Πώς μπορώ να εξηγήσω στη κόρη μου ότι ο πατέρας της, μας εγκατέλειψε πρίν ακόμα γεννηθεί;

1

Ερώτηση

«Γειά σας. Η μικρή είναι σχεδόν 1 έτους ο πατέρας της, μας έδιωξε κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες όταν ήμουν 6 μηνών. Από τότε δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με την ύπαρξη της και φυσικά δεν τον κυνήγησα κι εγώ δεν ήθελα να έχει καμία σχέση με το παιδί μου. Πώς όμως θα εξηγήσω κάτι τέτοιο στο παιδί όταν θα αρχίσει να ρωτάει;»

Απαντάει η ψυχοθεραπεύτρια κυρία Νεφέλη Ταμπάκη

Το παιδί σας έχει πατέρα ακόμη και αν έχει αποφασίσει να μην ζει μαζί σας και αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να της πείτε ξεκάθαρα όταν έλθει η ώρα.

Αντιλαμβάνομαι  ότι έχετε δυσκολευτεί πολύ αυτόν τον καιρό που μεγαλώνετε την κόρη σας μόνη, όμως η εγκατάλειψη και ο διωγμός που ζήσατε αφορά εσάς και στη σχέση σας με τον πρώην σύντροφό σας. Θα βοηθούσε τόσο εσάς όσο και την κόρη σας στο μέλλον να μπορέσετε να επεξεργαστείτε με ψυχραιμία τα γεγονότα και να δείτε πώς αυτά σας έχουν επηρεάσει ψυχικά και συναισθηματικά. Γνωρίζοντας εσείς πρώτα τι έχει συμβεί και τι σημαίνει αυτό για εσάς θα μπορέσετε να απαντήσετε καλύτερα στις ερωτήσεις της.

Οι συζητήσεις και οι κουβέντες με ανθρώπους που νιώθετε κοντά σας θα μπορούσαν ενδεχομένως να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε καλύτερα τη συνθήκη στην οποία βρίσκεστε. Αν εξακολουθήσετε να έχετε ανησυχία απευθυνθείτε σε έναν ειδικό που θα μπορέσει να σας ακούσει και να σας δώσει την κατάλληλη συμβουλή.

Νεφέλη Ταμπάκη
Ψυχοθεραπεία-Ψυχανάλυση

Ξενίας 5, Αθήνα
Tηλέφωνο: 2106443708
Email: nefelitabaki@gmail.com
Web: http://nefelitabaki.gr

Μπορείτε κι εσείς να υποβάλετε το ερώτημά σας, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ!