Μου λέει πως εγώ φταίω που χώρισε με τη γυναίκα του και με απειλεί με τη δουλειά μου. Βοήθεια!

0

Σας παρακαλώ βοηθήστε με έχω κάνει τα πάντα όμως δεν μπορώ άλλο, νομίζω πως το μυαλό μου έχει αρχίσει να τρελαίνεται. Ήμουν 7 χρόνια με έναν άνθρωπο, που λέει πως εγώ φταίω που χώρισε απο την γυναίκα του, και μου ρίχνει ευθύνες για όλα. ‘Οτι δεν ήμουν σωστή απέναντι του,  ότι τον απατούσα, ενώ εγώ ποτέ δεν θα έκανα κάτι τέτοιο. Έφαγα πολύ ξύλο, και τώρα με απειλεί με την δουλειά μου. ‘Ηρθε στο μαγαζί που δουλεύω, και φώναζε οτι έχω κάνει σεξ με όλους εκεί μέσα. Πήγα στην αστυνομία, αλλά δεν μπορούν λέει να κάνουν τίποτα, πήγα στον εισαγγελέα, και μόλις πήρα το χαρτί για ασφαλιστικά μέτρα, ήρθε και με απείλησε ξανά. Τώρα μου ζητάει να μείνω μαζί του μέχρι το Δεκέμβρη, για να συνηθίσει ότι θέλω να χωρίσουμε. Όμως με απειλεί με την δουλειά μου κάθε μέρα, ότι εαν αργώ έστω και δέκα λεπτά να φύγω θα πάρει το αφεντικό μου τηλέφωνο. Δεν ξέρει κανένας οτι του έκανα αυτή την χάρη να είμαστε δηλαδή για λίγο καιρό μαζί, και φοβάμαι πολύ ακόμα και όταν με ακουμπάει. Είμαι ανύπαντρη μητέρα και φοβάμαι ότι εάν με διώξουν, δεν θα έχουμε να φάμε. Βοηθήστε με σας παρακαλώ πολύ, νιώθω πως δεν θα αντέξω!

Απαντάει η δικηγόρος Θεσσαλονίκης κυρία Ειρήνη Καψάλη 

Όσον αφορά την προστασία της σωματικής σας ακεραιότητας, που έχει πρωτεύουσα σημασία στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού απομακρυνθείτε οριστικά από τον άνθρωπο αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την απόφαση των Ασφαλιστικών μέτρων που έχει εκδοθεί σε βάρος του συντρόφου σας, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή είναι ακόμη σε ισχύ (για αυτό μπορεί να σας ενημερώσει δικηγόρος που θα τη διαβάσει).

Αναφορικά με τις απειλές, καλό θα είναι να ενημερώσετε τον διευθυντή ή τον άμεσο προϊστάμενό σας ότι έχετε πέσει θύμα εκδικητικής μανίας του πρώην συντρόφου σας, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για τυχόν κινήσεις του, και να τους γνωστοποιήσετε την απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, που σας δικαίωσε. Παράλληλα θα πρέπει, απευθυνόμενη σε δικηγόρο, να υποβάλετε – χωρίς καθυστέρηση – μήνυση σε βάρος του, για το αδίκημα της απειλής, αλλά και για έτερα αδικήματα που τυχόν στοιχειοθετούνται σε βάρος του πρώην συντρόφου σας.

Ειρήνη Καψάλη
Δικηγόρος
Βασιλέως Ηρακλείου 25
Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54624
Τηλέφωνο: 2310-225738
Web: http://ekapsali.gr/

 Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!