5 σημάδια χωρισμού από τον/την δικηγόρο σας!

0

Στο διαζύγιο αυτό που ουσιαστικά θρηνείτε είναι το τέλος μιας σχέσης. Επομένως το τελευταίο πράγματα που θέλετε είναι να ανησυχείτε για άλλη μία δύσκολη σχέση αλλά αυτή τη φορά με το/τη δικηγόρο σας. Η νομική υποστήριξη που ψάχνετε και απαιτείται σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, θα πρέπει να ελαφρύνει το φορτίο του διαζυγίου σας και όχι να το επιβαρύνει!

Δυστυχώς, για κάποιους ανθρώπους που δυσκολεύονται στη σχέση τους με τους δικηγόρους τους, αυτή η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Όμως, πώς θα ξέρετε ότι η σχέση με το/τη δικό σας δικηγόρο είναι τόσο προβληματική που θα πρέπει να τη διακόψετε; Ιδού 5 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να διακόψετε και να αναζητήσετε κάποιο/α άλλον/η δικηγόρο που θα ταιριάζει καλύτερα σε εσάς και την υπόθεσή σας!

1. Ο/Η δικηγόρος σας, αδιαφορεί: Εάν ο/η δικηγόρος σας, δεν επιστρέφει τις κλήσεις ή τα email σας μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα σε μόνιμη βάση, τότε ίσως να πρέπει να αναζητήσετε να σας εκπροσωπήσει κάποιος/α άλλος/η που θα δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην υπόθεση και στις ανησυχίες σας.

2. Ο/Η δικηγόρος σας, σας κρατάει στο σκοτάδι : Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να μην ενημερώνεστε για τις λεπτομέρειες τις υπόθεσής σας. Για παράδειγμα, εάν δεν γνωρίζετε την επικοινωνία του/της δικηγόρου σας με τον/τη δικηγόρο της άλλης πλευράς ή δεν γνωρίζετε πράγματα που αφορούν τα έγγραφα που συντάσσονται και κατατίθενται για λογαριασμό σας, τότε ίσως ήρθε η ώρα να δώσετε κόκκινη κάρτα. Έχετε κάθε δικαίωμα να ξέρετε τι συμβαίνει με την υπόθεσή σας, επομένως απαιτήστε το!

3. Ο/Η δικηγόρος σας, παίρνει μονομερείς αποφάσεις χωρίς την ενημέρωση ή την έγκρισή σας:  Κι ενώ ο/η δικηγόρος σας, είναι ενήμερος/η για όλες τις νομικές λεπτομέρειες της υπόθεσής σας, η συμβολή και η έγκρισή σας είναι απαραίτητες διότι οποιαδήποτε απόφαση παρθεί, θα επηρεάσει τη μετέπειτα ζωή σας. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό ο/η δικηγόρος σας να σας συμβουλεύεται και να σας ενημερώνει πρίν προχωρήσει στη λήψη σημαντικών αποφάσεων σχετικά με το διαζύγιό σας. Εάν δεν καταλαβαίνετε τους όρους και τις νομικές λεπτομέρειες όσων διαδραματίζονται, είναι σημαντικό αν του/της ζητήσετε να σας εξηγήσει τη διαδικασία και τι σημαίνει για εσάς και την οικογένειά σας μακροπρόθεσμα!

4. Εσείς και ο/η δικηγόρος σας δεν έχετε την ίδια στρατηγική: Σε ένα διαζύγιο, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με πολύ σημαντικές επιλογές ως προς το πώς θέλετε να εξελιχθεί η υπόθεσή σας για να συνεχίσετε. Ενώ μπορεί να υπάρχουν στιγμές που εσείς και ο/η δικηγόρος σας μπορεί να διαφωνήσετε, θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία μεταξύ σας σχετικά με τη συνολική στρατηγική άποψη που θα φέρει την υπόθεσή σας σε λύση. Αν είστε διατεθειμένοι να προχωρήσετε σε διαπραγματεύσεις σχετικά με το διαζύγιό σας και ο/η πληρεξούσιος/α δικηγόρος σας, σας ωθεί στην αντιδικία ή το αντίστροφο, τότε η σχέση πελάτη-δικηγόρου που έχετε αυτή τη στιγμή ίσως να πρέπει να επαναξεταστεί. Για την αποφυγή τυχόν εκπλήξεων, είναι καλύτερο να συζητήσετε μαζί του/της από πολύ νωρίς σχετικά με το τι περιμένετε από την έκβαση του διαζυγίου σας.

5. Ο/Η δικηγόρος σας δεν έχει κάνει έρευνα ή δεν έχει προετοιμαστεί για τη δίκη: Εάν έχετε την αίσθηση ότι ο/η δικηγόρος σας δεν είναι προετοιμασμένος/η στις δίκες που διεξάγονται ίσως να πρέπει να κάνετε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την έλλειψη προεργασίας από πλευράς του/της. Ένας από τους λόγους που προσλαμβάνετε δικηγόρο είναι για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντά σας και να γίνει η φωνή σας. Εάν εκείνος/η δεν γνωρίζει την υπόθεσή σας ή τη γνωρίζει ελλιπώς οπότε κάνετε εσείς όλη τη δουλειά τότε μάλλον πρέπει να επαναπροσδιορίσετε τη σχέση σας μαζί του/της ή να αναζητήσετε κάποιον/α άλλον/η επαγγελματία του χώρου.

Θυμηθείτε ότι σε ένα διαζύγιο, είστε ήδη αντιμέτωποι με μία προκλητική κατάσταση. Ο/Η δικηγόρος σας δεν πρέπει να κάνει τη διαδικασία δυσκολότερη αλλά να διευκολύνει τη πλοήγησή σας, στο δυσβάσταχτο νομικό σύστημα.  Όπως σε κάθε είδος και μορφή σχέσης, η επικοινωνία είναι το κλειδί!

Πηγή: Huffingtonpost.com