Μου απαγορεύει την επικοινωνία με τις κόρες μου επειδή δεν με εμπιστεύεται. Τί να κάνω;

«Είμαι πατέρας πέντε παιδιών ηλικίας 17, 14, 9 (διδυμα) και 7, ολα κορίτσια. Η πρώην σύζυγος μου απαγορεύει την επικοινωνία με τις κόρες μου επειδή δεν με εμπιστεύεται, όπως ισχυρίζεται. Μπορείτε να με ενημερώσετε πως μπορώ να κινηθώ έτσι ώστε να μπορώ να βλέπω τις κόρες μου;»

Απαντάει η δικηγόρος Αθηνών κυρία Σοφία Ι. Αντωνοπούλου, από το δικηγορικό γραφείο Attica Lawyers

Αγαπητέ αναγνώστη,

Το δικαίωμα επικοινωνίας του πατέρα με τα παιδιά είναι απολύτως κατοχυρωμένο νομικά και επιβάλλεται τα παιδιά να μην στερούνται τον πατέρα τους. Δε μου γράφετε αν χωρίσατε επισήμως και εάν έχει εκδοθεί απόφαση που να ορίζει τα της επιμέλειας. Σε περίπτωση που ο χωρισμός είναι πρόσφατος και δεν έχει εκδοθεί απόφαση, ή η απόφαση δεν ορίζει κάτι σχετικώς, μπορείτε να καταθέσετε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και τακτική αγωγή σε βάρος της πρώην συζύγου σας.

Το δικαίωμα επικοινωνίας με τα παιδιά δεν πρόκειται να σας το στερήσει κανένα δικαστήριο εάν απλά αυθαίρετα η πρώην σύζυγος δε σας εμπιστεύεται, παρά μόνο εάν υπάρχει σπουδαίος λόγος ο οποίος να αποδεικνύεται και να θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά σε περίπτωση που έρθουν σε επαφή μαζί σας.

Με εκτίμηση,

Σοφία Ι. Αντωνοπούλου
Δικηγόρος Αθηνών
Γ. Παπανδρέου 106Β, Ζωγράφου,
Τ.Κ. 15773
Τηλέφωνο: 210-7295274 / Fax: 210-7295275
Κιν. 6978 123649
Email: info@atticalawyers.gr
Web: www.atticalawyers.gr

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς, επιλεγμένους ειδικούς συνεργάτες μας, μέσω του προγράμματος «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν». Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να δείς εδώ ενώ αν θες να πάρεις απαντήσεις μέσω του Singleparent.gr, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.