Μόνη μαμά: Ισορροπώντας ανάμεσα σε δουλειά και παιδιά

0

Η μονογονεϊκή ζωή είναι ένας δύσκολος δρόμος ειδικά για μία μόνη μαμά, αλλά όχι ακατόρθωτος. Με λίγο προγραμματισμό και λίγα παραπάνω όρια, μπορείτε να ισορροπήσετε ανάμεσα στη δουλειά σας και στα παιδιά. Δείτε πώς!

Προγραμματισμός
Το κλειδί για να λύσετε τα χέρια σας, είναι να προγραμματίζετε μία ή δύο μέρες πρίν όσα θέλετε να κάνετε. Για παράδειγμα, μπορείτε τη Κυριακή να φτιάξετε 2-3 φαγητά, κάποια από τα οποία να μαγειρέψετε και κάποια άλλα να καταψύξετε ώστε απλώς να βγάλετε και να μαγειρέψετε αμέσως. Με αυτο το τρόπο και τα παιδιά θα τρώνε σπιτικό φαγητό και εσείς δεν θα χρειάζεται να «τρώτε» τη μισή σας μέρα στη κουζίνα!

Αφήστε τη δουλειά…στη δουλειά!
Ένας από τους λόγους που πολλοί γονείς δεν έχουν αρκετό χρόνο με τα παιδιά είναι επειδή δεν σταματούν να εργάζονται όταν πάνε σπίτι.Στη σημερινή μοντέρνα εποχή της τεχνολογίας, που είμαστε μόνιμα συνδεδεμένοι με iphone, tablets και υπολογιστές, είναι εύκολο να καταπιανόμαστε με τη δουλειά για ώρες από το σπίτι. Κάντε την αποσύνδεση από τη δουλειά ενώ είστε σπίτι, στάση ζωής και μην ξεχάσετε γι’ αυτό να ενημερώσετε και τον εργοδότη σας. Μετά τις 5, σταματάει η δουλειά και αρχίζει η οικογένεια!

Καθίστε να φάτε όλοι μαζί
Το να τρώτε όλοι μαζί είναι σημαντικό. Είναι εύκολο να πιάσετε τις δουλειές και να ξεχάσετε να τις αφήσετε ακόμη και για φαγητό. Φτιάξτε έναν κανόνα που να ορίζει ότι τρώτε όλοι μαζί κι αν αυτό δεν είναι εφικτό όλες τις καθημερινές, καθιερώστε το οπωσδήποτε για το Σαββατοκύριακο.

Μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια
Μπορεί να νομίζετε ότι δεν μπορείτε να προσλάβετε κάποιον να καθαρίζει ή να κρατάει τα παιδιά αλλά πρέπει να σκεφτείτε πόσο χρόνο θα γλιτώσετε και πώς αυτή η λύση θα σας δώσει το διάλειμμα που χρειάζεστε. Όλοι χρειαζόμαστε χρόνο να αποφορτιστούμε και να χαλαρώσουμε. Ειδικά εσείς!

Μην προσπαθείτε να είστε η σούπερ μαμά
Αν ως μονογονέας, η ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και τα παιδιά φαντάζει αδύνατη, σκεφτείτε πόσο αδύνατο είναι να ικανοποιείτε ταυτόχρονα και τις επιθυμίες των άλλων. Μην παίρνετε έξτρα δουλειά για το σπίτι, μην γράφετε τα παιδιά σε υπερβολικά πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες και μην προσφερθείτε να φτιάξετε 300 κουραμπιέδες για τη γιορτή του σχολείου. Μάθετε να λέτε «Όχι» σε πράγματα που δεν έχουν τόση σημασία για εσάς όσο το να αφιερώσετε το χρόνο και τη προσοχή σας στα παιδιά, ειδικά όταν είστε ο μόνος γονέας στη ζωή τους. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αναθέτετε δουλειές και στα παιδιά, γιατί αυτό θα δώσει σε όλους περισσότερο ελεύθερο χρόνο να περάσετε αργότερα μαζί.

Πηγή: http://www.sheknows.com