Ραντεβού: Σημάδια ότι σας σέβεται που είστε μονογονέας!

1

Φοβάστε ότι δεν θα βρείτε κάποιον που θα σας αγαπήσει και που θα αποδεχθεί τα παιδιά σας; Σιγουρευτείτε ότι ο άνθρωπος με τον οποίο βγαίνετε, σέβεται το γεγονός ότι είστε μονογονέας!

Ο μεγαλύτερος φόβος ενός μονογονέα, είναι πως όταν θελήσει να ξαναμπεί στο παιχνίδι του φλέρτ και του έρωτα, δεν θα βρεί κάποιον που θα τον αγαπήσει και θα αποδεχθεί τα παιδιά του.

Ο φόβος βέβαια δεν είναι εντελώς αβάσιμος. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τη –λανθασμένη-πεποίθηση ότι οι μονογονείς είναι οι τελευταίοι άνθρωποι με τους οποίους θα ήθελε να βγεί κανείς.

Οι «αρχάριοι» όμως πρέπει να ξέρετε πως αυτό δεν αληθεύει. Το να είσαι μόνος μπαμπάς ή μόνη μαμά, μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να αφαιρέσετε από τη λίστα σας, συγκεκριμένους τύπους ανθρώπων αλλά παράλληλα σημαίνει πως εξαιτίας της εμπειρίας σας, είναι πολύ πιο πιθανό να βρείτε αυτόν/ή που αξίζει.

Ωστόσο το πιο σημαντικό κομμάτι που πρέπει να προσέξετε, είναι κατά πόσο ο άλλος είναι έτοιμος να εμπλακεί με έναν άνθρωπο που έχει παιδιά, πώς και πόσο σέβεται τη διαφορετικότητα της καθημερινότητάς του και πόσο την κατανοεί. Παρακάτω θα δείτε τα τρία σημάδια που δείχνουν κατά πόσο ο/η νέος/α σας σύντροφος σέβεται το γεγονός ότι είστε γονιός!

1. Αντιλαμβάνεται ότι ο χρόνος σας δεν είναι δωρεάν

Όταν ένας άνθρωπος έχει παιδιά, ο σχεδιασμός της οποιασδήποτε εξόδου, απαιτεί μεγαλύτερη προετοιμασία και σχεδιασμό. Πρέπει να κανονίσεις ποιος θα κρατήσει τα παιδιά κι αν δεν έχεις χρήματα, είναι ακόμη πιο δύσκολο. Πρίν καν βγείς από το σπίτι για ένα ραντεβού και θέλεις τουλάχιστον 30 ευρώ. Κι αν αξίζει να τα δώσεις τα χρήματα αλλά αν το ραντεβού είναι χάλια; Ένας τρόπος να το διασφαλίσετε αυτό, είναι να βρείτε έναν άνθρωπο που ψυχανεμίζεστε ότι είναι σε θέση να σας καταλάβει.

Ο άνθρωπος αυτός, θα κατανοήσει ότι τα παιδιά σας είναι το πρώτο σας μέλημα οπότε θα σας ρωτήσει πράγματα όπως «Μπορείς να βρείς μια μπέιμπι σίτερ για το Σάββατο το βράδυ» ή «Πότε πάνε τα παιδιά σου στον άλλο γονέα;» ή «Θέλεις τα έξοδα της μπέιμπι σίτερ να τα βάλουμε μισά μισά;». Οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις, δείχνουν άνθρωπο που νοιάζεται και αναγνωρίζει τις ευθύνες που πρέπει να αναλάβετε πρίν εστιάσετε στη διασκέδασή σας.

2. Δεν βλέπει το κινητό σας, σαν εχθρό

Κακά τα ψέμματα, κρατώντας όλη την ώρα ένα κινητό/iphone/blackberry στο χέρι ακόμη κι όταν είμαστε έξω, είναι μια κακή συνήθεια της εποχής. Μια συνήθεια που δείχνει πως έχουμε πέσει στη παγίδα να θεωρούμε ότι πρέπει να είμαστε προσβάσιμοι ανά πάσα στιγμή, με το γεγονός της ξαφνικής αποσύνδεσης, να μας τρομάζει. Ιδανικά, όταν συναντάς κάποιον για πρώτη φορά, του δίνεις το 100% της προσοχής σου. Η εξαίρεση έρχεται όταν είσαι γονιός, και ειδικά μονογονέας, οπότε και είναι επιτακτική ανάγκη να είσαι ανά πάσα ώρα προσβάσιμος/η. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να έχετε το κινητό σας στη δόνηση αν πάτε στο θέατρο ή σε κάποια συναυλία ή να κοιτάτε το κινητό σας αν είχατε κάποια κλήση από το σπίτι σας ή τα παιδιά. Ο άνθρωπος που καταλαβαίνει, δεν το παίρνει προσωπικά οπότε είναι κάποιος/α για τον/την οποίο/α αξίζει να πληρώσετε μπέιμπι σίτερ!

3. Δεν θίγεται από την απροθυμία σας να τον/την γνωρίσετε στα παιδιά σας

Δεν υπάρχει λόγος να εμπλέξετε τα παιδιά στη προσωπική σας ζωή εωσότου η σχέση σας γίνει πιο σταθερή. Είναι φυσιολογικό να νιώσετε έναν απρόσμενο ενθουσιασμό όταν βγαίνετε  με κάποιον/α αλλά θα μπορούσε αυτό το άτομο, εκτός από το παρόν, να συνεχίσει να υπάρχει και στο μέλλον σας; Διότι αν κάτι δεν πάει καλά μεταξύ σας, η απογοήτευση που θα εισπράξετε θα είναι διπλή τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά.

Η διαδικασία των ραντεβού είναι κάτι που μπορεί εσείς να καταλαβαίνετε αλλά για τα παιδιά δεν είναι τόσο εύκολο και μπορεί μια τέτοια κατάσταση, να τους προκαλέσει φόβο ή ελπίδα. Για αυτό δεν υπάρχει λόγος να τα «αναστατώνετε» χωρίς λόγο. Ένας/μία σωστός/ή σύντροφος θα σεβαστεί τα όριά σας , δεν θα θυμώσει αν του/της πείτε να μην σας πάρει από το σπίτι ή να μην σας καλεί στο σταθερό και δεν θα είναι υπερβολικά διαχυτικός/ή αν σας συναντήσει στο δρόμο τυχαία μαζί με τα παιδιά σας. Θα ακολουθήσει τους ρυθμούς σας και θα πάει όσο αργά τον/την πάτε!

Τέλος, να ξέρετε, πως αν δεν είστε απολογητικοί για τα παιδιά σας από την αρχή της γνωριμίας σας με κάποιον/α, τότε βάζετε τον εαυτό σας σε θέση ισχύος. Τα όρια και η αυτοπεποίθηση είναι γνωρίσματα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε ευκολότερα έναν αξιοσέβαστο άνθρωπο που θα αγαπήσει εσάς, τα παιδιά σας και το «διαφορετικό» ή αν θέλετε, πολυάσχολο τρόπο ζωής σας!