Μπορώ να πάρω διαζύγιο παρά τη θέληση της συζύγου; Και πώς τη βγάζω από την οικογενειακή μερίδα;

0

Ερώτηση
«Είχα παντρευτεί το 2008 και το 2010 χώρισα. Διαζύγιο δεν μου έδινε και μετά από πολύ συζήτηση, πήγαμε σε δικηγόρο και κάναμε αίτηση. Πήραμε ημερομηνία για το δικαστήριο αλλά δεν έγινε ποτέ γιατί το ακύρωσε ο δικηγόρος με εκείνη. Αυτό έγινε το 2011. Εγώ από τότε ζω στην Αθήνα και εκείνη στη περιφέρεια. Μπορώ να πάρω διαζύγιο είτε το θέλει είτε όχι; Και αν ναι, πώς μπορώ να τη βγάλω από την οικογενειακή μου μερίδα; (δεν έχουμε παιδιά)».

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Μαρία Φλουράκη

Η διετής διάσταση θεωρείται λόγος κλονισμού του γάμου σύμφωνα με το αρ. 1439 παρ. 3 του αστικού Κώδικα. Επομένως, μπορείτε να πετύχετε την λύση του γάμου σας με αγωγή διαζυγίου στην οποία θα επικαλείστε το ότι επί δύο συνεχόμενα έτη μένετε χωριστά.

Μετά την έκδοση του διαζυγίου θα καταθέσετε το διαζευκτήριο στο  ληξιαρχείο όπου είχε δηλωθεί ο γάμος και θα ζητήσετε να βγει το όνομα της τέως συζύγου από την οικογενειακή σας μερίδα.

Μαρία Φλουράκη
Δικηγόρος & Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια
Έβανς 7
Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο: 2810 241887

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!