Θα πάρει αναβολή η δίκη για μη καταβολή διατροφής αν δεν παρευρεθούμε ο δικηγόρος ή εγώ;

0

«Καλησπέρα σας! Έχω κάνει στον εν διαστάση σύζυγο μου μήνυση για μη καταβολή διατροφής μετά από απόφαση ασφαλιστικών μέτρων μετά από δική του για παραβίαση Δικαστικής Απόφασης για την επικοινωνία. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι επειδή ο δικηγόρος μου, που έχει δηλωθεί μέσα στην μήνυση ότι θα παρευρίσκεται, θα λείπει αν θα έχω κάποια ποινική κύρωση ή θα πάρει αναβολή η δίκη έτσι κι αλλιώς, επειδή δεν θα παρευρίσκομαι ούτε εγώ ούτε κι ο δικηγόρος μου; Η’ πρέπει να πάω εγώ και να δηλώσω ότι λείπει για να πάρει αναβολή; Ευχαριστώ πολύ!»

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Παρασκευή Κουπλίδου

Στην περίπτωση που με το δικόγραφο της μηνύσεως έχετε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής πρέπει να την επαναλάβετε στο ακροατήριο. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να είναι εκεί ο δικηγόρος που σας εκπροσωπεί και εσείς φυσικά. Στην περίπτωση που απουσιάζει ο δικηγόρος σας τότε θα πρέπει να εμφανισθείτε εσείς στο Δικαστήριο και να γνωστοποιήσετε το κώλυμά του. Στην περίπτωση που δεν πράξετε τούτο και απουσιάζετε, το Δικαστήριο θα αναβάλει μεν την υπόθεση λόγω απουσίας σας ως μάρτυρα κατηγορίας πλην όμως θα σας επιβάλλει πρόστιμο λιπομαρτυρίας. Ως εκ τούτου το σώφρων είναι να εμφανισθείτε στο Δικαστήριο και να γνωστοποιήσετε το κώλυμα του συνηγόρου σας.

Παρασκευή Κουπλίδου
Δικηγόρος
Γρ. Λαμπράκη 52, Γλυφάδα Αττικής
Τηλέφωνο: 210-9639203
E-mail:vkouplidou@yahoo.gr
Web:www.kouplidou-law.gr

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς, επιλεγμένους ειδικούς συνεργάτες μας, μέσω του προγράμματος «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν». Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να δείς εδώ ενώ αν θες να πάρεις απαντήσεις μέσω του Singleparent.gr, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.