Η νύφη μας κακοποιεί τον γιό μας και ανησυχούμε πολύ. Πώς να το χειριστούμε;

0

Ο γιός μας παντρεύτηκε μια γυναίκα που τον κακοποιεί συναισθηματικά. Εκείνη έχει ήδη ένα παιδί από προηγούμενη σχέση και ένα παιδί με τον γιό μου. Προσπαθούμε να έχουμε καλή σχέση μαζί τους ώστε να βλέπουμε τακτικά τα εγγόνια μας.

Εκείνη τον απειλεί συνέχεια με διαζύγιο. Δεν έχει ενδοιασμούς στο να του φωνάξει ακόμα και όταν είμαστε μπροστά εμείς ή τα παιδιά. Συχνά προσπαθεί να μας κρατάει σε απόσταση, και θεωρεί ότι δεν έχουμε πραγματική εικόνα για όσα συμβαίνουν μέσα στο σπίτι τους. Της έχουμε ζητήσει συγνώμη ώστε να μπορούμε να έχουμε σχέσεις μαζί τους, άσχετα που όσα ισχυρίζεται δεν έχουν καμία βάση.

Προσπαθεί να μας κάνει να μην έχουμε καμία σχέση με τον γιό μας. Πάντα ψάχνει να βρεί που είναι το κινητό του, και αν είναι στο σπίτι μας του ζητάει να γυρίσει όσο πιο σύντομα μπορεί. Έχουμε υποψίες ότι ψάχνει και τα μηνύματα του.

Ο γιός μας δεν έχει αντοχές να την αντιμετωπίσει, καθώς το μόνο που θέλει είναι να διατηρήσει την ησυχία της οικογένειας του. Επίσης θεωρεί πως αν της μιλήσει το μόνο που θα καταφέρει, θα είναι να κάνει την ζωή του πιο δύσκολη. Έχει μια αρκετά καλή θέση στην εταιρεία που δουλεύει και έναν πολύ καλό τρόπο ζωής. Δεν παραπονιέται συχνά για όσα περνάει, αλλά όταν το κάνει στεναχωριόμαστε πάρα πολύ.

Δεν εμφανιζόμαστε ποτέ ξαφνικά στο σπίτι τους διότι δεν θέλει εκείνη. Έχει πάρα πολλούς κανόνες, αλλά όταν θέλει μια χάρη (όπως για παράδειγμα να πάει κομμωτήριο) θα μας ζητήσει να κρατήσουμε τα παιδιά, κάτι το οποίο θα κάνουμε με μεγάλη χαρά. Υπάρχουν στιγμές που είναι αρκετά καλή μαζί μας. Έχετε κάποια συμβουλή σχετικά με τον τρόπο που θα μπορέσουμε να κρατήσουμε μια καλή σχέση μαζί της, ώστε να μην απομακρύνει τα παιδιά για τιμωρία;

Αγαπητή φίλη,

Κατά τη δική σας άποψη ο γιός σας βρίσκεται σε απομόνωση, και τον ελέγχει η σύζυγος του. Ελέγχει επίσης και εσάς χρησιμοποιώντας την επικοινωνία με τα εγγόνια σας. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι αν θέλει να ασκήσει διαφορετικά τη δύναμη της επάνω σας, θα σας απαγορέψει την πρόσβαση στα παιδιά ό,τι και αν κάνετε. Δεν μπορείτε να πάρετε κάποιες αποφάσεις για λογαριασμό του γιού σας, αλλά μπορείτε να αντισταθείτε στον έλεγχο της.

Μην την αφήσετε να χρησιμοποιεί τα παιδιά σαν όπλο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με την πιθανότητα να μην τους δείτε για λίγο καιρό. Αν μιλάει άσχημα στο γιό σας τη στιγμή που βρίσκεστε μπροστά μπορείτε να της πείτε, » Σε παρακαλώ σταμάτα, δεν θέλουμε να είμαστε μπροστά όσο μαλώνετε, αλλιώς θα φύγουμε».

Αν δεν σας αφήσει να δείτε τα παιδιά κρατήστε μια φυσιολογική συμπεριφορά λέγοντας της, «Αν αλλάξεις γνώμη ή χρειαστείς κάποια βοήθεια να μας το ζητήσεις, καθώς θα είμαστε πάντα διαθέσιμοι». Αν ωστόσο δείτε ότι το παιδί σας εμφανίζει σημάδια κατάθλιψης, αλλαγή στη συμπεριφορά κλπ. καλό θα ήταν να το συμβουλεύσετε να δει κάποιον ειδικό.

Πηγή : http://www.denverpost.com/