Η πρώην μου ξαναπαντρεύεται και θα έχει σπίτι. Μπορώ νομικά να τη κάνω να φύγει;

0

«Έχω χωρίσει πριν 3 χρόνια κι η μητέρα του γιου μας ανέλαβε την επιμέλεια. Δίνω διατροφή 150 ευρώ και παρέχω στέγη σ’εκείνη και το παιδί, στο σπίτι που αγόρασα με δάνειο που προσπαθώ να πληρώνω. Η πρώην σύζυγος τώρα ξαναπαντρεύεται και έχει τον νέο σύντροφο της μέσα στο σπίτι μου. Παρότι έχει σπίτι ο νέος άνδρας της αρνείται να φύγει από το δικό μου. Μπορώ νομικά να πετύχω να φύγει και να ενοικιάσω το σπίτι για να δίνω μεγαλύτερη διατροφή και να καλύπτω και μέρος του δανείου; ( Εγώ μένω στο ενοίκιο, με μισθό 480 ευρώ). Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων κι ελπίζω να έχω μια απάντηση».

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Παρασκευή Κουπλίδου

Προφανώς η οικογενειακή σας στέγη ρυθμίσθηκε με δικαστική απόφαση προς το σκοπό της προστασίας της οικογένειας και του τέκνου σας. Εφόσον έχει επέλθει μεταβολή των περιστάσεων (όπου μεταβολή των περιστάσεων νοείται η σύναψη νέου γάμου και η δημιουργία νέας οικογένειας συνυπάρχοντος και σπιτιού όπου μπορούν να φιλοξενηθούν) τότε μπορείτε να ζητήσετε από το Δικαστήριο να μεταβάλλει την απόφαση που εξέδωσε, αρχικά με διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων και εν συνεχεία με αγωγή.

Παρασκευή Κουπλίδου
Δικηγόρος
Γρ. Λαμπράκη 52, Γλυφάδα Αττικής
Τηλέφωνο: 210-9639203
E-mail:vkouplidou@yahoo.gr
Web:www.kouplidou-law.gr

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς, επιλεγμένους ειδικούς συνεργάτες μας, μέσω του προγράμματος «Πρώτη Επίσκεψη δωρεάν». Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να δείς εδώ ενώ αν θες να πάρεις απαντήσεις μέσω του Singleparent.gr, μπορείς να υποβάλλεις το ερώτημά σου, μέσω της ειδικής φόρμας εδώ.