Ο άντρας μου είναι ψυχωσικός και του έχουν πάρει το όπλο. Τί να κάνω νομικά για να χωρίσω;

Ερώτηση

«Καλησπέρα!Ο άντρας μου έιναι ψυχωσικός εδώ και 15 χρόνια.Είναι αστυνομικός του έχουν πάρει το όπλο και βρίσκεται σε μακρά άδεια. Το αντικείμενο της ψύχωσής του είναι η ιδέα ότι τον απατώ. Μου επιτίθεται λεκτικά ψυχολογικά και δεν αντέχω άλλο !Θέλω να χωρίσω. Έχουμε 3 ενήλικα παιδιά, & ένα σπίτι με δάνειο από κοινού. Ποιος φεύγει από το σπίτι; Φοβάμαι για τη ζωη μου!Τι πρεπει να κάνω;».

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Σοφία Βλάχου-Ζουνέλη, από τη Δικηγορική εταιρία «A Law firm»

Αγαπητή φίλη,

Καταρχάς να αποσαφηνίσουμε ότι ένα ζήτημα είναι η επιλογή τρόπου διαζυγίου και άλλο θέμα η ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν στα παιδιά.

Το διαζύγιο μπορεί να εκδοθεί είτε με συναινετικό τρόπο είτε με αντιδικία. Καλό είναι να επιλέγεται ο πρώτος τρόπος έτσι ώστε να γλιτώνετε από ψυχικό και οικονομικό κόστος το οποίο υπάρχει σαφώς στην περίπτωσης της αντιδικίας. Εάν όμως αυτό δεν είναι εφικτό τότε θα πρέπει να κινήσετε τις διαδικασίες άσκησης αγωγής διαζυγίου.

Το θέμα των παιδιών είναι αλληλένδετο και θα πρέπει να σκεφτείτε εάν υπάρχει τρόπος να έρθετε σε συμφωνία με τον πατέρα των παιδιών ως προς την επιμέλεια, την επικοινωνία και τη διατροφή τους. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό τότε θα πρέπει για άλλη μια φορά να καταφύγετε στα Δικαστήρια ασκώντας σε πρώτη φάση αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και κατόπιν αγωγή προκειμένου να ρυθμίσετε τα παραπάνω ζητήματα.

Εάν για οποιονδήποτε λόγο φοβάστε για τη σωματική ακεραιότητά σας και εκείνη των παιδιών σας τότε θα πρέπει άμεσα με ασφαλιστικά μέτρα να επιδιώξετε τη μετοίκηση του συζύγου σας από την οικογενειακή εστία έτσι ώστε να μην κινδυνεύσετε εσείς και τα παιδιά σας.

Ως προς το θέμα του δανείου, εφόσον είστε και οι δύο οφειλέτες, είτε χωρίσετε είτε όχι είστε και οι δύο υπόχρεοι απέναντι στην Τράπεζα. Το πώς θα διευθετηθεί μεταξύ σας ο τρόπος αποπληρωμής και τι θα γίνει με την κυριότητα του σπιτιού,  θα πρέπει να εξετασθεί  περαιτέρω παραθέτοντας όλα τα επιμέρους στοιχεία του δανείου ώστε να σας δοθεί μια ασφαλή απάντηση.

Δικηγορική εταιρία «A Law firm»
Σοφία Βλάχου-Ζουνέλη
Δικηγόρος
Πατρ. Ιωακείμ 8,
Αθήνα 10674
Τηλ: +30 210 7236050
Fax: +30 210 7236052
Email:s.vlachou@alawfirm.gr
Web: http://www.alawfirm.gr

Η κυρία Σοφία Βλάχου Ζουνέλη, συμμετέχει στο ειδικό πρόγραμμα «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν» που σου χαρίζει τη πρώτη συνάντηση μαζί της, εντελώς δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δείς εδώ ενώ μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.