Να παρατήσω τον άντρα μου, για τον πρώην μου;

0

Με τον σύζυγο μου είμαστε μαζί 18 χρόνια και έχουμε 2 παιδιά, ηλικίας 16 και 13. Είμαι 33 ετών, εκείνος σχεδόν 40, και είμαστε μαζί από όταν ήμουν 16. Πριν γνωρίσω τον σύζυγο μου, υπήρχε ένα αγόρι με το οποίο έβγαινα, ήμασταν αρκετά μικροί και περάσαμε πολλά μαζί – περισσότερα από πολλά παιδιά σε εκείνη την ηλικία.

Κατά τη διάρκεια του γάμου μου έχω χωρίσει πολλές φορές με τον σύζυγο μου εξαιτίας της απιστίας του, και εκείνες τις περιόδους πάντα ξαναγυρνούσα στον πρώην μου. Ήταν πάντα εκεί για εμένα, ότι και αν συνέβαινε.

Υπήρξαν στιγμές που χάναμε επαφές έστω και για ένα χρόνο, αλλά όταν ξαναβρισκόμασταν ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Τα τελευταία τρία χρόνια ο σύζυγος μου έχει εξαιρετική συμπεριφορά απέναντι μου, και έχει ωριμάσει αρκετά.Θεωρώ όμως ότι πλέον είναι πολύ αργά.

Βλέπω τον πρώην μου εδώ και λίγο καιρό, ο οποίος έχει επίσης άλλη σύντροφο, αλλά μου λέει ότι με αγαπά και πως δεν είναι ευτυχισμένος μαζί της. Ξέρω ότι ήμασταν πάρα πολύ μικροί όταν βγαίναμε αλλά η αγάπη που νιώθουμε ο ένας για τον άλλο δεν άλλαξε ποτέ.

Δεν ξέρω τι να κάνω, βρίσκομαι σε δίλημμα. Ξέρω ότι η ζωή μαζί του μπορεί να μην είναι ρόδινη μετά, αλλά δεν πρέπει να έχω το δικαίωμα να είμαι με τον άνθρωπο που αγαπώ όσο τίποτα στον κόσμο; Με πονάει πάρα πολύ αυτή η κατάσταση.

Αγαπητή φίλη,

Ναι, όλοι έχουν το δικαίωμα να είναι ευτυχισμένοι, αλλά θα πρέπει να προσέξεις να μην σε παρασύρει ο ερωτικός ενθουσιασμός που νιώθεις για αυτή την απαγορευμένη σχέση. Επειδή ο σύζυγος σου σε απάτησε στο παρελθόν, ίσως να νιώθεις την ανάγκη να κάνεις το ίδιο χωρίς να νιώσεις άσχημα γι αυτό.

Δεν θεωρώ ότι μπορείς να πάρεις μια απόφαση για τον γάμο σου, ενώ έχεις σχέση με τον πρώην σου. Πριν λοιπόν μαζέψεις τα πράγματα σου και τα παιδιά σου, κάτσε να συζητήσεις με τον σύζυγο σου πως αισθάνεσαι, και πως δεν θες να είσαι πια μαζί του. Του οφείλεις τουλάχιστον μια τελευταία συζήτηση.

Ίσως εκείνος να μην σε σκεφτόταν όταν σε απατούσε, αλλά δεν χρειάζεται να φερθείς και εσύ το ίδιο.

Πάντα προσπαθούμε να δώσουμε ρομαντισμό σε έναν ανεκπλήρωτο έρωτα. Μπορεί να ήσουν τρελά ερωτευμένη μαζί του όταν ήσουν 15, και να μείνατε καλοί φίλοι, αλλά πλέον είσαι σε μεγαλύτερη ηλικία και έχεις περάσει αρκετά. Έχεις αλλάξει σαν άνθρωπος.

Όπως σε κάθε σχέση, αν είστε μαζί θα υπάρχουν ευθύνες και αρκετό άγχος. Δεν θα είναι όπως όταν ήσασταν 15, και δεν έχεις ιδέα πως είναι να ζείς μαζί του. Φαίνεται ότι έχεις καιρό να υπάρξεις μέσα σε μια καινούρια σχέση, οπότε κάνε ένα διάλειμμα και σκέψου σωστά τι θες να κάνεις.

Πηγή : http://www.mirror.co.uk/