Είμαι ανύπαντρη μητέρα με ένα κοριτσάκι 2,5 ετών που όμως αποφεύγει τον μπαμπά του. Τί να κάνω;

0

«Μετά από πολλή σκέψη και άγχος, αποφάσισα να σας γράψω γιατί πραγματικά χρειάζομαι βοήθεια. Είμαι ανύπαντρη μητέρα, το κοριτσάκι μου είναι 2.5 ετών και έχει αναγνωριστεί κανονικά. Με τον πατέρα έχει σχέση αφού έρχεται κάθε Κυριακή να τη δεί. Το θέμα είναι ότι το παιδί τον αποφεύγει και δεν θέλει να πάει μαζί του, ούτε τη δίωρη βόλτα. Βέβαια ποτέ δεν την πίεσα να πάει ούτε έχει καμία αρνητική αναφορά προς το πρόσωπό του. Με το παιδί έχω ουσιαστικά μια σχέση εξάρτησης, αφού από τη γέννησή της, έχω παραμελήσει τη προσωπική μου ζωή και δεν με ενδιαφέρει πλέον τίποτα. Αν και χρειάζομαι τη βοήθειά του για 2-3 ώρες τη βδομάδα, φοβάμαι να μην κάνω κακό στο παιδί λέγοντάς της να πάει για λίγο ενώ τη βλέπω να έχει αυτές τις αντιδράσεις κι έτσι πιέζομαι κι εγώ απίστευτα. Πώς να το χειριστώ

Απαντάει ο Διδάκτωρ Ψυχολογίας και ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής, κύριος Γρηγόρης Βασιλειάδης

Το παιδί δεν πιέζεται μόνο από τα σχόλια που ευθέως κάνουμε προς αυτό αλλά –κυρίως- από τις ενσυνείδητες, ή ασυνείδητες ανάγκες, σκέψεις κι επιθυμίες μας, που δεν θέλουμε ή δεν τολμάμε προς το παρόν, να αναγνωρίσουμε και να εξωτερικεύσουμε.

Θα σας συμβούλευα, στο πλαίσιο έναρξης προσωπικής σας συμβουλευτικής – ψυχοθεραπείας, να επενδύσετε χρόνο στην επεξεργασία της εσωτερικής σας στάσης απέναντι στον πάτερα του παιδιού, και της σχέσης σας μαζί του, και να ακούσετε με την βοήθεια του ψυχοθεραπευτή τις ανάγκες και επιθυμίες του παιδιού σας, που υποδηλώνονται μέσα από την στάση του προς τον πατέρα του.

Γρηγόρης Βασιλειάδης  , M.Sc. Ph.D.
Διδάκτωρ Ψυχολογίας Α.Π.Θ.
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής
Μέλος του Σ.Ε.Ψ. (Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων) και της E.F.T.A. (European Family Therapy Association)
Κινητό: 6977.86.64.61
E-mail: info@aftognosia.gr
Web: www.aftognosia.gr
Facebook: https://www.facebook.com/gbasileiades1

Μπορείτε κι εσείς να υποβάλετε το ερώτημά σας, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ!