Γιατί δεν μπορώ να βρώ τον έρωτα;

11

Εάν ψάχνετε τον/την τέλειο/α σύντροφο, μπορεί να αισθάνεστε απογοητευμένοι και απελπισμένοι. Αλλά να σας πούμε την ωμή αλήθεια; Πιθανόν να τον/την γνωρίσετε πολύ σύντομα. Πρέπει όπως προηγουμένως να προσαρμόσετε τη συμπεριφορά σας διότι ακόμη κι αν ο άνθρωπος αυτός είναι σωστός, δεν θα τον εμπιστευτείτε. Δεν θα πιστέψετε ότι είναι αληθινός και θα σαμποτάρετε τη σχέση σας μαζί του, πρίν καν αρχίσει. Γι’ αυτό εφαρμόστε το ακόλουθο φανταστικό σενάριο:

Μπαίνετε μαζί με έναν τύπο στο φούρνο και ζητάτε το ίδιο ψωμί αλλά υπάρχει μόνο ένα. Σας κοιτάει και χαμογελάτε και οι δύο. Έχει αυτό το χαμόγελο που σας κάνει να λιώνετε. Κάνει πίσω και λέει στη ταμία «Δεν πειράζει να το πάρει η κοπέλα!». Μετά βγαίνοντας έξω, ρωτάει πώς σας λένε. Του λέτε και καθώς προχωράτε, μιλάτε για λίγο. Σας ρωτάει αν τέτοια ώρα τελειώνετε από το γραφείο και πού δουλεύετε. Είναι μία από αυτές τις στιγμές που ενδεχομένως να περιμένατε και χρόνια!

Οπότε θα μας πείτε που είναι το κακό; Εάν δεν ελέγξετε τον εαυτό σας θα τα κάνετε θάλασσα. Θέλετε να μάθετε το γιατί; Γιατί όλα τα χρόνια που εργάζομαι ως ψυχοθεραπεύτρια, βλέπω ανθρώπους να βρίσκουν σε κάποιον/α ακριβώς αυτό που θέλουν αλλά δεν εμπλέκονται μαζί του/της επειδή δεν τον/την εμπιστεύονται. Πιστεύουν πως κάτι θα πάει στραβά οπότε αποφεύγουν την επαφή μαζί του/της.

Πίσω στο σενάριο: Του δίνετε το τηλέφωνό σας και οι δρόμοι σας χωρίζουν. Λίγο αργότερα το βράδυ, ο όμορφος άγνωστος, σας στέλνει ένα μήνυμα το οποίο μόλις διαβάζετε, χαμογελάτε. Το φλέρτ ξεκινά «Χάρηκα που σε γνώρισα. Τι θα ‘ λεγες να βγαίναμε καμιά φορά;» σας γράφει. Είστε ενθουσιασμένες και του απαντάτε ότι κι εσείς χαρήκατε που τον γνωρίσατε.

Τις επόμενες ημέρες σας στέλνει μηνύματα περίπου την ίδια ώρα με την ώρα που γνωριστήκατε στον φούρνο. Γιατί είναι παρατηρητικός. Σας ρωτάει «Πήγε το κορίτσι μου στο φούρνο, σήμερα;» και πεθαίνετε.

Νιώθετε απίθανα. Τα έχετε κάνει όλα σωστά. Αργότερα σας τηλεφωνεί. Φοβάστε κι έτσι δεν απαντάτε. Σας αφήνει μήνυμα στον τηλεφωνητή «Έλα τί κάνεις; Χάρηκα που σε γνώρισα κι είπα να σε πάρω να παίξουμε το παιχνίδι αγόρι-κορίτσι. Το αγόρι τηλεφωνεί στο κορίτσι. Το κορίτσι ακούει το μήνυμα στον τηλεφωνητή και γελάει. Είμαι παραδοσιακός τύπος και πιστεύω ακόμη ότι η τηλεφωνική επαφή είναι μια αρχή. Οπότε ας κρατήσουμε το παιχνίδι αγόρι-κορίτσι και πάρε με ένα τηλέφωνο να μιλήσουμε!».

Αφήνει το τηλέφωνό του. Δεν τον παίρνετε πίσω. Παραπονιέστε τόσο καιρό ότι οι άντρες δεν σας παίρνουν ποτέ τηλέφωνο και ορίστε, αυτός σας πήρε. Κάνει τα πάντα σωστά αλλά η ωμή αλήθεια είναι ότι δεν τον εμπιστεύεστε. Δεν εμπιστεύεστε την κατάσταση. Την επόμενη μέρα, ανεπηρέαστος από τη σιωπή σας, σας στέλνει μήνυμα. Σας ρωτάει αν τελειώσατε από το γραφείο και τι θα κάνετε μετά. Σας γράφει ότι θέλει να σας «απαγάγει» και να σας πάει κάπου έξω να φάτε.

Νιώθετε τυχερή, η καρδιά σας χτυπάει τρελλά αλλά του λέτε ότι δεν μπορείτε. Είστε ακόμη στο γραφείο, το αφεντικό σας είναι πάνω απ’ το κεφάλι σας και καλύτερα να τα πείτε την επόμενη εβδομάδα. Εάν τα κάνετε θάλασσα τώρα, πιθανόν να το λήξετε πρίν καν αρχίσει. Σας στέλνει άλλο ένα μήνυμα ότι η επόμενη εβδομάδα είναι μία χαρά και ότι η μόνη μέρα που δεν μπορεί να τα πείτε είναι η Τρίτη το απόγευμα «Ανυπομονώ να σε γνωρίσω» σας γράφει.

Συγχαρητήρια. Μόλις βρήκατε έναν άντρα που δεν φοβάται να πεί αυτό που αισθάνεται. Τα κακά νέα είναι ότι έχετε εκπαιδεύσει το μυαλό σας να μην εμπιστεύεται και να μην πιστεύει ό,τι φαίνεται πολύ καλό για να΄ναι αληθινό. Είναι πολύ αληθινός, πολύ αυθεντικός οπότε και γι΄αυτό συνεχίζετε να είστε «απασχολημένη» και δεν του στέλνετε μήνυμα να βγείτε. Ξέρετε τι γίνεται μετά; Μετά ο τύπος σας βλέπει αποστασιοποιημένος από αυτό που αισθανόταν στην αρχή. Είναι ένας άντρας που του αρέσετε και δεν θέλει να παίζει παιχνίδια. Θέλει πολύ να σας γνωρίσει αλλά έχει αρχίσει να έχει δεύτερες σκέψεις.

Κι εσείς θέλετε πολύ να τον γνωρίσετε αλλά περισσότερο φοβάστε. Προτιμάτε να μην δεσμευτείτε από φόβο μην πληγωθείτε. Προτιμάτε να χάσετε την ευκαιρία στον έρωτα, μόνο και μόνο για να αποφύγετε το ρίσκο της απογοήτευσης. Οπότε δεν του στέλνετε μήνυμα με αποτέλεσμα να έχετε το ίδιο βαρετό Σαββατοκύριακο που έχετε πάντα.

Κι ενώ έχουν ερθει σπίτι δυο φίλες σας και μιλάτε για τα ερωτικά σας, τους λέτε γι αυτόν τον καταπληκτικό τύπο στον φούρνο. Οι φίλες σας, σας λένε τρελή που δεν του στέλνετε μήνυμα και τώρα νιώθετε σαν βλάκας. Η αλήθεια είναι πως αν του στείλετε μήνυμα τώρα, πιθανόν να ενδιαφέρεται ακόμη για εσάς. Αλλά για ακόμη μια φορά, δεν το κάνετε. Οι άντρες δύσκολα αισθάνονται έτσι για μία γυναίκα (λέτε εσείς τώρα) και φοβάστε πως αν προχωρήσετε κάτι θα στραβώσει, κάτι θα χαλάσει, κάτι δεν θα πάει καλά. Εκείνος πάλι, νόμιζε ότι ήσασταν μοναδική. Και όμορφη. Και σέξι. Και διαφορετική. Κι ότι η στιγμή μεταξύ σας πιθανόν να οδηγούσε σε μια όμορφη σχέση, στη σχέση των ονείρων σας, την ευκαιρία της οποίας έχετε αρχίσει να χάνετε (αν δεν έχετε ήδη χάσει). Ένας δυνατός, ειλικρινής και γεμάτος αυτοπεποίθηση άντρας δεν θα καθίσει να σας περιμένει πότε θα του τηλεφωνήσετε. Γι΄ αυτό φερθείτε σε αυτόν τον άνθρωπο με τον ίδιο σεβασμό που σας φέρεται εκείνος και μπορείτε να έχετε το χάπι έντ που τόσα χρόνια περιμένατε.

Μην παίζετε παιχνίδια. Ορμήστε σε αυτό που θέλετε. Εμπιστευθείτε τον εαυτό σας. Στη ζωή πρέπει να αρπάζετε τις ευκαιρίες όταν νιώθετε ένα δυνατό δέσιμο με κάποιον. Ελπίζουμε να έχετε διδαχθεί από αυτή την εμπειρία κι όταν κάτι ανάλογο συμβεί την επόμενη φορά, να προχωρήσετε χωρίς φόβο αλλά με ανοιχτό μυαλό και καρδιά!

David Wygant
Dating Coach
Πηγή: yourtango.com