Διάσημες που κράτησαν το επίθετο του πρώην συζύγου

0

Κάτι που λαμβάνει πολύ συχνά ο Philip Galanes, δημοσιογράφος της εφημερίδας New York Times είναι παράπονα αντρών για τις πρώην γυναίκες τους που κρατούν το επίθετό τους, ακόμη κι όταν εκείνες ξαναπαντρεύονται. Ένας από αυτούς τους αναγνώστες, γράφει «Το διαζύγιο μας ήταν απαίσιο και εκτός από τα ζητήματα των παιδιών, δεν έχουμε καμία άλλη επικοινωνία. Αυτό που με εκνευρίζει είναι που κρατάει το επίθετό μου. Υπάρχει κάποιος κανόνας ή νόμος γι΄αυτό;».

Η απάντηση του δημοσιογράφου; Εκτός από το να ρωτήσει ο αναγνώστης τη πρώην σύζυγό του γιατί διατηρεί ακόμη το επώνυμό του, τίποτα άλλο που να μπορεί να κάνει ο πρώην σύζυγος. «Παραδοσιακά είναι επιλογή της γυναίκας, υποτίθεται με καλό σκοπό» γράφει ο Galanes και συνεχίζει «Η πρώην σύζυγος μπορεί να έχει κάνει καριέρα με το συγκεκριμένο επώνυμο και μπορεί να μην θέλει να το αλλάξει για να μην μπερδέψει την πελατεία ή τους συνεργάτες της. Ή μπορεί να θέλει να έχει το ίδιο επώνυμο με τα παιδιά σας»

Παρακάτω θα δείτε πέντε διάσημες γυναίκες που κράτησαν το επίθετο του συζύγου…και δεν το μετάνιωσαν!

Tina Turner
 photo ImgTina_Turner3_zps136a76ac.jpg
Ο Ike Turner, άλλαξε το όνομα “Mae Bullock” σε “Tina Turner “ μόλις η καριέρα της γυναίκας του απογειώθηκε. Όταν χώρισαν η Tina Turner, παρά τη συναισθηματική και σωματική κακοποίηση που υπέστη μέσα στον γάμο της, ζήτησε να κρατήσει το επίθετο του πρώην συζύγου βασιζόμενη στο γεγονός ότι με αυτό έχτισε τη καριέρα της και δούλεψε πολύ σκληρά για να το κάνει διάσημο. Το ζευγάρι που χώρισε το 1975 μετά από 13 χρόνια γάμου, έχει έναν γιο τον Ronnie Turner.

Susan Sarandon
 photo susan-sarandon_l_zps27d15aed.jpg
Η Susan Sarandon (πρώην Susan Tomalin) και ο Chris Sarandon χώρισαν το 1979 ύστερα από 8 χρόνια γάμου. Τον Ιανουάριο του 2010 σε μία συνέντευξή της, στην εφημερίδα Guardian, είπε ότι κράτησε το επίθετο του πρώην συζύγου επειδή…της άρεσε!

Priscilla Presley
 photo o-PRISCILLA-PRESLEY-570_zps96757548.jpg
Η Priscilla Ann Wagner και ο  Elvis Presley είχαν 7 χρόνια σχέση πρίν παντρευτούν το 1967. Χώρισαν ύστερα από 5 χρόνια γάμου, το 1972. Περίπου 40 χρόνια μετά η Priscilla διατηρεί ακόμη το επίθετο του Elvis Presley  δηλώνοντας σε συνέντευξή της, στο περιοδικό “People” το Νοέμβριο του 1982, ότι «Το όνομα μπορεί να είναι εμπόδιο, βοήθεια ή και καταστροφή. Σίγουρα όμως δεν είναι το όνομα που σου βρίσκει δουλειά!».

Demi Moore
 photo Demi_Moore_web_05_29_12_zpsfe7af143.jpg
Η Demi Moore (πρώην Demi Gene Guynes) και ο πρώτος της σύζυγος Freddy Moore, χώρισαν το 1985 μετά από 5 χρόνια γάμου. Κράτησε το επίθετό του ως επώνυμο καριέρα παρά τον χωρισμό τους.

Ivana Trump
 photo Ivana-Trump_zpsb34278b9.jpg
Η Ivana Trump (πρώην Ivana Marie Zelnickova) και ο Donald Trump χώρισαν το 1990 μετά από 13 χρόνια γάμου. Παρά το γεγονός ότι η Ivana Trump έχει ήδη παντρευτεί 4 φορές, συνεχίζει να διατηρεί το επώνυμο του πρώτου πρώην συζύγου. Το ζευγάρι έχει μαζί τρία παιδιά.

Πηγή: Huffingtonpost.com