Ο ιδιοκτήτης δεν μου έχει δώσει το μισθωτήριο. Πως μπορώ να είμαι καλυμμένος σε περίπτωση που θελήσει να με διώξει;

0

Είμαι ενοικιαστής και ο ιδιοκτήτης δεν μου έχει δώσει το μισθωτήριο. Πως μπορώ να είμαι καλυμμένος σε περίπτωση που θελήσει να με διώξει;

Απαντάει η δικηγόρος παρ’ εφέταις, κυρία Όλγα Σαββίδου

Αγαπητέ φίλε,

Εάν έχετε υπογράψει μισθωτήριο συμβόλαιο, μπορείτε να το αναζητήσετε από την Δ.Ο.Υ. του εκμισθωτή. Σε περίπτωση που δεν το έχει δηλώσει ή σε περίπτωση που δεν έχετε υπογράψει μισθωτήριο, είσαστε αναγκασμένος να του αποστείλετε εξώδικο με το οποίο να του αναφέρετε τα στοιχεία της μίσθωσης (πότε συνήφθη προφορικά, πότε εγκατασταθήκατε στο μίσθιο κλπ) και να θέτετε προθεσμία για να σας δώσει αντίγραφο του συμβολαίου, διαφορετικά θα πράξετε τα δέοντα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. του. Δεν μπορεί να σας διώξει για οποιονδήποτε λόγο πλην της μη πληρωμής του μισθώματος και των κοινοχρήστων. Οπότε η μη υπογραφή μισθωτηρίου δεν συνιστά λόγο εξώσεως.

Δικηγορικό Γραφείο
Όλγας Σαββίδου και Συνεργατών
Αγίου Σπυρίδωνος 21, T.K. 18535, Πειραιάς (6ος όροφος)
Τηλέφωνα: 210 4221371
Email: info@lawsavvidou.gr
Web: http://lawsavvidou.gr/

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς, επιλεγμένους ειδικούς συνεργάτες μας, μέσω του προγράμματος «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν». Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να δείς εδώ ενώ αν θες να πάρεις απαντήσεις μέσω του Singleparent.gr, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.