fbpx

Η λέξη που θα σε κάνει να καταλάβεις ότι ο νέος σου σύντροφος δεν είναι ο σωστός!

| 27 Ιανουαρίου 2016
ADVERTISEMENT

Σήμερα μίλησα με μια φίλη μου η οποία έχει πάρει διαζύγιο από τον σύζυγο της εδώ και μερικά χρόνια και πρόσφατα είχε κάνει μια σχέση που διήρκεσε αρκετούς μήνες.

Στο παρελθόν, κάθε φορά που την ρωτούσα πως ήταν τα πράγματα μεταξύ τους μου απαντούσε, “Καλά, αλλά…” και μου εξηγούσε τι πρόβλημα είχε μαζί του. Αργούσε συχνά, δεν ήθελε να γνωρίσει τους φίλους της, μια νύχτα ήταν απόμακρος. Βασικά, κάθε φορά που την ρωτούσα για εκείνον μου έλεγε ότι ήταν ακόμα μαζί ΑΛΛΑ…


ADVERTISEMENT

Τελικά χώρισαν και πριν μερικές βδομάδες έκανε σχέση με κάποιον άλλο. Όταν την είδα σήμερα την ρώτησα, “Πως είναι ο νέος σου σύντροφος;” “Είναι πολύ καλός,” μου είπε χαμογελώντας. Και σταμάτησε εκεί, δεν συμπλήρωσε, “αλλά…”

Η απάντηση της ήταν η αφορμή για να σκεφτώ την διαφορά που υπάρχει μεταξύ μιας υγιούς σχέσης και μιας που μάλλον δεν οδηγεί πουθενά.

Πραγματικά πιστεύω ότι όταν μια σχέση είναι καλή δεν υπάρχει η λέξη “αλλά”. Δεν λέω ότι η σχέση είναι τέλεια. Αλλά αν κάποιος σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο τότε όταν κάποιος τρίτος σε ρωτά πως πάει η σχέση σου, συνήθως απαντάς θετικά και χωρίς την λέξη “αλλά”.


ADVERTISEMENT

Όταν είσαι σε μια σχέση πρέπει να ΑΚΟΥΣ τον εαυτό σου όταν μιλάς στους φίλους σου για τον σύντροφο σου. Αυτό αρκεί για να καταλάβεις αν η σχέση αυτή σε κάνει ευτυχισμένο.

Δείτε σχετικά: Πώς θα καταλάβω ότι η νέα μου σύντροφος έχει ξεπεράσει τον πρώην σύζυγο;

Είναι πιο εύκολο πολλές φορές να παραμείνεις σε μια σχέση ακόμα και αν ξέρεις ότι δεν είναι καλή για εσένα. Μπορεί να νοιάζεσαι πολύ για τον σύντροφο σου, να μην θες να αρχίσεις πάλι την αναζήτηση για άλλο σύντροφο, η σχέση αυτή να είναι βολική για εσένα ή να μην πιστεύεις ότι μπορεί να βρεις κάτι καλύτερο. Οπότε συνεχίζεις να μένεις μαζί του και καταλήγεις να νιώθεις εκνευρισμένος και δυστυχισμένος επειδή συνεχώς προκύπτουν τα ίδια προβλήματα.

Λες στις φίλες σου, “Είναι πολύ καλός αλλά τσακωνόμαστε πολύ,” ή “Είναι καλός αλλά πίνει πολύ,” ή “Τον αγαπώ αλλά δεν θέλει να βγαίνουμε μαζί τα Σαββατοκύριακα,” ή “Τα πράγματα είναι πολύ καλά αλλά δεν ξέρω αν έχουμε μέλλον μαζί”. Υπάρχει ένα “αλλά” σε κάθε πρόταση.

Από την άλλη αν σε ρωτήσει κάποιος, “Πως είναι ο νέος σύντροφος σου;” και απαντήσεις με έναν από τους παρακάτω τρόπους, τότε μείνε μαζί του:

“Πως είναι ο νέος σύντροφος σου;

  1. Είναι τέλειος
  2. Είναι πολύ γλυκός
  3. Καταπληκτικός, μου έκανε μια έκπληξη εχθές και ήρθε στο σπίτι μου για μεσημεριανό
  4. Περνάμε πολύ καλά!
  5. Απλά τον αγαπώ.
  6. Καλός και με νοιάζεται.
  7. Είμαι πολύ ευτυχισμένη μαζί του.
  8. Είναι ο άντρας που περίμενα όλη μου τη ζωή.

Πιστεύω ότι σε μια σχέση τα πράγματα φαίνονται από την αρχή. Η σχέση αποκτά έναν “τόνο” ο οποίος συνεχίζει να υπάρχει σε όλη την διάρκεια της σχέσης αυτής.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό και δεν σημαίνει ότι είσαι μαζί με το λάθος άνθρωπο. Απλά, στις περισσότερες περιπτώσεις, ο “τόνος” αυτός δεν θα αλλάξει και αν δεν σου αρέσει, μάλλον πρέπει να χωρίσεις.

Ότι σε ενοχλεί στον σύντροφο σου θα συνεχίσει να σε ενοχλεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης σας. Θέλει θάρρος να αναρωτηθείς αν αυτά τα θέματα είναι σημαντικά ή αν τα καλά είναι περισσότερα από τα κακά ώστε να συνεχίσεις να μένεις στη σχέση αυτή. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι το ένστικτο σου θα σε οδηγήσει εκεί που πρέπει να σε πάει.

Θυμάμαι ακόμα κάτι που μου είπε ένας συνεπιβάτης μου στο αεροπλάνο μια φορά, “Όταν μια σχέση είναι καλή, τα πράγματα θα είναι εύκολα”. Με την λέξη “εύκολα” πιστεύω ότι εννοούσε ότι δεν θα υπάρχουν “αλλά”!

Jackie Pillosoph
Πηγή: http://www.huffingtonpost.com/

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ