Ο παιδικός μου φίλος μου έταξε δουλειά και τελικά μου γύρισε τη πλάτη. Σκέφτομαι να μην του ξαναμιλήσω…

0

O Νίκος είναι ο καλύτερος φίλος μου από το σχολείο. Μετακόμισε στην άλλη άκρη της πόλης πριν από μία δεκαετία, αλλά κρατήσαμε επικοινωνία και μείναμε πάρα πολυ κοντά.

Ο Νίκος λοιπόν είναι αυτό που λέμε πολυλογάς. Προσπαθεί να διηγείται με πολύ ιδιαίτερο τρόπο κάθε ιστορία, και την κάνει να φαίνεται πολύ μεγαλύτερη από ότι είναι. Το έχω αποδεχτεί και ακούω τις ιστορίες του πλέον σαν να είναι πραγματικές.

Από όταν μετακόμισε πάντα μου έλεγε ότι ήθελε να με φέρει κοντά του ώστε να δουλέψουμε μαζί. Έπειτα λοιπόν από το διαζύγιο μου και αφού είχαν μεγαλώσει τα παιδιά μου, με κάλεσε να περάσουμε χρόνο μαζί – με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Κάθε φορά που τον επισκεπτόμουν μου έλεγε, πως αν ήθελα δουλειά στην εταιρεία που δούλευε απλά να του το έλεγα και θα γινόταν.

Απολύθηκα λοιπόν πέρυσι τα Χριστούγεννα ξαφνικά, και είχα σοκαριστεί. Απευθύνθηκα λοιπόν στον Νίκο σχετικά με την πρόταση που μου είχε κάνει, και άρχισε να μου λέει δικαιολογίες του στυλ, » Κανείς δεν θα είναι στο γραφείο κατά τη διάρκεια των διακοπών», » Δεν πάει καλά η εταιρεία», » Θα πρέπει να περιμένουμε να φτιάξουν τα πράγματα και ίσως λίγο αργότερα». Κατέληξα λοιπόν σε μια άλλη εταιρεία έπειτα από μερικούς μήνες.

Ένιωσα απίστευτα ενοχλημένος από την συμπεριφορά του Νίκου. Πίστευα ότι πέρα από τις υπερβολές που συνηθίζει να λέει όταν μιλάει – θεώρησα ότι η πρόταση που μου είχε κάνει ότι ήταν αληθινή. Από τότε δεν απαντώ στα μηνύματα και στα τηλέφωνα του. Θα ήθελα το φίλο μου πίσω, αλλά νιώθω προδομένος από τα ψέματά του. Είναι σωστό να αφήσω μια φιλία 35 σχεδόν χρόνων να χαθεί;

Αγαπητέ φίλε,

Το να διώχνεις έναν φίλο δεν είναι αποτελεσματικός τρόπος, ακόμα και αν η πρόθεση σου είναι να διακόψεις την φιλία σας. Είχες από πριν ενδείξεις ότι ο φίλος σου έχει την τάση να φουσκώνει πράγματα και καταστάσεις. Άνθρωποι σαν τον Νίκο θέλουν να διογκώνουν όσα λένε, ώστε να κερδίζουν πιο εύκολα την συμπάθεια των άλλων. Η συγκεκριμένη τάση λοιπόν έχει μεγαλύτερη επιρροή όταν η στιγμή είναι πιο δύσκολη, και βασίζεσαι σε εκείνον να κάνει κάτι καλό μέσα από τα λόγια του.

Δεν σε κατηγορώ που αγνόησες όλα τα σημάδια της συμπεριφοράς του, ώστε να προσπαθήσεις να πιστέψεις την πρόταση του για δουλειά. Σίγουρα όμως κάπου μέσα σου, γνώριζες ότι δεν ήταν αλήθεια.

Μπορείς να του πεις ότι » Έχω μια άλλη δουλειά τώρα, οπότε είμαι εντάξει. Είμαι όμως πολύ απογοητευμένος με το γεγονός ότι μου πρότεινες μια δουλειά, την οποία ποτέ δεν θα μπορούσες να μου δώσεις».

Σίγουρα θα σου απαντήσει πάρα πολλά και διαφορετικά πράγματα και τότε θα είσαι σε θέση να αποφασίσεις αν η εκδοχή του θα αξίζει πραγματικά ώστε να διατηρήσετε την επικοινωνία σας.

Πηγή : http://www.denverpost.com/