Ο πρώην σύζυγος, μου οφείλει 10.000 ευρώ διατροφή. Μπορώ να κάνω κατάσχεση από το εφάπαξ του;

Καλημέρα σας, στον πρώην σύζυγο μου επιδικάστηκε διατροφή τέκνων 500 ευρώ. Ήταν εν ενεργεία στρατιωτικός, και έπαιρνα τη διατροφή με κατάσχεση από το μισθό του. Έχω να πάρω δύο χρόνια διατροφή, και έχει μαζευτεί το ποσό των 10.000 ευρώ που μου οφείλει. Τώρα είναι συνταξιούχος. Κάναμε τις απαραίτητες διαδικασίες για να λαμβάνω τη διατροφή με κατάσχεση από τη σύνταξη του. Μπορώ για το ποσό που μου οφείλει (10.000) να κάνω κατάσχεση από το εφάπαξ που θα πάρει; Έχει ένα σπίτι στο όνομα του, που βέβαια είναι χρεωμένο στο ταμείο παρακαταθηκών. Μπορώ να κάνω κατάσχεση; Αν ναι, τις δόσεις του δανείου ποιός θα τις πληρώνει; Τέλος έχει και ένα αυτοκίνητο σημερινής αξίας, περίπου στα 3000 ευρώ, θα μπορούσα να το κατασχέσω; Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο που σας έγραψα, αλλά ψάχνω τρόπους να μπορέσω να πάρω τα χρήματα μου. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Απαντάει η δικηγόρος Αθηνών κυρία Σοφία Ι. Αντωνοπούλου, από το δικηγορικό γραφείο Attica Lawyers

Αγαπητή φίλη,

μπορείτε να κάνετε κατάσχεση στο εφάπαξ και στο σπίτι. Τις δόσεις του δανείου θα εξακολουθήσει να τις καταβάλει ο ίδιος. Δεδομένου όμως ότι για να ικανοποιηθείτε θα πρέπει να γίνει πλειστηριασμός του σπιτιού, είναι αμφίβολο εάν θα ικανοποιηθείτε, καθώς προηγούνται οι οφειλές προς το Ταμείο Παρακαταθηκών. Επίσης και με το αυτοκίνητο μπορείτε να προχωρήσετε σε κατάσχεση.

Με εκτίμηση,

Σοφία Ι. Αντωνοπούλου
Δικηγόρος Αθηνών
Γ. Παπανδρέου 106Β, Ζωγράφου,
Τ.Κ. 15773
Τηλέφωνο: 210-7295274 / Fax: 210-7295275
Κιν. 6978 123649
Email: info@atticalawyers.gr
Web: www.atticalawyers.gr

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς, επιλεγμένους ειδικούς συνεργάτες μας, μέσω του προγράμματος «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν». Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να δείς εδώ ενώ αν θες να πάρεις απαντήσεις μέσω του Singleparent.gr, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.