Ο σύντροφος μου δεν θέλει να μάθουν τα παιδιά του για την σχέση μας. Δεν είναι παράξενο;

0

Είμαι κοντά στα 40, και ο σύζυγος μου πέθανε πριν λίγα χρόνια. Τους τελευταίους 18 μήνες έχω έρθει πάρα πολύ κοντά με έναν φίλο ο οποίος είναι επίσης χήρος, και λίγα χρόνια μεγαλύτερος μου. Ξεκινήσαμε να συναντιόμαστε για καφέ ή για να βγάλουμε βόλτα τα σκυλιά και καταλήξαμε να βγαίνουμε για φαγητό. Πλέον μένει σπίτι μου ορισμένες φορές, και είμαστε και επίσημα ζευγάρι.

Παρόλα αυτά υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα – δεν θέλει να μάθει κανείς για εμάς, ειδικά τα παιδιά του, και ακόμα πιο συγκεκριμένα ο γιός του με τον οποίο μένουν και μαζί. Του λέει ψέματα όταν κοιμάται σε εμένα, ότι μένει σε έναν ξάδερφο του

Επιμένει ότι τα παιδιά του θα στεναχωρηθούν αν μάθουν ότι έχει ερωτική σχέση, άσχετα ότι η μαμά τους πέθανε σχεδόν 4 χρόνια πριν. Εκείνος με διεκδίκησε, αλλά δεν θα κάνει το βήμα να μιλήσει για την σχέση μας. Θεωρώ ότι φέρεται εγωιστικά καθώς θα μπορούσαμε να έχουμε μια πολύ όμορφη ζωή μαζί, αλλά δεν αντέχω να κρυβόμαστε λες και είμαστε κλέφτες. Θα ήθελα να με συμβουλεύσετε τι να κάνω.

Αγαπητή φίλη,

Προφανώς ανησυχεί ότι θα πληγώσει τα παιδιά του και νιώθει ότι βρίσκεται ακόμα σε μια ευαίσθητη περίοδο. Ίσως ο γιός του να μην έχει μπορέσει ακόμα να ξεπεράσει το θάνατο της μητέρας του.

Δεν θεωρώ ότι φέρεται εγωιστικά, απλά ίσως σκέφτεται υπερβολικά κάποια πράγματα και ανησυχεί περισσότερο από όσο θα έπρεπε.

Υποθέτει ότι τα παιδιά του θα πάρουν άσχημα τα νέα, μπορεί όμως να είναι εντάξει με αυτό και ίσως χαρούν με το γεγονός ότι ο πατέρας τους έχει κάποιον άνθρωπο στη ζωή του ξανά.

Ήταν ειλικρινής μαζί σου, οπότε ίσως πρέπει να κάνεις και εσύ το ίδιο. Αν θες περισσότερα από εκείνον τότε θα πρέπει να του το πείς, ώστε να συζητήσετε το πως θα μπορούσε να το πεί στα παιδιά του ώστε να μην είναι η σχέση σας πια κρυφή.

Αν είναι ανένδοτος ότι δεν θέλει να το πεί, τότε θα πρέπει να πάρεις μια απόφαση σχετικά με το αν είσαι διαθέσιμη να περνάς καλά μαζί του χωρίς κάποια ιδιαίτερη βάση ή αν πρέπει να σταματήσεις να τον βλέπεις, ώστε να έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις κάποιον άλλο.

Ακούγεσαι αρκετά κοινωνική, οπότε θεωρώ ότι δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα στο να γνωρίσεις καινούριο κόσμο.

Πηγή : http://www.mirror.co.uk/