fbpx

Πρέπει να ξαναφτιάχνουν την ζωή τους αυτοί που είναι χήροι;

| 14 Ιανουαρίου 2015
ADVERTISEMENT

Μετά τον θάνατο της γυναίκας μου, όλοι μου λέγανε υπομονή, κάνε κουράγιο, ο Θεός είναι μεγάλος, πρέπει να ξανά σκεφτείς να φτιάξεις την ζωή σου πάλι και τα σχετικά. Σκέφτηκα ότι το να ξανά φτιάξω την ζωή μου με μια άλλη γυναίκα, μου φαινόταν κάπως παράξενο. Έλεγα έζησα 15 χρόνια μαζί της, όμορφες και άσχημες στιγμές. Πως θα μπορούσα τώρα να είμαι με μια άλλη γυναίκα; Πώς να βάλω στη θέση της μητέρας των παιδιών μια άλλη; Το πρώτο διάστημα ούτε καν περνούσε από το μυαλό μου κάτι τέτοιο. Μετά από οκτώ μήνες που κάπως άρχιζα να βλέπω τα πράγματα πιο αντικειμενικά και με πιο καθαρό μυαλό, μιας και η συναισθηματική φόρτιση του πρώτου καιρού από τον χαμό της συζύγου μου είχε περάσει.

Το θέμα του δεύτερου γάμου άρχισα να το σκέφτομαι. Άρχισα να σκέφτομαι όχι για μένα, αλλά και για τα παιδιά. Είμαι 40 ετών ακόμα, χρειάζομαι μια σύντροφο, τα παιδιά μου χρειάζονται την παρουσία και την στήριξη μιας μητέρας, όχι να αντικαταστήσει την μητέρα τους, αλλά να είναι η συνέχεια της. Η μητέρα τους ήταν μια και δεν μπορεί να την αντικαταστήσει καμία άλλη. Βέβαια αυτή που θα μπορούσε να πάρει την θέση της, θα πρέπει να αγαπάει και τα παιδιά μου, αλλά και εμένα. Σε καμία περίπτωση δεν θα έβαζα κάποια γυναίκα πιο πάνω από τα παιδιά μου. Όπως και την περίπτωση που θα ήθελε να κάνει παιδί μαζί μου ή αν είχε και αυτή παιδιά από την μεριά μου θα το σεβόμουνα και δεν θα υπήρχε πρόβλημα.


ADVERTISEMENT

Από την άλλη με προβλημάτιζε το γεγονός ότι τα παιδιά είναι μικρά (8 και 10 ετών) και ίσως να υπήρχε πρόβλημα, από την άλλη έλεγα να μεγαλώσουν λίγο να πάνε στην εφηβεία, αλλά και εκεί είναι ακόμα πιο δύσκολα λόγω ηλικίας. Να περίμενα να μεγαλώσουν πιο πολύ και να ενηλικιωθούν, δεν μπορούσα να σκεφτώ αν θα ήταν πιο δύσκολα ή όχι. Μετά από πάρα πολύ σκέψη, συζήτηση με φίλους, γνωστούς, οικογενειακό περιβάλλον, κατέληξα ότι τώρα που είναι μικρά τα παιδιά είναι κατάλληλη περίοδος να ξαναπαντρευτώ αν προέκυπτε κάτι, σε συνδυασμό και με μια συζήτηση με τα παιδιά για το πως έβλεπαν τη προοπτική να ξαναπαντρευόταν ο μπαμπάς,είδα ότι υπήρχε μία θετική και πολύ ώριμη γνώμη από μέρους τους. Η σκέψη μου ήταν ότι το να ακροβατεί ένας γονιός ανάμεσα σε δύο ρόλους το σίγουρο είναι ότι κάποιος από τους δύο ρόλους θα χάσει. Τα παιδιά χρειάζονται και τους δύο γονείς!!!

Βέβαια κάποιοι κακόπιστοι θα γυρίσουν και θα πουν ότι δεν σέβομαι την μνήμη της γυναίκας μου, την μητέρα των παιδιών μου κλπ κλπ κλπ. Σε αυτό το σημείο τους απαντάω: Ό,τι έχει να κάνει με το καλό της οικογένειας μου, αποφασίζω εγώ και μόνον εγώ. Μόνο εγώ μπορώ να γνωρίζω ποιες είναι οι ανάγκες της οικογένειάς μου. Σεβαστή  η γνώμη τους, αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος να την υιοθετήσω κι όλας.  Είναι προτιμότερο να στενοχωρηθούν αυτοί μία φορά, παρά να στεναχωριέμαι και βασανίζομαι εγώ 1000 φορές.

Το συμπέρασμα σε όλα αυτά είναι ότι η ζωή συνεχίζεται και δεν πρέπει να μένουμε απλά θεατές. Οι απόφαση είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Δεν πρέπει να μας επηρεάζουν οι γύρω μας. Καλό είναι να ακούμε τις γνώμες τους, αλλά μέχρι εκεί. Σε καμία περίπτωση όμως οι παραπάνω απόψεις μου δεν απαιτώ να τις υιοθετήσει κάποιος, είναι ένας προσωπικός προβληματισμός. Κάθε περίπτωση είναι και μοναδική!!!


ADVERTISEMENT

Μάκης      

Ο Μάκης είναι blogger στη νέα στήλη “Μπαμπάδες μόνοι“, που δημιουργήθηκε για να δείξει σε όλους πως υπάρχουν χιλιάδες μπαμπάδες εκεί έξω, που νοιάζονται για τα παιδιά τους. Η αντρική φωνή του Singleparent.gr δίνει δύναμη σε κάθε πατέρα μονογονέα, να συνεχίσει. Αξίζει να την ακούσεις!

Θες να μας πείς τη γνώμη σου; Κι εμείς! Μπορείς να αφήσεις το σχόλιό σου στο τέλος του κειμένου ή να γνωρίσεις και να ανταλλάξεις απόψεις και με άλλους μονογονείς στη σελίδα μας στο facebook, εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Τα ονόματα και άλλα στοιχεία αλλάζονται για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!

 

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ