Ο πρώην σύζυγος βάζει λόγια στην κόρη μου και με κατακρίνει. Να της πω πόσο ηλίθιος είναι ο πατέρας της;

0

Έχω μια κόρη που είναι στο πρώτο έτος του Πανεπιστημίου. Όταν ήταν δύο ετών ο πατέρας της με χώρισε. Ένιωθα ότι η ζωή μου είχε καταστραφεί γιατί τον αγαπούσα, δεν ήθελα να χωρίσουμε, και να αντιμετωπίσει η κόρη μας αυτό τον πόνο. Πριν βάλουμε τις τελευταίες υπογραφές στο διαζύγιο, ξεκίνησε να βγαίνει με μια συνάδελφο μου, την οποία είχα αναγκαστεί να βλέπω καθημερινά. Οι πράξεις του με ταπείνωσαν και με πλήγωσαν.

Μετά από δύο χρόνια που δούλευα συνέχεια, μεγάλωσα μόνη μου ένα παιδί  και πήγαινα σε κάποια σεμινάρια κάθε Σαββατοκύριακο. Δέχτηκα λοιπόν μια θέση να διδάξω σε σχολείο μερικές ώρες μακρυά, κυρίως για να ξεφύγω από εκείνον, αλλά έμεινα σχετικά κοντά για τον βλέπει το παιδί. Για 12 χρόνια τον έβλεπε κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο, τις μισές μέρες του καλοκαιριού και σε γιορτές, και εγώ κατάφερα να κάνω μια καλή καριέρα, και να αποκτήσω ένα καλό σπίτι.

Ο πρώην σύζυγος μου ξαναπαντρεύτηκε και απέκτησε δύο ακόμα παιδιά. Έμεινα μόνη και ξαναπαντρεύτηκα μερικούς μήνες μετά. Η κόρη μου είναι κοντά σε όλα τα μέλη της οικογένειας της, και θεωρώ ότι ο πρώην μου γενικά ήταν καλός πατέρας. Παρόλα αυτά έχει επικρίνει τελείως την κίνηση μου να μετακομίσω, και θεωρεί ότι την έχω πάρει μακρυά από εκείνον. Της λέει πράγματα όπως, » Θα ήθελα πάρα πολύ να έρθω στην παράσταση του σχολείου, αλλά δεν μπορώ. Είναι πολύ κρίμα που εσύ και η μητέρα σου μετακομίσατε τόσο μακρυά».

Τώρα η κόρη μου έχει αρχίσει να μου επαναλαμβάνει αρκετά από τα σχόλια του. Δεν έχω απαντήσει στην κριτική του γιατί δεν θέλω να της χαλάσω την άποψη που έχει για τον πατέρα της. Έχω όμως κουραστεί να φαίνομαι εγώ η κακιά. Να της πω την αλήθεια για τις συνθήκες του διαζυγίου, την συμπεριφορά που είχε απέναντι μου και το λόγο που μετακομίσαμε; Να της πω πόσο ηλίθιος είναι ο πατέρας της;

Αγαπητή φίλη,

Σκέφτεσαι να πείς στην κόρη σου πόσο ηλίθιος είναι και ήταν, ο πατέρας της. Ποιός ο σκοπός όμως; Σε περίπτωση που κάνεις κάτι τέτοιο, μπορεί να γυρίσει εναντίον σου.

Το πιο σοφό που μπορείς να κάνεις είναι να μιλήσεις με τον πρώην σου γι αυτό. Πες του ότι όταν μιλάει έτσι στην κόρη σας πληγώνει τα αισθήματα της, και την κάνει να νιώθει άσχημα για την κατάσταση σας. Προσπαθεί να δικαιολογήσει την απουσία του με το να σε κατηγορεί για μία επιλογή που έκανε ο ίδιος πριν πολύ καιρό, αλλά όπως και να χει εσύ επέλεξες να μετακομίσεις μακρυά. Η επιλογή ήταν δική σου και μόνο.

Πρέπει να μιλήσεις πολύ ήρεμα στην κόρη σου και να της πείς ότι , » Λυπάμαι που είναι τόσο δύσκολο για εσένα. Δεν νομίζω όμως ότι είναι πολύ δίκαιο να με κατηγορεί ο μπαμπάς σου επειδή δεν έρχεται στις εκδηλώσεις του σχολείου. Προσπαθεί να σου πεί ότι θέλει να είναι εκεί, ενώ δεν μπορεί να έρθει.»

Πηγή : http://www.denverpost.com/