Οι 5 χειρότερες συμβουλές σχέσεων που έχουμε ακούσει

0

Είμαστε σίγουροι ότι έχετε ακούσει πολλά. Σας έχουν πρήξει να κάνετε σχέση θέλετε δεν θέλετε και παράλληλα σας δίνουν ένα σωρό άχρηστες ή εντελώς λάθος συμβουλές για το πώς πρέπει να φερθείτε, τι να πείτε, πώς να το πείτε και τι νούμερο καλσόν να βάλετε. Παρακάτω, ακολουθεί μία λίστα με τις χειρότερες συμβουλές σχέσεων που έχουμε ακούσει και τις οποίες μπορείτε να εφαρμόσετε…αν θέλετε να μείνετε για πάντα μόνοι σας!

1. Παίξ’ το δύσκολος/η
Αυτό το «Παίξ’ το δύσκολος/η» έπαιζε πολύ στο Γυμνάσιο, άντε βαριά στο Λύκειο. Σημαίνει να μην είστε πάντα διαθέσιμοι, να κάνετε τον/την άλλον/η να περιμένει, επ’ ουδενί να μην πάτε στο ραντεβού σας νωρίτερα από εκείνον (δηλαδή να κρύβεστε μέσα στο Metropolis μισή ώρα πρίν το ραντεβού και να ακούτε όλα τα CD) να μην λέτε «ναι» σε ένα ραντεβού της τελευταίας στιγμής (το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν μπορείτε να πείτε, όταν κυνηγάτε όλη μέρα τα παιδιά) και γενικότερα να παίζετε με το μυαλό του άλλου για να διατηρείτε το ενδιαφέρον του.

Όμως , κακά τα ψέμματα, τίποτα δεν μπορεί να συναγωνιστεί την ευθεία προσέγγιση σε μια σχέση. Τα αισθηματικά ζητήματα είναι από μόνα τους πολύπλοκα και όλα τα παραπάνω, εκτός από ανώριμα, θα μπλέξουν τα πράγματα χειρότερα. Φανταστείτε να κάνετε τον άλλον να περιμένει συνέχεια , εσείς να νομίζετε ότι έτσι του κεντρίζετε το ενδιαφέρον και εκείνος να νομίζει ή ότι είστε ανεύθυνη ή ότι απλά δεν τον γουστάρετε. Δεν ακούγεται πολύ πολύπλοκο; Εάν κάποιος ή κάποια σας αρέσει, πείτε απλά «Ναι»!

2. Υπάρχει και για σένα κάποιος εκεί έξω
Με αυτή τη φράση είναι σαν να σας λένε ότι ο λόγος που δεν κάνετε σχέση είναι επειδή δεν έχετε σωστό κριτήριο ή δεν βλέπετε τη μύτη σας. Οι άνθρωποι πρέπει να ενθαρρύνονται να κάνουν πράγματα που αγαπούν να επενδύουν συναισθηματικά στις σχέσεις τους και να απολαμβάνουν τη ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο, όχι να αισθάνονται ότι τους χάλασε το GPS και δεν βρίσκουν το αντρολείβαδο. Μία πολύ καλή συμβουλή, αντί για την παραπάνω, είναι «Κάνε ό,τι αγαπάς και απλά μην αφήσεις όποια ευκαιρία να πάει χαμένη».

3. Να δείς που θα γνωρίσεις κάποιον από εκεί που δεν το περιμένεις
Πότε ακριβώς; Την  ώρα που απλώνω ή όταν πάω σούπερ μάρκετ με τον κότσο λίγδα και το μάτι pixels από τον υπολογιστή στη δουλειά; Την ώρα που αλλάζω την 15η πάνα της ημέρας ή μήπως την ώρα που βάζω κρέμα για το σύγκαμα, χτυπήσει το κουδούνι και εμφανιστεί ο Σάκης ο υδραυλικός; Ποια ώρα είναι αυτή που δεν περιμένετε και πώς γίνεται αυτός που θα γνωρίσετε, να μην το περιμένει ούτε εκείνος και να συγχρονιστούν τα «περιμένω» σας; Κοινώς, μην στηρίζεστε σε ψεύτικες ελπίδες ανθρώπων που νομίζουν ότι έχουν μέσα τους, τις Μάγισσες της Σμύρνης. Αν θέλετε να κάνετε σχέση, απλά διεκδικήστε τη από μόνοι σας οποιαδήποτε ώρα!

4. Άσε τρείς μέρες να περάσουν μέχρι να του/της τηλεφωνήσεις
Άσε ένα χρόνο να περάσει μετά το πένθος για να κάνεις σχέση, άσε δύο χρόνια να περάσουν μετά το διαζύγιο για να το ξεπεράσεις και άσε μας γενικώς. Ποιος ορίζει το πότε πρέπει να πάρεις, δεν καταλαβαίνω. Γιατί να περιμένετε ένα ολόκληρο τριήμερο πότε θα ξημερώσει Ο Θεός την τέταρτη μέρα για να πάρετε τηλέφωνο; Δεν υπάρχει καλύτερος κανόνας από το να είστε ο εαυτός σας!

5. Να είσαι λίγο κακός, οι γυναίκες γουστάρουν τους κακούς
(Κάτι σαν το «Οι γυναίκες δεν κάνουν το πρώτο βήμα» ένα πράγμα)
Το θέμα εδώ είναι να είστε ο εαυτός σας και να περάσετε καλά, όχι να υπερισχύσετε του άλλου. Οι δύο παραπάνω συμβουλές, εκτός του ότι υποδηλώνουν ανταγωνισμό, είναι και εντελώς λάθος ως νοοτροπία διότι παρουσιάζουν το ζευγάρι ως μια ομάδα που αποτελείται από τη γυναίκα θύμα και τον άντρα τον σκαμπίλια. Λοιπόν για να το ξεκαθαρίσουμε: Οι άνθρωποι, θέλουν αγάπη, ενδιαφέρον και σεβασμό και όταν δεν τα βρίσκουν, παίρνουν διαζύγιο για να βγούν και να τα βρούν. Απλά!

Μέρος του άρθρου αντλήθηκε από το eharmony.com