Πώς θα ξέρω ότι είμαι έτοιμη για σχέση;

0

Έχεις περάσει τη φάση του διαζυγίου, όλη αυτή τη στρεσογόνο πρώτη περίοδο. Θέλεις να βγείς ξανά, να γνωρίσεις ανθρώπους, να κάνεις μια καινούρια σχέση. Πώς θα ξέρεις όμως ότι είσαι έτοιμη/ος; Για να το γνωρίζεις αυτό, πρέπει πρώτα να γνωρίζεις τον εαυτό σου και τα θέλω σου από μια σχέση. Επίσης, πρέπει να είσαι συναισθηματικά, πνευματικά και σωματικά έτοιμος/η. Είσαι;

Η συμπεριφορά είναι το παν
Υπάρχουν άνθρωποι που επιτρέπουν το τέλος του γάμου τους, να τους καταστρέψει. Μένουν κολλημένοι στα επώδυνα συναισθήματα και στο φόβο και περνάνε το υπόλοιπο της ζωής τους κολλημένοι στο παρελθόν. Άλλοι, όχι μόνο αρνούνται να ενδώσουν σε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα, αλλά τα επεξεργάζονται με πιο δραστικό τρόπο. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν αποδεχτεί ότι το διαζύγιο δεν είναι ένας τέλος αλλά μια καινούρια αρχή, γι’ αυτό επιβιώνουν και μάλιστα διαπρέπουν. Γι’ αυτό, πρίν σκεφτείς να κάνεις μια καινούρια σχέση, γίνε πιο θετικός/ή  και σιγουρέψου ότι έχεις αφήσει όλο το φορτίο του διαζυγίου πίσω σου.

Πόσο μεγάλωσες;
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από τον συναισθηματικό πόνο, όταν μιλάμε για αποθέματα δύναμης. Οι άνθρωποι που είναι ικανοί να προχωρήσουν σε καλύτερες και πιο γεμάτες ζωές μετά το διαζύγιο, είναι εκείνοι που δεν επιτρέπουν να ριζώσει μέσα τους, ο θυμός τα απωθημένα και η μιζέρια. Χρειάζεται αποφασιστηκότητα και προθυμία να κλείσεις τις πληγές σου και να μπείς σε μια καινούρια σχέση, στην οποία, αν δεν κουβαλήσεις τα λάθη του παρελθόντος και κάνεις και τις ανάλογες προσαρμογές ή αλλαγές που χρειάζονται, έχεις περισσότερες πιθανότητες να την κάνεις να πετύχει.

Να θεωρήσεις τον εαυτό σου υπεύθυνο
Κανείς δεν έχει το ακαταλόγιστο σε ό,τι αφορά το διαζύγιο. Πάρε την ευθύνη για τα λάθη σου γιατί αν δεν την πάρεις, θα κουβαλάς πάντα μαζί σου τις ίδιες διαστρεβλωμένες αντιλήψεις και το ίδιο φορτίο  και στην επόμενη σχέση σου. Δες τις προσδοκίες σου, πώς θα ήθελες να είναι μια σχέση και πώς θα σε γέμιζε και δούλεψε στο πώς θα  διορθώνεις τα αρνητικά της ζωής και θα προχωράς.

Λίγη συγχώρεση παρακαλώ
Ο θυμός και η πικρία που έχεις για τον/την πρώην σου, θα υπάρχει μέσα σου μέχρι να τον συγχωρήσεις. Ξέρω ότι στη θεωρία ακούγεται εύκολο κι ότι στη πράξη δεν είναι καθόλου. Να ξέρεις όμως πως όσο δεν τον/την συγχωρείς, τόσο δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να πάει παρακάτω «καθαρός/ή» διότι πάντα θα σκέφτεσαι και θα νιώθεις πόσο έφταιξε, πώς έφταιξε και γιατί και θα αναλώνεσαι μόνο σε αυτό. Κι όσο τα κρατάς όλα αυτά μέσα σου, δεν έχεις να προσφέρεις τίποτα σε μια καινούρια σχέση.

Ο γάμος σου είναι νεκρός, όχι εσύ
Το διαζύγιο, σηματοδοτεί το τέλος του γάμου όχι το δικό σου. Μπορείς να θρηνήσεις την απώλεια και μετά να χαλαρώσεις. Ο γάμος σου μπορεί να πέθανε αλλά εσύ έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου. Δες αυτό το τέλος σαν μια νέα αρχή, μια νέα σχέση ή ακόμη και ένα νέο γάμο, γιατί όχι; Δες το σαν μια ευκαιρία να μεγαλώσεις, να καταστήσεις τον εαυτό σου υπεύθυνο για τα λάθη σου, να μάθεις να συγχωρείς. Αν τα κάνεις όλα αυτά, αν αποτοξινωθείς από το διαζύγιο και τον άνθρωπο που είτε σου «στοίχειωσε» τη ζωή ή απλά δεν τα βρήκατε σαν ζευγάρι και χωρίσατε,  θα δείς κι εσύ ότι ο έρωτας θα έρθει στη ζωή σου γρηγορότερα απ’ ότι πίστευες ή περίμενες!

Πηγή: http://divorcesupport.about.com/Email Address