Η απόφαση του διαζυγίου δεν έχει καθαρογραφεί και εκκρεμούν δίκες. Πότε θα βγεί το διαζύγιο;

0

Ερώτηση:

«Το δικο μου ερωτημα ειναι για το διαζυγιο του συντροφου μου ! Αιτηση εγινε το 2012 η αποφαση βγηκε Δεκεμβρη του 2013 δεν εχει καθαρογραφει ακομα εκκρεμουν δικαστήρια  για ψευδορκια , ιατροδικαστικη εξέταση και επιμελεια τεκνου. Το διαζυγιο φυσικα δεν ειναι συναινετικό,  τα παραπανω δικαστήρια εχουν οριστει μεχρι και τον Μάρτη του 2015. Πότε θα βγεί το διαζύγιο και κατά πόσο το επηρεάζουν, οι παραπάνω δίκες;»

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Ευανθία Βαγιάτη

Ο δικηγόρος σας, ο οποίος είχε παρασταθεί κατά τη δίκη του διαζυγίου, έχει τη δυνατότητα να ζητήσει από τον δικαστή που εξέδωσε τη σχετική απόφαση διαζυγίου να ολοκληρώσει την καθαρογραφή της απόφασης ακριβώς για τον λόγο ότι εκκρεμούν άλλα δικαστήρια.

Σίγουρα η επιμέλεια του τέκνου είναι μια υπόθεση που μπορεί να εκδικασθεί και άσχετα από την απόφαση του διαζυγίου.

Όσον αφορά την ψευδορκία, εξαρτάται η συνάφειά της με την απόφαση του διαζυγίου από το εάν η ψευδορκία καταγγέλλεται ότι συντελέσθηκε κατά τη διεξαγωγή της δίκης διαζυγίου, οπότε για να εκδοθεί η σχετική απόφαση περί ψευδορκίας θα είναι απαραίτητη και η προσκόμιση της απόφασης και των πρακτικών διαζυγίου.

Ευανθία Βαγιάτη
Δικηγόρος
Εθνικής Αντίστασης 16
Τ.Κ. 61100, Κιλκίς
Τηλ.: 2341-301405
E-mail: evag84@gmail.com

Η κυρία Ευανθία Βαγιάτη, συμμετέχει στο ειδικό πρόγραμμα «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν» που σου παρέχει τη πρώτη συνάντηση μαζί της, εντελώς δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δείς εδώ ενώ μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.