Ο πατέρας του παιδιού μου δεν λέει που θα το πάει διακοπές. Είναι νόμιμο;

0

«Βασει δικαστικης αποφασης, ο πατερας του 4χρονου παιδιου μου, θα περασει 15 ημερες τον Αυγουστο με το παιδι. Ρωτω να μαθω που θα ειναι το παιδι αυτες τις 15 ημερες και δε μου λεει. Ειναι αυτο φυσιολογικο; Υπαρχουν επιπτωσεις για αυτη τη συμπεριφορα;»

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Παρασκευή Κουπλίδου

Βάσει προφανώς της Δικαστικής αποφάσεως ρυθμίζεται η επικοινωνία του πατέρα με το τέκνο ή τα τέκνα τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες των Χριστουγέννων και του Πάσχα και τις διακοπές του καλοκαιριού. Η δικαστική απόφαση ρυθμίζει όλες τις πτυχές της επικοινωνίας του γονέα που δεν έχει την επιμέλεια με το ανήλικο τέκνο. Προφανώς και μπορείτε να έχετε απρόσκοπτη επικοινωνία με το τέκνο ή τα τέκνα σας κατά τη διάρκεια των διακοπών. Για το αν υπάρχουν επιπτώσεις από αυτή τη συμπεριφορά δεν κατάλαβα τι εννοείτε. Εννοείτε αν μπορείτε να τον μηνύσετε ή  να κάνετε κάποια αγωγή;

Δείτε σχετικά: Ο πρώην σύζυγος αρνείται να μου δώσει σταθερή διεύθυνση που θα μένει το παιδί, όταν θα είναι μαζί του. Τί να κάνω;

Οι όποιες ενέργειες μπορούν να καθορισθούν μόνο σε σχέση με το περιεχόμενο της δικαστικής αποφάσεως. Αν αυτή έχει παραβιαστεί έχετε όλα τα δικαιώματα που προβλέπει ο νόμος. Αν όχι τότε προφανώς και δεν μπορείτε να προβείτε σε νομικές ενέργειες. Θα μπορείτε να κινηθείτε νομικά μόνο αν και εφόσον δεν επιστρέψει το παιδί κατά την ορισθείσα ημερομηνία ή κάνει κάτι άλλο μη προβλεπόμενο από την απόφαση, οπότε και θα κινείται εκτός των ορίων της Δικαστικής Αποφάσεως.

Παρασκευή Κουπλίδου
Δικηγόρος
Γρ. Λαμπράκη 52, Γλυφάδα Αττικής
Τηλέφωνο: 210-9639203
E-mail:vkouplidou@yahoo.gr
Web:www.kouplidou-law.gr

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς, επιλεγμένους ειδικούς συνεργάτες μας, μέσω του προγράμματος «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν». Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να δείς εδώ ενώ αν θες να πάρεις απαντήσεις μέσω του Singleparent.gr, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.