Γνωρίζοντας την νύν του πρώην: Τα ναι και τα όχι!

0

Και να που βρίσκεται εκεί μπροστά σας, όλο χαμόγελο, χαρά και λάμψη. Τα μαλλιά της τέλεια, το μανικιούρ της άψογο, σαν να φτιαχνόταν τουλάχιστον για δύο ώρες. Η νέα σύντροφος του πρώην συζύγου, βρίσκεται στη φάση εκείνη της σχέσης που κάθε μέρα είναι σαν την πρώτη και το κυριότερο; Έχει αυτό το βλέμμα που ξέρετε καλά. Το βλέμμα του απόλυτου έρωτα που κάποτε είχατε κι εσείς και που τώρα έχει μόνο εκείνη για τον άντρα σας. Μιλάει και κρέμεται απ’ τα χείλη του. Γελάει όποτε εκείνος λέει ανέκδοτα ακόμη κι αν δεν είναι καν αστεία. Το χειρότερο; Φέρεται κι εκείνος έτσι!

Δεν έχει σημασία αν σας άφησε ή τον αφήσατε. Όπως και να΄ χει, το να γνωρίσετε τη νέα του κοπέλα δεν είναι εύκολο. Το ξέρω γιατί το έζησα από πρώτο χέρι. Για αυτό οφείλω να σας πώ τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε ώστε να διευκολύνετε την κατάσταση, όταν γνωρίσετε την νύν του πρώην σας.

1. Μην είστε αγενής! Αντιθέτως, καλό είναι να είστε πολλή-πολλή καλή. Πρώτον διότι το γεγονός ότι τα βρίσκετε όλοι μαζί, θα κάνει τόσο χαρούμενα τα παιδιά που θα καταλάβετε ότι η φιλική προσέγγιση, αξίζει και μόνο για αυτό. Κατά δεύτερον, μια τέτοια στάση εμπνέει σεβασμό στους γύρω σας και τονώνει τον αυτοσεβασμό σας. Πιστέψτε με, θα νιώσετε πολλή περήφανη για τον εαυτό σας. Προχωρήστε προς το μέρος της και δώστε της το χέρι. Ακόμη κι αν σας είναι δύσκολο, κάντε το. Η ανωτερότητα και η ευγένεια, δεν ζημίωσαν ποτέ κανέναν!

2. Θυμηθείτε: Αν εκείνη δεν υπήρχε, πάλι θα χωρίζατε!
Για αυτό δεν υπάρχει λόγος να πικραίνεστε ή να ζηλεύετε. Ακόμα κι αν σας χώρισε για εκείνη, συνεχίστε να λέτε στον εαυτό σας ότι υπάρχει ένας καταπληκτικός άνθρωπος εκεί έξω που περιμένει να σας γνωρίσει. Η υπομονή και η αυτοπεποίθηση, στο τέλος θα σας δικαιώσουν.

3. Μην είστε υπερβολικά ευγενική ή ψεύτικη, διότι θα καταλήξετε αποκρουστική.
Να είστε γλυκιά αλλά κρατώντας τις αποστάσεις. Όλοι ξέρουν ότι δεν θα γίνετε ποτέ κολλητές οι δυο σας.

4. Σκεφτείτε ότι τώρα, αυτή έχει σχέσεις με τη μητέρα του!
Σκεφτείτε πόσο θα «καλοπεράσει» που θα πρέπει κάθε τρείς και λίγο να διαχειρίζεται τη μέλλουσα πεθερά της.

5. Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας, μαζί της
Οκ, μπορεί να είναι όμορφη αλλά φαντάζομαι ότι, έτσι κι αλλιώς, δεν περιμένατε ο πρώην άντρας σας να βγαίνει με κάποια που δεν βλέπεται. Εστιάστε σε αυτά που σας αρέσουν πάνω σας. Τρέφεστε υγιεινά; Γυμνάζεστε; Σας αρέσει το νέο σας κούρεμα; Αγαπήστε τον εαυτό σας και μην τον συγκρίνετε μαζί της.

6. Προσπαθήστε να είστε χαρούμενες για χάρη του πρώην σας
Προφανώς, εσείς και ο πρώην σας δεν έχετε και τις καλύτερες σχέσεις (ειδάλλως θα ήσασταν μαζί). Προσπαθήστε τουλάχιστον να θυμηθείτε τα καλά στοιχεία του χαρακτήρα του και όσα αγαπούσατε σε αυτόν, συνειδητοποιώντας ότι αυτά είναι και τα χαρακτηριστικά που αντίστοιχα, αγαπάει η κοπέλα του σε εκείνον. Εάν εστιάσετε στα θετικά του σημεία, με τον καιρό και εσείς θα γίνετε πιο καλή μαζί του και εκείνος πιο «δεκτικός» σε θέματα γονικής μέριμνας και ανατροφής των παιδιών!

7. Θυμηθείτε όλα τα πράγματα που έκανε και που έβγαζαν τον χειρότερο εαυτό σας
Κάποια στιγμή, αν όχι ήδη, αυτά τα πράγματα θα αρχίσουν να βγάζουν και τον δικό της χειρότερο εαυτό. Μην περιμένετε ότι ο πρώην άντρας σας, θα είναι άλλος άνθρωπος μαζί της. Εάν μείνει μαζί του για καιρό ή όχι, θα το δείξει ο χρόνος. Εσείς μπορεί να μην αντέξατε αλλά εκείνη να αντέξει ωστόσο αυτό λίγη σημασία έχει. Εστιάστε σε εσάς και στη ζωή σας.

Extra tip: Οι φίλοι που θα σας πούν ότι είστε καλύτερη από την νυν, θα σας φανούν πολύ χρήσιμοι…ακόμη κι αν σας το «πετάξουν» για παρηγοριά!

Πηγή: Huffingtonpost.com
Εικόνα: sheknows.com