Ο άντρας μου, παίρνει χρήματα από το κοινό μας ταμείο και τα κρατάει για τον εαυτό του!

0

Ο άντρας μου είναι τρομερά μυστικοπαθής , όσον αφορά το κοινό μας ταμείο.

Του το έχω συζητήσει ήρεμα πάρα πολλές φορές, και πάντα καταλήγουμε να έχουμε πολύ μεγάλους καυγάδες εξαιτίας αυτού του θέματος, οπότε δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν μπορεί να καταλάβει πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι για μένα.

Παρόλα αυτά, πρέπει να ανακαλύψω μόνη μου τι συμβαίνει αντί απλά να μου τα πεί ο ίδιος, κάτι το οποίο με εκνευρίζει ακόμα πιο πολύ.

Για παράδειγμα, θα πάρει χρήματα από το συρτάρι χωρίς να με ενημερώσει, και δεν θα τα ξαναβάλει πίσω.

Μόνο όταν θα πάω να τα πάρω θα το ανακαλύψω, και θα πρέπει να τον αντιμετωπίσω γι αυτό.

Έχω φτάσει στο συμπέρασμα ότι, ή είναι πολύ καλός ψεύτης ή πολύ κακός στην επικοινωνία, που δεν μπορεί μπορεί να κατανοήσει την σημασία του θέματος.

Επειδή όμως έχουμε ολοένα και περισσότερους καυγάδες, το βρίσκω δύσκολο να πιστέψω το δεύτερο.

Όπως είπα, του έχω μιλήσει γι αυτό, αλλά ποτέ δεν παίρνω καμία ικανοποιητική απάντηση,  και δεν ξέρω τι να κάνω πια. Τι πιστεύεις;

Αγαπητή φίλη,

Ναι, υπάρχει μια πιθανότητα να σου λέει ψέμματα γιατί μπορεί να έχει μια κακιά συνήθεια όπως ο τζόγος, αλλά δεν νομίζω ότι μπορείς να το διαπιστώσεις με το να τον κατηγορείς.

Ο τρόπος για να τον προσεγγίσεις, πρέπει να είναι κάπως έτσι: είμαστε ζευγάρι και αν νιώθεις ότι χρειάζεσαι τα χρήματα είμαι εντάξει με αυτό, απλά όμως πες το μου να μην τα ψάχνω.

Μην αποδεχτείς απλά τη σιωπή του. Αυτό που πρέπει να καταλάβει είναι ότι το να μην σου απαντά το κάνει χειρότερο.

Πες του ότι πιο πολύ σε φοβίζει  ότι φοβάται να σου πεί γιατί τα χρειάζεται, παρά το γεγονός ότι τα παίρνει.

Δεν ξέρω τι έσοδα έχετε ή αν τα χρήματα είναι δικά σου, αλλά ίσως να ντρέπεται αν πρέπει να ζητήσει την άδεια σου κάθε φορά που θα χρειαστεί 20 ευρώ για να ψωνίσει κάτι.

Ίσως νιώθει ότι κάνεις σαν την μητέρα του, και ότι σου ζητάει χαρτζιλίκι. Ρώτησε τον εαυτό σου ειλικρινά εάν υπάρχει καλύτερος τρόπος να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας.

Προφανώς, εαν παίρνει χρήματα και φτάνετε στο σημείο να μην μπορείτε να καλύψετε τις υποχρεώσεις σας, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα.

Εάν αυτό είναι το θέμα, και μέχρι να σου πεί γιατί παίρνει τα χρήματα, μην τα αφήνεις στο συρτάρι σου και προσπάθησε να έχεις ξεχωριστό ταμείο και λογαριασμούς.

Πηγή: http://www.mirror.co.uk/