Μπορώ να μείνω στο σπίτι που έχουμε από κοινού με τον πρώην σύζυγο αν δεν το επιτρέψει;

0

«Καλημέρα σας. Έχω ένα σπίτι 50-50 με τον πρώην σύζυγο μου. Δεν έχουμε διαζύγιο και αυτός έχει αναγνωρίσει 2 παιδιά από τη σχέση που έχει. Θέλω να μείνω στο σπίτι γιατί είμαι άνεργη άλλα αυτός το αρνείται. Τι μπορώ να κανω; Πρόκειται να μου γίνει έξωση εντός των ημερών και είμαι σε απελπισία».

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Παρασκευή Κουπλίδου

Καταρχάς τα στοιχεία που μας έχετε δώσει είναι λίγο ελλιπή για να μπορέσουμε να σας δώσουμε μια ολοκληρωμένη απάντηση. Εν πρώτοις θα έπρεπε να γνωρίζουμε αν με κάποιο τρόπο έχει ρυθμισθεί η επιμέλεια των τέκνων σας η διατροφή, η επικοινωνία κλπ. Επιπλέον δεν μας αναφέρετε αν το σπίτι αυτό αποτελούσε την οικογενειακή σας στέγη ήτοι το σπίτι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν τα παιδιά σας και ζούσατε ως οικογένεια.

Αν συμβαίνει αυτό τότε μπορείτε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων πρώτα και με τακτική αγωγή εν συνεχεία, να αιτηθείτε να ρυθμισθεί η οικογενειακή στέγη και να σας αποδοθεί προς χρήση από εσάς και τα τέκνα σας. με τις ίδιες διαδικασίες αν δεν το έχετε ήδη κάνει μπορείτε να ρυθμίσετε την επιμέλεια των παιδιών σας, τη διατροφή και τα του διαζυγίου σας.

Παρασκευή Κουπλίδου
Δικηγόρος
Γρ. Λαμπράκη 52, Γλυφάδα Αττικής
Τηλέφωνο: 210-9639203
E-mail:vkouplidou@yahoo.gr
Web:www.kouplidou-law.gr

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς, επιλεγμένους ειδικούς συνεργάτες μας, μέσω του προγράμματος «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν». Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να δείς εδώ ενώ αν θες να πάρεις απαντήσεις μέσω του Singleparent.gr, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.