σε δικηγόρο να δω τι θα κάνω και με επιστολή ζήτησα την σύμβαση.Όταν την πήρα τελικά στα χέρια μου είδα ότι είχα υπογράψει ως εγγυήτρια του πρώην συζύγου, του έκανα μήνυση για πλαστογραφία ( που έχει και άλλη καταδίκη για το ίδιο πράμα). Η υπογραφή μου μοιάζει, άλλα λέω ότι δεν είναι δικιά μου. Τώρα έχουμε φτάσει στο δικαστήριο για τα ασφαλιστικά με την τράπεζα. Ο πρώην είναι μέσα γιατί δεν παρουσιαζόταν στα δικαστήρια! Τώρα με έβαλε σε σκέψεις ο δικηγόρος…αν όντως έχω υπογράψει εγώ (μπορεί λέει εγώ να μην πήγα αλλά αν ήρθαν τα έγγραφα σε άλλο κατάστημα κοντά σε μένα) που δεν θυμάμαι ναι ειλικρινά, ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ (ήμουν πολύ χάλια ψυχολογικά εκείνη την περίοδο) θα βάλουν λέει όμως γραφολόγο, αν τελικά εxώ βάλει εγώ υπογραφή και τον έβαλαν μέσα για 1,5 μήνα άδικα και το περνάει όλο αυτό γιατί θα έχω πει ψέματα εν αγνοία μου τι γίνεται;

Tι με περιμένει; Mήνυση φαντάζομαι από αυτόν και θα μου ζητάει αποζημίωση; Tι άλλο;
Σας παρακαλώ πείτε μου έχω τρελαθεί , δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω μπει στο νομο Κατσέλη και μου το έχουν βάλει και αυτό το ποσό μέσα και πληρώνω δόση και για το δικό του αφού δεν έχουμε λέει απόφαση !»

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Μαρία Φλουράκη

Στην περίπτωση που ο τέως σύζυγός σας αθωωθεί για το αδίκημα της πλαστογραφίας, έχει την δυνατότητα να σας κάνει μήνυση για ψευδορκία ή ψευδή καταμήνυση. Ακόμα και εάν σας επιβληθεί από το δικαστήριο κάποια ποινή αυτή πιθανότατα θα είναι με αναστολή (εάν δεν έχετε επιβαρυμένο ποινικό μητρώο) ή εξαγοράσιμη.

Μαρία Φλουράκη
Δικηγόρος & Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια
Έβανς 7
Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο: 2810 241887

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!