Μπροστά στα μάτια μου λιώνει για μια άλλη. Τί άλλο να περιμένω;

«Θα ήθελα πολύ να σας εκθέσω την δική μου κατάσταση και ίσως με βοηθήσετε στο τι μπορώ να περιμένω ακόμα.
Ήμασταν μαζί με τον πρώην άνδρα μου 9 χρόνια (τα πέντε εξ αυτών συζούσαμε)μέχρι που ήρθε ένα μωρό άλλα το έχασα πολύ σύντομα. Παντρευτήκαμε όμως και όπως έλεγε ήταν αυτό πλέον που αναζητούσε στην ζωή του (προερχόταν από χωρισμένους γονείς) την δική του οικογένεια. Ορκιζόταν ότι αυτός δεν πρόκειται να διαλύσει την οικογένεια του γιατί ήξερε τι σημαίνει για ένα παιδί αυτό.

Όταν ήρθε το πρώτο παιδί δεν το πίστευα και φυσικά μου τραβούσε πολλές ώρες από την ζωή μου, ο ίδιος ερχόταν από την δουλειά και μπορεί να ήταν ώρες στο σπίτι και να μην είχε δει το μωρό καθόλου, ούτε στην κούνια. Του μίλησα γι’αυτό άλλα επέμενε ότι κάνω λάθος. Μετα από επτά μήνες επανήλθαμε και σαν αντρόγυνο.Ξαναμένω έγκυος και τον προετοιμάζω ότι θα πρέπει για λίγο να προσέξω το νεογέννητο, πράγμα που σημαίνε ότι θα μου αποσπούσε ώρες συγχρόνως με το αδελφάκι του. Έλεγε ότι αποκλείεται να είμαι έγκυος με τόση σιγουριά, αλλά αφού βεβαιωθήκαμε έλεγε ότι το ένα παιδί πήρε την μίση αγάπη, αυτό που θα έρθει θα πάρει την άλλη μισή και για αυτόν δεν θα μείνει τίποτα.

Τώρα πια είναι δυο χρόνια σε ένα νησί μακριά από εμάς έχει άλλη γυναίκα στην ζωή του, που όπως αποδεικνύεται την είχε πριν γεννηθεί το δεύτερο παιδί. Στέλνει χρήματα για να πληρωθούν λογαριασμοί άλλα πλέον προχώρησα στο διαζύγιο γιατί δεν άντεχα άλλο αυτά τα δυο χρόνια που ερχόταν να μας δει. Για τα παιδιά να είμαστε μια πολύ ωραία οικογένεια άλλα μπροστά στα μάτια μου να λιώνει στο κινητό του μιλώντας με μια άλλη. Τελείωσαν οι ευκαιρίες που έδινα μήπως δει το λάθος του και σωθεί η οικογένεια. Τι άλλο όμως μπορώ να περιμένω;»

Απαντάει η σύμβουλος ψυχικής υγείας κυρία Ίρις Κρέμερ

Ο ερχομός ενός παιδιού και η δημιουργία οικογένειας μπορεί να ανακινήσει μέσα μας πολλές μνήμες άλλοτε καλές, άλλοτε όχι και τόσο όμορφες. Το πιο σημαντικό στην απόκτηση παιδιού είναι να είμαστε όσο περισσότερο γίνεται συνειδητοποιημένοι για αυτό που θα συμβεί. Ακόμα και οι άνθρωποι που λαχταρούν να φέρουν στο κόσμο το παιδί τους, δε σημαίνει απαραιτήτως ότι η αντίδρασή τους με την γέννηση του παιδιού θα είναι αντίστοιχη με την επιθυμία και την χαρά που είχαν όταν μάθανε ότι αυτό θα γίνει πραγματικότητα σε λίγους μήνες.

Από τα λεγόμενα σας υποθέτω ότι ο πατέρας των παιδιών σας, επιθυμούσε να δημιουργήσει την δική του οικογένεια, επειδή όπως είπατε η πατρική του οικογένεια είχε διαλυθεί λόγω διαζυγίου, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να σβήσει από το μυαλό του και την παιδική του ψυχή τον πόνο που εκείνος βίωσε από το διαζύγιο των γονιών του. Μια διορθωτική κίνηση που αφορούσε περισσότερο το παρελθόν του παρά το παρόν του.

Δείτε σχετικά: Η ερωμένη του άντρα μου ερχόταν όπου πηγαίναμε για να βλέπονται

Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως δεν ήταν απολύτως συνειδητοποιημένος για το τι θα ακολουθήσει και πόσο θα επηρεάσει αυτό και τη μεταξύ σας σχέση. Επίσης, έχοντας ίσως έλλειψη συναισθηματικής κάλυψης από κάποιον γονιό ή και τους δύο γονείς του, δεν είχε ακόμα φτάσει στο σημείο να μπορεί να «μοιραστεί» την δική σας αγάπη. Πολύ πιθανόν ο λόγος που προχώρησε σε μία εξωσυζυγική σχέση να είναι η ανάγκη του να πάρει την απόλυτη προσοχή και συναισθηματική κάλυψη από έναν άνθρωπο, μία σύντροφο, που θα υπάρχει μόνο για εκείνον. Μπορεί να σας ακούγεται παράλογο να «ζηλεύει» τα ίδια του τα παιδιά, όμως πολλές φορές βλέπουμε τους άντρες να νιώθουν παραγκωνισμένοι και παραμελημένοι από την σύντροφο με τον ερχομό του παιδιού τους, μην έχοντας τη δυνατότητα να κατανοήσουν το πόσο ανάγκη έχει το βρέφος τη μητέρα και νιώθοντας στην «απ’ έξω» στη σχέση μεταξύ μητέρας-παιδιού.

Για να έρθουμε στην περίπτωση σας, αν νιώθετε ότι αγαπάτε τον πρώην σύντροφό σας και θέλετε να γυρίσει σε εσάς τότε θα πρέπει να βρείτε τρόπο να κάνετε μια ειλικρινή κουβέντα μαζί του προσπαθώντας να ξεκλειδώσετε τη ψυχή του και το μυαλό του και να εξετάσετε τους λόγους που τον ώθησαν στο να φύγει μακριά σας. Αυτό προϋποθέτει πολλή υπομονή, χρόνο και όρεξη να κάνετε τον ‘ψυχολόγο’. Η εναλλακτική λύση είναι να δείτε έναν ειδικό μαζί, κάτι στο οποίο φυσικά θα πρέπει να συναινέσει και ο πρώην σύντροφος σας, πράγμα που μοιάζει λίγο δύσκολο καθώς έχει ήδη προχωρήσει σε μία νέα σχέση.

Εσείς θα κρίνετε αν θέλετε να δοκιμάσετε, έχοντας υπόψιν σας ότι μπορεί να μην καταφέρετε τίποτα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν μπορεί κανείς να σας εγγυηθεί ότι θα μπορέσει ή θα θελήσει να επιστρέψει σε εσάς και την οικογένεια του. Αξίζει όμως να προσπαθήσετε να τον φέρετε έστω κοντά στα παιδιά του σαν πατέρα.

Ίριδα Κρέμερ
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Πηγή: http://lifemade.gr/

*Τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά