fbpx

Είμαι μόνος μπαμπάς και δεν έχω ούτε μία σύντροφο. Ο γιος μου όμως “έχει” 61 κορίτσια!

| 24 Οκτωβρίου 2016
ADVERTISEMENT

Θέλω να πιστεύω ότι είμαι καλό πρότυπο για τα παιδιά μου. Θέλω να πιστεύω ότι είμαι ένα καλό παράδειγμα για τον μικρό μου γιό, ώστε να γίνει ένας καλός άντρας. Αλλά όταν έρχεται το θέμα της έλξης – και του πως να κρατήσει- μια γυναίκα φαίνεται ότι έχω ακόμα πολλά να μάθω.

Τα καλά νέα είναι ότι όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, εμφανίζεται ο δάσκαλος. Και ο δάσκαλος μπορεί να εμφανιστεί, με την πιο ασυνήθιστη μορφή.


ADVERTISEMENT

Από δώ λοιπόν είναι ο γιός μου. Το αγόρι μου. Ο αγαπημένος μου άντρας. Από ότι φαίνεται όμως δεν είμαι ο μόνος που τον βλέπει έτσι.

Από όταν χώρισα με τη γυναίκα μου, πρίν 2 χρόνια σχεδόν, τα ραντεβού μου έχουν την τιμητική τους. Βγήκα ραντεβού με 15 διαφορετικές γυναίκες. Είμαι ακόμα ελεύθερος, γιατί πολύ απλά δεν βρέθηκε ακόμα κάτι να πάει καλά. Και όχι αυτό που νομίζετε. Υπάρχει ένα ρητό που λέει “Εάν κάνεις αυτό που έκανες πάντα, θα πάρεις αυτό που έπαιρνες πάντα”. Ίσως έχει έρθει η ώρα λοιπόν, να αλλάξω κάποια πράγματα. 

Συζητούσα με τα παιδιά μου, μετά από ένα πρόσφατο ραντεβού. Συχνά τους ανέφερα ότι ο μπαμπά ίσως να έχει μια νέα κοπέλα. Χωρίς να χάσει λεπτό ο γιός μου είπε, « Τι λες μπαμπά!» Τότε μου ανακοίνωσε ότι έχει «61 κορίτσια». Ο γιός μου είναι 5 ετών.


ADVERTISEMENT

Ειλικρινά , δεν εκπλήσσομαι. Για να είμαι δίκαιος είναι ο γιός μου και είμαι προκατειλημμένος, αλλά ο μικρός έχει κάτι το ιδιαίτερο. Καθώς τον πήγαινα σχολείο, πολλά παιδιά προσπαθούσαν να έρθουν κοντά του, και να του τραβήξουν την προσοχή. Ακόμα και οι δασκάλες του, του έχουν ξεχωριστό υποκοριστικό επειδή είναι αξιολάτρευτος.

Το παίρνει επάνω του. Όση προσοχή και να παίρνει, φαίνεται ότι το έχει συνηθίσει και κάνει τα δικά του.

Όσο για μένα, ήμουν τελείως έξω από αυτό. Μπορώ να μετρήσω μόνο ένα δάχτυλο όταν σκέφτομαι των αριθμό των φιλενάδων που είχα στο σχολείο. Ο γιός μου έχει ήδη μια πρόταση. Δεν έχει περάσει καν μια δεκαετία στη ζωή του και ήδη σχεδιάζει να παντρευτεί. Αυτό είναι το χάρισμα που έχει το παιδί μου!

Τα βλέμματα που τραβάει ξεκίνησαν να με ανησυχούν. Ήθελα να βεβαιωθώ ότι χρησιμοποιεί το χάρισμα του για καλό σκοπό. Τον έβαλα κάτω να μιλήσουμε σοβαρά, πατέρας με γιό, άντρας απέναντι σε έναν μικρό άντρα.

«Μπορώ να σου μιλήσω;» τον ρώτησα.

«Ναι» απάντησε πολύ γλυκά.

«Ο μπαμπάς θέλει να σου κάνει μια πολύ σημαντική ερώτηση, εντάξει;»

«Εντάξει μπαμπά».

« Πόσες κοπέλες έχεις;»

«61».

« Λοιπόν , τώρα υπάρχει κάτι που θέλω να πείς στον μπαμπάκα».

«Εντάξει μπαμπά».

«Πως ακριβώς το κάνεις; Μπορείς να το μάθεις και στον μπαμπά;»

Άκουσα και έμαθα.

Αφού επανέλαβε αυτό το απλό γεγονός: «Έχω πολλές περισσότερες από εσένα μπαμπά,» μετάδωσε τις σοφές γνώσεις του σε μένα: «Απλά όλες με συμπαθούν. Όλες με κυνηγούν γιατί θέλουν να με φιλήσουν. Μια λέει, «Ελάτε να τον πιάσουμε» και ξεκινάω να τρέχω. Μια μέρα με πιάσανε και ξεκίνησαν να με φιλάνε αλλά δεν μου άρεσε. Δεν θα θέλουν να σε κυνηγήσουν μπαμπά».

«Σε ευχαριστώ. Οπότε τι μπορεί να κάνει ο μπαμπάς για να βρεί μια κοπέλα;»

« Ξεκίνα να τρέχεις και πες της να προσπαθήσει να σε φιλήσει».

Με αυτά τα πιο σημαντικά θέματα με άφησε να αναρωτιέμαι, ότι μπορεί να σκαρώνει κάτι..

Ο γιός μου πάει με βάση τα δικά του θέλω. Είναι μια χαρούμενη ψυχή, που όλη του η συμπεριφορά στη ζωή δείχνει ότι χαίρεται την κάθε στιγμή. Χαίρεται είτε απολαμβάνοντας την παρέα των άλλων είτε περνώντας καλά και μόνος του. Ίσως είναι στο χαρακτήρα του, να έχει τη φυσική χαρά της ζωής, κάτι που τραβάει τους άλλους πάνω του. Ίσως αυτό να είναι το μυστικό του. Ίσως αυτό να είναι που θα πρέπει να μάθω στο τέλος.

Τα πράγματα ίσως να μην είναι πάντα όπως τα θέλουμε, αλλά υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε καλύτερα. Κάθε στιγμή μας δίνει την δυνατότητα να είμαστε χαρούμενοι, ή τουλάχιστον μας φέρνει πιο κοντά στην ευτυχία.

Όταν έρχεται η στιγμή να βρούμε το ιδανικό μας ταίρι, είναι καλύτερα να μην το κυνηγάμε αλλά να αφήσουμε να μας βρεί μόνο του. Πρέπει να είμαστε διαθέσιμοι και ανοιχτοί σε κάθε ευκαιρία, αλλά δεν είναι κακή ιδέα να ψάχνουμε επίμονα να το βρούμε. Γιατί η επιμονή να βρούμε την αγάπη, δείχνει απελπισία.

Πηγή : http://www.yourtango.com/

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ