Γιατί οι άντρες παντρεύονται χωρίς να είναι ερωτευμένοι;

0

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη το 25% των αντρών παντρεύονται χωρίς να είναι ερωτευμένοι και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς να τους ελκύει καν, η σύντροφός τους.

Τη στιγμή δηλαδή που εσύ νομίζεις ότι θα ζήσετε εσείς καλά και τρέχεις από οίκο νυφικών σε μπομπονιεράδικο και τούμπαλιν, ο μέλλων-και σήμερα, νυν-σύζυγος μπορεί να έχει δεσμευτεί όχι από έρωτα αλλά για εντελώς διαφορετικούς και λάθος λόγους. Αυτό σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, συμβαίνει επειδή πολλοί άντρες αντί να ψάχνουν για πληρότητα, ψάχνουν για συντροφικότητα. Οι παρακάτω λόγοι, εξηγούν το γιατί…

1. Μαγείρεμα και δουλειές του σπιτιού
Κι όμως, ενώ πολλοί άντρες σήμερα φαίνονται αυτόνομοι, στη πραγματικότητα δεν είναι. Μπορεί να ακούγεται παλιομοδίτικη ως αντίληψη, όμως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι για τους οποίους η νοικοκυροσύνη και το φαγητό, αποτελούν αιτία γάμου (άρα αντίστοιχα η έλλειψή τους, αιτία διαζυγίου). Και ξέρω αντίστοιχα πολλές γυναίκες που τρέχουν στο σπίτι μετά τη δουλειά για να προλάβουν να μαγειρέψουν στον καλό τους, πρίν επιστρέψει. Αυτό φυσικά δεν είναι κακό, κακό είναι όταν αποτελεί προυπόθεση σε μια σχέση. Στους άντρες αρέσει το φαγητό τόσο πολύ που μπορεί και να τους παντρέψει!

2. Βόλεμα
Οι άντρες δεν είναι πλάσματα της αλλαγής και συνηθίζουν να βολεύονται. Είτε για τις δουλειές, είτε για το σεξ-όπως κι αν είναι αυτό-είτε για την «ασφάλεια» που δημιουργούν οι ίδιες οικείες εικόνες στο σπίτι κάθε μέρα, οι άντρες μπορούν  να παντρευτούν επειδή φοβούνται ή βαριούνται να κάνουν κάτι καλύτερο. Είναι πιο «εύκολο» να μείνεις σε αυτό που ξέρεις παρά να δοκιμάσεις κάτι καινούριο. Μέχρι που έρχεται το διαζύγιο και τους διαψεύδει…

3. Όλοι του οι φίλοι παντρεύτηκαν
Μπορεί οι γυναίκες να έχουν τη φήμη ότι ψάχνουν για γαμπρό αλλά κατά βάθος, κανένας άντρας δεν θέλει να ξημερώνεται στα μπαρ μόνος του, επειδή οι φίλοι του έπρεπε να γυρίσουν νωρίς στις γυναίκες τους.

4. Ενοχές
Επειδή κεράτωσαν κάποτε ή κερατώνουν ακόμη. Επειδή δεν σε αγαπούν αλλά δεν θέλουν να σου το πούν για να μην σε πληγώσουν (ενώ το κάνουν ήδη). Επειδή φοβούνται τις αντιδράσεις των γονιών τους που σε θέλουν για νύφη (ναι ναι , συμβαίνει ακόμη). Το αξιοσημείωτο δεν είναι αυτό αλλά ότι ακόμη κι αν το παραδεχτούν στη σύντροφό τους, οι περισσότερες παραμένουν στη σχέση και προχωρούν στο γάμο. Ζήτω η ανασφάλεια!

5. Φόβος
Για το άγνωστο. Για τα χρόνια που περνάνε και ποιος θα τους φροντίσει. Για το γεγονός ότι δεν θέλουν να πεθάνουν μόνοι. Οι άντρες δεν εξαιρούνται από αυτούς τους φόβους, για την ακρίβεια τους αισθάνονται περισσότερο, η διαφορά είναι ότι, σε αντίθεση με τις γυναίκες, τους εσωτερικεύουν.

6. Σεξ
Σεξ οποιαδήποτε ώρα και στιγμή θελήσουν. Ποιός άντρας λέει όχι;

7. Κοινωνικά στερεότυπα
Τα κοινωνικά στερεότυπα προστάζουν μετά τη σχέση να έρχεται ο γάμος και μετά τον γάμο τα παιδιά. Οι άνθρωποι που επιλέγουν ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο από αυτό, γίνονται αντικείμενο κουτσομπολιού με πολλούς να αναρωτιούνται τι δεν πάει καλά με αυτούς τους ανθρώπους. Κι αυτό αρκετοί άντρες το φοβούνται, δεν θέλουν να ξεχωρίζουν ή να «τσαλακώνονται».

8. Ομοφυλοφιλία
Παρά το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια πραγματικότητα που υποτίθεται πως έχει γίνει αποδεκτή στη σημερινή κοινωνία, υπάρχουν ακόμη άντρες που παντρεύονται με σκοπό να κρύψουν τις πραγματικές σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Είτε από φόβο ότι θα τους περιθωριοποιήσουν ή ότι θα πληγώσουν τους γονείς τους, ένας άντρας είναι ικανός να καταπιεστει σεξουαλικά αλλά όχι για πολύ.

9.Καριέρα και λεφτά
Δεν είναι μόνο οι γυναίκες που παντρεύονται για τα χρήματα αλλά και αρκετοί άντρες που δελεάζονται από την καλή και άνετη ζωή. Ειδικά σήμερα την εποχή της κρίσης, για πολλούς ανθρώπους το οικονομικό μετράει, κι αν η γυναίκα τυγχάνει κόρη επιχειρηματία τότε εκτός από χρήματα, ο άντρας μπορεί να εξασφαλίσει και τη καριέρα του. Το πράγμα φυσικά αρχίζει να παραπαίει όταν ο άντρας αυτός βρίσκεται στο οικονομικό και επαγγελματικό του απόγειο και ερωτεύεται μια άλλη.

Όχι μόνο οι άντρες, αλλά και όλοι οι άνθρωποι που παντρεύονται για λόγους εντελώς άσχετους με τον έρωτα, είναι θέμα χρόνου να ερωτευτούν κάποιον άλλον ή να εκδηλωθούν και να αποκαλυφθούν. Και τότε το «στίγμα» της κοινωνίας και οι όποιοι λόγοι τους οδήγησαν εξαρχής σε έναν γάμο που δεν ήθελαν, φαντάζουν πταίσμα μπροστά σε όσα χάνουν αλλά και στο πόσο πληγώνουν τα παιδιά τους.

Οι λάθος λόγοι ενός γάμου, φαίνονται από τον τρόπο που οι άντρες αυτές αντιμετωπίζουν τη γυναίκα και το παιδί τους στο διαζύγιο. Οι άνθρωποι που δεν παντρεύτηκαν ποτέ από έρωτα, είναι δύσκολο να ενδιαφερθούν για όσα αφήνουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, κι αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα.

Μέρος του άρθρου διαβάσαμε στο yourtango.com