fbpx

Οι σημερινές γυναίκες ευνουχίζουν τους άντρες;

| 7 Ιανουαρίου 2016
ADVERTISEMENT

Πρόσφατα είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με ένα φίλο μου, σχετικά με τους άντρες, τις γυναίκες, τις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα και τα λάθη που κάνει κάθε ένας μέσα στο γάμο του. “Οι σημερινές γυναίκες ευνουχίζουν τους άντρες!” μου είπε και μου ακούστηκε πολύ τετριμμένο και εννοείται ότι σε πρώτη φάση, διαφώνησα κάθετα και οριζόντια. Μετά βέβαια που πήγα σπίτι μου, κάθισα και το σκέφτηκα. Και όταν έβαλα τον εαυτό μου στη θέση της σημερινής γυναίκας και στα λάθη που έκανα κι εγώ στο γάμο μου, κατάλαβα πως τελικά, ίσως να έχει και δίκιο. Πολύ δίκιο…

Από την Άννα Παπαδοπούλου


ADVERTISEMENT

Η σημερινή γυναίκα έχει ως επί τω πλείστον, το δικό της πορτοφόλι κι αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Το κακό ξεκινάει από τη στιγμή που πατάει πάνω σε αυτό για να επιβάλλει το δικό της, σε θέματα που θα μπορούσε τουλάχιστον να συζητήσει με τον άντρα της, αφού μαζί παντρεύτηκαν, μαζί αποφασίζουν. Ξεκινάει από τη στιγμή που η γυναίκα, επιδεικνύει αυτό το πορτοφόλι σαν λάφυρο που μεν απέκτησε μετά από δίκαιους αγώνες αλλά το κάνει με υφάκι “με τον παρά μου, γ@μώ και τη κυρά μου”. Πώς θα σου φαινόταν αν κάθε τόσο, ο άντρας σου, σου κουνιόταν για τα λεφτά που βγάζει ή δεν καταδεχόταν τα δικά σου;

Κι ας πάμε στο “καταδέχομαι”. Άλλο λάθος που κάνουμε οι γυναίκες. Πάμε για ένα καφέ ή για φαγητό με κάποιον και φτάνει η ώρα του λογαριασμού. Τί κάνει η σημερινή γυναίκα; Βγάζει πορτοφόλι. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. ΟΧΙ. Δεν θα βγάλεις πορτοφόλι. Θα πληρώσει αυτός, τέλος! Μπράβο σου που είσαι ευγενική και έχεις παιδεία και αγνά αισθήματα και δεν θες να εξαρτάσαι από τους άλλους, αλλά όλο αυτό το ωραίο πακετάκι άστο για αργότερα και πέρασέ το με άλλο τρόπο.  Ο μέσος άντρας τουλάχιστον, περισσότερο θα θιχτεί αν κάνεις να πληρώσεις παρά αν δεν κάνεις, παρ΄όλο που νομίζεις το αντίθετο. Δεν είναι θέμα χρημάτων, είναι θέμα υπεροχής για εκείνον. Νιώθει πως έτσι κάνει κάτι για σένα, πως είναι από πάνω. Γιατί του το στερείς;

Η σημερινή γυναίκα είναι συνήθως εργαζόμενη και ως τέτοια, πολλές φορές δεν προλαβαίνει να κάνει όλες τις δουλειές. Ως εδώ καλά, όταν όμως αυτό είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας. Δεν γίνεται να μην μαγειρεύεις ποτέ ή να βρωμάει το σπίτι σας και εννοείται πως δεν είσαι υποχρεωμένη να τα κάνεις όλα μόνη σου. Αντί λοιπόν να γκρινιάζεις, ανάθεσέ του δουλειές. Θες να σου τρίψει τις ντομάτες; Να πάει να πάρει ψωμί; Να βάλει σκούπα; Αντί να τον αφήνεις να ζει νηστικός μες στα σκουπίδια, βάλ’ τον στο παιχνίδι. Σήκωσέ τον από τον καναπέ, δώσε του την ηλεκτρική και πάτα το κουμπί. Και όσο σκουπίζει, ρίχνε του και καμιά τσιμπιά στον ποπό να τον πειράξεις και να “παίξετε”.  Αλλά εσύ τί κάνεις; Κάνεiς μόνη σου τα πάντα, γκρινιάζεις όλη μέρα, του τα κάνεις αερόστατα και στο τέλος πλακώνεστε και ο καθένας τρώει delivery μόνος του. Bingo!


ADVERTISEMENT

Δείτε σχετικά: Γυναίκα που παραμελεί τον εαυτό της, να τη φοβάσαι!

Μεγάλο κεφάλαιο οι δουλειές του σπιτιού. Ναι οι περισσότεροι άντρες δεν κάνουν. Και σε αυτό φταίμε κατά πολύ και εμείς, που ως σύζυγοι και αργότερα ως μητέρες, τους κακομαθαίνουμε. Αν μάλιστα πάρουν τη πρωτοβουλία να βοηθήσουν ή τους ζητήσουμε να το κάνουν, φυσικά και τους ευνουχίζουμε πετώντας τους ένα “λάθος τα σκουπίζεις τα πιάτα, δεν τα κάνουμε έτσι!”. Άστον μανούλα μου, να τα κάνει όπως θέλει και μετά πήγαινε κρυφά και φτιάχτα μόνη σου. Μην του το κόβεις όταν τον βλέπεις να προσπαθεί!

Καλά για τη κρεβατοκάμαρα δεν θα μιλήσω καν.  “Δεν πειράζει μωρό μου, που δεν κάνουμε προκαταρκτικά και δεν ασχολείσαι, εσύ να ‘σαι καλά να τελειώνεις μόνος σου!”. Ή άλλο σενάριο: Βαριέσαι να τσακωθείς, γιατί ξέρεις πως σε καυγά θα καταλήξει, οπότε τί κάνεις; Ανοίγεις πόδια, μπαίνει, τελειώνει, καληνύχτα σας. Πάμε καλά ή να βάλω τις φωνές; ΟΧΙ, θα τον βάλεις κι εκεί στο παιχνίδι. Γιατί με τον καιρό ή που θα βολευτεί και θα σπάσουν τα νεύρα σου ή που κάποια στιγμή πολύ σύντομα, θα νιώσει λίγος όταν αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι η γυναίκα του δεν ικανοποιείται ή να αναρωτιέται γιατί είσαι αρνητική ή γιατί αρκείσαι στα λίγα. Και θα σου το χρεώσει. Αν θεωρείς ότι δεν κάνει κάτι όπως θα ήθελες, παίρνεις χεράκι και τον οδηγείς. Πίστεψέ με, δεν θα παρεξηγηθεί. Κι αν τραβήξει το χεράκι του, κακό δικό του. Εσύ τουλάχιστον, προσπάθησες και αμαρτία δεν έχεις…

Άλλο κεφάλαιο: Η έξοδος. Λίγο πολύ όλες οι γυναίκες, μαμάδες και μη, θα βγούμε έστω ένα βράδυ με φίλες. Αυτόματα αυτό, στο μυαλό του άντρα, βαράει συναγερμό. Όχι επειδή σκέφτεται μήπως έχεις άλλον, αλλά επειδή η ανάγκη σου να διασκεδάσεις χωρίς αυτόν, όσο λογική και αν είναι, του δημιουργεί μια ανασφάλεια . Φεύγοντας, δως του ραντεβού να έρθει να σε πάρει εκείνος. Ναι στις 3 το πρωί. Όχι γιατί χαθήκαν τα ταξί, αλλά γιατί ο άντρας που νοιάζεται, θέλει να νιώθει πως προστατεύει τη γυναίκα του. Κι όταν εσύ βγαίνεις μόνη σου- και καλά κάνεις, να ξεσκάσεις θες δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σε αυτό-τον βάζεις ήδη σε μια διαδικασία να μην μπορεί να σε προστατέψει εκεί που θα΄σαι. Μην τον αποτελειώνεις και κυρίως μην είσαι δεδομένη. Τί εννοώ;

Οι γυναίκες έχουμε τη τάση να επικοινωνούμε πολύ και αυτό είναι πολύ βοηθητικό μέσα στο γάμο. Αλλά ως ένα βαθμό. Τις περισσότερες φορές, και ειδικά μέσα στη καθημερινότητα, δυστυχώς το ξεσκίζουμε και στερούμε από τον άλλον τη δυνατότητα να του λείψουμε, κάνοντάς του, 40 τηλέφωνα τη μέρα. Και sms. Και email. Και chat στο facebook. Όλα σχεδόν στα όρια της ανάκρισης ή σε στύλ “να’χαμε να λέγαμε”.
-Τί κάνεις τώρα, τρως;
-Τώρα; Κατουράς;
-Γιατί έκανες like στη φωτογραφία της Κατερίνας;
-Ο μικρός δεν τα πήγε καλά στο διαγώνισμα σήμερα. Τί λες;
-Για πες μου, ποιό φόρεμα λες να βάλω με τα μπλε παπούτσια;

Ατελείωτη πάρλα όταν μπορείτε κάλλιστα να τα πείτε από κοντά ή ενώ θέλει να μείνει και λίγο μόνος του ρε παιδί μου, δεν είναι κακό. Δεν σημαίνει πως δεν σε θέλει. Ο άντρας είναι σαν το κινητό, θέλει κάθε 8 ώρες φόρτιση. Μην τον βγάζεις απ’ τη πρίζα όταν είναι στο 60%, άστον να “γεμίσει”. Επίσης είναι και κυνηγός. Άσε τον να σε ψάξει. Μην είσαι εκεί πρίν από αυτόν για αυτόν. Δημιούργησέ του, την ανασφάλεια ότι δεν είσαι πάντα διαθέσιμη. Κλείσε μια ωρίτσα το κινητό σου κι αν σου πει και τίποτα πες του ότι “έμεινες” από μπαταρία. Βάλε του λίγο το “καροτάκι” μπροστά να τρέξει. Δεν θα θυμώσει, ίσα ίσα θα του αρέσει. Θα βαρέσει λίγα κόκκινα και θα καταλάβει πόσο σε θέλει. Μέσα στη καθημερινότητα είναι ανθρώπινο να το ξεχνά. Εσύ με τον τρόπο σου, μπορείς να του το θυμίζεις. Όπως και εκείνος σε εσένα, φυσικά!

Και κάτι τελευταίο που ξέρω πως θα σε κάνει να θυμώσεις αλλά πιστεύω ακράδαντα σε αυτό. Μιλάω πάντα για την εμφάνιση. Όχι για τα κιλά ή για την ομορφιά αλλά για την υγεία που εκπέμπει η εμφάνιση μιας περιποιημένης γυναίκας. Δυστυχώς όμως, βλέπω κοπέλες σαν τα κρύα τα νερά να κυκλοφορούν όλη μέρα με τη πυτζάμα και τον κότσο και με πιάνει η καρδιά μου. Γιατί βρε κορίτσι μου; Οκ καταλαβαίνω, δουλεύεις όλη μέρα, έχεις και το σπίτι, είσαι και μάνα. Αυτό όμως τί σημαίνει, πως θα κυκλοφορείς σαν το φιλόπτωχο μέχρι να φύγει το παιδί φαντάρος; Γιατί αν συνεχίσεις έτσι, πάει το’ χασες το τρένο!

Ναι και ο άντρας βολεύεται και κάνει κοιλιά και προγούλι και φαλάκρα όμως πέρα από ένα γυμναστήριο, μια καλύτερη διατροφή κι ένα καλύτερο ντύσιμο, δεν υπάρχει κάτι παραπάνω που μπορεί να κάνει. Η τρίχα στον άντρα είναι γοητεία, στη γυναίκα όχι. Ο άντρας δεν μπορεί να βάλει κραγιόν και να φτιάξει νύχια, εσύ μπορείς. Ο άντρας δεν μπορεί να φτιάξει τα μαλλιά του, δυο τρίχες έχει. Εσύ όμως έχεις περισσότερες. Δεν σου λέω να κυκλοφορείς όλη μέρα με τη γόβα αλλά δεν γίνεται να περνάς στο άλλο άκρο και να είσαι όλη μέρα άλουστη με την ίδια λερωμένη φόρμα. Στο κάτω κάτω είναι θέμα υγιεινής. Αξιοποίησε αυτά που σου έδωσε η γυναικεία φύση και δεν θα βγείς χαμένη!

Θα μου πεις τώρα “Καλά εσύ που τα συμβουλεύεις όλα αυτά, γιατί χώρισες;”. Γιατί δεν τα έκανα αγαπητή φίλη! Όχι επειδή δεν τα σκέφτηκα ή δεν τα ήξερα, αλλά γιατί από κάποιο σημείο και μετά και για συγκεκριμένους λόγους, δεν με ενδιέφερε να μπω στη διαδικασία. Ξέρω όμως ζευγάρια που ενδιαφέρονται. Ξέρω γυναίκες-ντίβες που ευνουχίζουν τους άντρες τους. Ξέρω άντρες που τους έκαναν να νιώσουν τόσο λίγοι που έψαξαν την επιβεβαίωση σε άλλες, με αποτέλεσμα να τινάζονται στον αέρα, σπίτια ολόκληρα. Ξέρω ζευγάρια που αν ο ένας έκανε ένα φαί και ο άλλος έβγαζε το πορτοφόλι του να πληρώσει ένα ποτό, όλα θα ήταν καλύτερα. Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι πάντοτε πολύπλοκες. Εμείς τις κάνουμε!

Υ.γ.: Φυσικά και πιστεύω στην ισότητα των δύο φύλων. Όχι στην ισότητα όπως και όποτε μας βολεύει αλλά σε αυτή, που δεν ακυρώνει το ρόλο κάθε φύλου και δεν χαλάει τις ισορροπίες μέσα στην οικογένεια. Γιατί καλώς ή κακώς, κάθε φύλο έχει το ρόλο του. Οι άντρες και οι γυναίκες έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις. Είναι ίσοι όμως, όχι ίδιοι. Εκεί νομίζω γίνεται και το λάθος…. 

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ