Μπορεί να με απάτησε αλλά είναι αυτός που με έκανε μητέρα

0

Όλα ξεκίνησαν πρίν 10 χρόνια. Διδάσκω σε σεμινάρια για επιχειρηματίες και ο Σωτήρης είχε έρθει στο τμήμα μου. Εγώ μόλις είχα βγεί από μια μεγάλη σχέση με άσχημο τέλος και δεν ένιωθα έτοιμη να κάνω τίποτα με κανέναν, το ίδιο και αυτός. Γνωριστήκαμε, αρέσαμε ο ένας στον άλλον, βγήκαμε, ξαναβγήκαμε μη σας τα πολυλογώ μετά από έξι μήνες έμεινα έγκυος. Την αμαρτία μου θα τη πω, είχα σκεφτεί να κάνω έκτρωση. Ήμουν 26 χρονών, δεν γνωριζόμασταν πολύ, αν παντρευόμασταν θα έπρεπε να μείνουμε στην Αθήνα γιατί εκεί μετέθεταν τον Σωτήρη από τη δουλειά του και εγώ αγαπούσα τη Θεσσαλονίκη, δεν ήθελα να φύγω. Ο Σωτήρης σαν τρελλός, λουλούδια, προτάσεις γάμου, δαχτυλίδια, όλο το πακέτο. Ήμουν ερωτευμένη γιατί να πω όχι;

Κάναμε έναν γάμο με 600 άτομα. Ήμουν τριών μηνών έγκυος και όλα έγιναν άρων άρων. Πολύ ερωτευμένη και πολύ ευτυχισμένη. Άφησα τη δουλειά μου, φύγαμε από τη Θεσσαλονίκη και εγκατασταθήκαμε στο σπίτι του στην Αθήνα. Γέννησα τον Νικήτα μου, τον κούκλο μου και όλα πήγαιναν καλά. Τα έξοδα με το παιδί έτρεχαν αλλά όσες φορές είπα να δουλέψω, ο Σωτήρης μου έλεγε πως δεν χρειαζόταν και ότι έπρεπε να είμαι κοντά στο παιδί. Και εγώ δεν επέμενα γιατί ήμασταν καλά και ήθελα να μεγαλώσω εγώ το Νικήτα και όχι ξένοι άνθρωποι.

Όταν τα χρήματα δεν έφταναν και φτάσαμε σε οριακό σημείο, ο Σωτήρης ανέλαβε και άλλες δουλειές μέσα στην εταιρία και ερχόταν το βράδυ. Έφευγε στις 8 πρωί και επέστρεφε στις δέκα, στις έντεκα, στη μία τη νύχτα. Εγώ όλη μέρα σπίτι με ένα παιδί που πότε είχε τις καλές του και πότε τις κακές του και χρειαζόταν φροντίδα πλήρους απασχόλησης. Είχα χάσει τις φίλες μου και δεν είχα ούτε μισή ώρα για μια βόλτα , δεν έβλεπα άνθρωπο όλη μέρα κλεισμένη στο σπίτι με τη τηλεόραση και τον Νικήτα. Πήρα πάρα πολλά κιλά που τα έκρυβα  μέσα σε τεράστιες πυτζάμες. Υπήρχαν μέρες που δεν χτενιζόμουν. Ήμουν 28 και φαινόμουν 48.

Με τον Σωτήρη δεν είχαμε χρόνο, ερχόταν έφευγε έτρωγε κοιμόταν ξαναέφευγε. Κάποια Σαββατοκύριακα δούλευε και κάποια έφευγε εκτός Αθηνών για δουλειές και τα Σαββατοκύριακα που δεν δούλευε κοιμόταν. Νόμιζα όμως πως η απόσταση μεταξύ μας ήταν λόγω της δουλειάς, δεν φαντάστηκα…

Ένα πρωί ο Σωτήρης άργησε να πάει στη δουλειά, σηκώθηκε ήπιε τον καφέ του, κάθισε στον υπολογιστή και πήγε στο γραφείο. Ο μικρός κοιμόταν ακόμα, πράγμα σπάνιο και είπα να κάτσω στον υπολογιστή να δω τα email μου και να μιλήσω με την αδερφή μου στη Θεσσαλονίκη. Μόλις άνοιξα το laptop είδα τα πάντα. Τα email του με την κοπέλα που είχε σχέση πρίν γνωριστούμε, όσα αντάλλασσαν για έναν ολόκληρο χρόνο, τις φωτογραφίες τους όταν εγώ νόμιζα ότι ο Σωτήρης έφευγε σε επαγγελματικά ταξίδια για να ζήσει την οικογένειά του. Το λάθος του ήταν που ξέχασε να κάνει αποσύνδεση από τον λογαριασμό του. Το λάθος μου ήταν που έκανα αποσύνδεση από τη ζωή μου.

Πήρα το παιδί και μια βαλίτσα και έφυγα σαν τρελλή. Βγήκα από το σπίτι πήρα ταξί και πήγα στο αεροδρόμιο με τις παντόφλες. Πήγα στο πατρικό μου στη Θεσσαλονίκη. Ο Σωτήρης παρακαλούσε, ικέτευε, είπε πως ήταν λάθος του, πως είχε χωρίσει. Ακόμα και τότε έλεγε ψέμματα. Τα είχαν ένα χρόνο και σκόπευαν να μείνουν μαζί, έτσι έγραφαν στα email. Στην αρχή σκέφτηκα να γυρίσω να πάμε σε σύμβουλο γάμου. Γύρισα για λίγο με το παιδί στο σπίτι μήπως τα βρούμε. Και τότε θράσσος, μιλούσε μαζί της κρυφά στα κινητά. Έφυγα οριστικά.

Ξεκίνησα τις διαδικασίες του διαζυγίου. Ο Σωτήρης δεν ήρθε μια φορά να δεί το παιδί του. Πήγαινα εγώ με τον Νικήτα 2 ετών παιδί στα αεροπλάνα για να δεί τον μπαμπά του ώσπου σταμάτησα να το κάνω. Όχι μόνο επειδή ταλαιπωρούνταν το παιδί αλλά και επειδή το σπίτι του που κάποτε ήταν σπίτι μας, είχε γίνει σπίτι της. Δεν είχαμε δυο μήνες που χωρίσαμε και η πρώην του εγκαταστάθηκε κανονικά. Φωτογραφίες και πράγματα της παντού, δεν ήθελα να τα βλέπει το παιδί και να πληγώνεται και ο Σωτήρης δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται πια για εμάς. Μετά από 6 μήνες σταμάτησε να παίρνει τηλέφωνο να ρωτάει για το Νικήτα και κόψαμε επαφές, μόνο τα τυπικά μέσω των δικηγόρων μας. Ο Νικήτας ξεκίνησε να πηγαίνει στον παιδικό σταθμό και εγώ γύρισα πάλι στη παλιά μου δουλειά, στους φίλους και στη γειτονιά μου. Λίγους μήνες πρίν βγεί το διαζύγιο με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν πως ο Σωτήρης πέθανε.

Όταν με πήρε η πεθερά μου και μου το είπε, της είπα «Το ξέρω» και γελούσα εννοώντας ότι έχει πεθάνει για μένα. Νόμιζα ότι αστειευόταν.Ένα βράδυ γύριζε από τη δουλειά και σκοτώθηκε σε τροχαίο. Έκλαιγα δύο μέρες. Μπορεί να χωρίσαμε, να με απάτησε αλλά μου έκανε ένα παιδί και τον αγαπούσα δεν ήθελα να πάθει κακό. Ήταν ο πατέρας του Νικήτα.

Σήμερα ζω στη Θεσσαλονίκη με τον Νικήτα και τον Μάριο. Ξαναπαντρεύτηκα και με τον καινούριο μου σύζυγο έκανα άλλο ένα αγόρι. Έμαθα να έχω τις κεραίες μου ανοιχτές και να μην λέω δύο λέξεις, το «ποτέ» και το «πάντα». Έμαθα να μην αποκλείω τίποτα στη ζωή και να συγχωρώ. Τον Σωτήρη τον συγχώρεσα. Μπορεί να χάλασε τον γάμο μας, να έκλεισε το σπίτι μας αλλά είναι αυτός που με έκανε μητέρα, που έφερε στη ζωή μου τον Νικήτα. Και αυτό δεν αλλάζει. Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι υγεία και πίστη!

*Τα ονόματα της ιστορίας έχουν αλλαχθεί και τα πρόσωπα της φωτογραφίας δεν απεικονίζουν τα πραγματικά.

Θέλετε να μας μιλήσετε; Κι εμείς!
Στείλτε μας email στο
 info@singleparent.gr ή βρείτε μας στη σελίδα μας στο facebook εδώ
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας θα παραμείνει μυστική.