fbpx

18 Μαρτίου, μια σπουδαία ημέρα

| 23 Μαρτίου 2018
ADVERTISEMENT

Σήμερα έγινε ένα σπουδαίο γεγονός. Ο μικρός μου γιος έβγαλε το πρώτο του δόντι. Σπουδαίο δεν είναι ως γεγονός από μόνο του ‒ θεωρητικά, την εβδομάδα που μας πέρασε θα έγιναν και πιο σημαντικά γεγονότα, αλλά για τον ίδιο ήταν ένα τρομερά ευχάριστο συμβάν, άρα και για μένα επίσης.

Γράφει ο Ανδρέας Λουκάκος


ADVERTISEMENT

Ο Διονύσης, όπως και εγώ, όταν ήμουν μικρός, έχει αργή ανάπτυξη. Στην τάξη του είναι ο πιο κοντός και ο μόνος που δεν είχε (μέχρι αυτή την Κυριακή 18 Μαρτίου, ημέρα που θα γιορτάζουμε με παρελάσεις στο σαλόνι και άλλα τέτοια events) βγάλει ακόμα ούτε ένα δόντι. Αυτό το δόντι προσπαθούσε καιρό να το βγάλει, το κουνούσε, το τραβούσε, αλλά δεν είχε φτάσει ακόμα η ώρα του.

…..

Στο τέλος του περασμένου σχολικού τριμήνου πήγαμε στο σχολείο να ακούσουμε τι ζημιές έχουν κάνει τα παιδιά μας. Η δασκάλα του Διονύση, αφού μας είπε ότι είναι καλός ως μαθητής και άτακτος ως άνθρωπος, μας μίλησε με πολλή αγάπη για ένα συμβάν που της είχε κάνει εντύπωση. Κάποιοι φίλοι του κορόιδευαν ένα κοριτσάκι επειδή κι αυτό είναι κοντό, αποκαλώντας την μικρή.


ADVERTISEMENT

Το κοριτσάκι στενοχωρήθηκε και το συμβάν έγινε θέμα το οποίο, αφού πρώτα καταγγέλθηκε, μετά συζητήθηκε στην τάξη. Και εκεί που το συζητούσαν και ακουγόντουσαν διάφορες απόψεις σηκώθηκε ο Διονύσης μπροστά σε όλους και είπε στους φίλους του ότι αυτόν δεν τον λένε «μικρό» ούτε τον κοροϊδεύουν επειδή είναι φίλοι. Και ότι το θέμα δεν είναι αν είναι κοντή η συμμαθήτριά τους αλλά αν την έχουν φίλη ή όχι και ότι την κοροϊδεύουν μόνο και μόνο επειδή δεν είναι φίλη τους.   «Αν είναι να κοροϊδεύουν αυτήν», τους είπε, ας κοροϊδεύουν κι εκείνον. Και μας είπε η δασκάλα ότι…

Δείτε τη συνέχεια εδώ

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ